Carvalho: İstediğimizi Alamadık Ama Oyuncularımı Kutluyorum

Kayserispor karşısında yenilgi alan Beşiktaş’ın teknik direktörü Carlos Carvalho, istedikleri sonucu alamadıklarını ancak yine de ortaya koydukları oyun nedeniyle futbolcularını tebrik ettiğini söyledi.

  Kayserispor Teknik Direktörü Şota Arvaledze de, sonucu açısından çok önemli olan bir maçı kazandıklarını ifade etti.

Spor Toto Süper Ligin 23. haftasında Kayserispor, Beşiktaş 'ı 1-0 mağlup etti. Maç sonrası bir değerlendirme yapan Beşiktaş Tekink Direktörü Carvalha, sözlerine futbolcularını tebrik ederek başladı. “Böyle futbolcularla çalıştığım için gurur duyuyorum” diyen Carvalha, “Maalesef bugün istediğimiz skoru alamadık. Yine de onlarla gurur duyuyorum. Maçı almak istediklerini gösterdiler. Bu arada Kayserispor 'u da aldığı galibiyetten dolayı kutluyorum” dedi. Maça yenik olarak başladıklarını ve takımın biraz sinirlendiğini belirten Carvalho, oyuncuların maça dönmesinin uzun sürdüğünü kaydetti. Carvalho, “Bizim sağ tarafımızdan 2-3 pozisyon da yakaladık. Rakibin de pozisyonları oldu. Daha sonra 10 kişi oynamak zorunda kaldık. Devre arasında da oyuncularıma defansif anlamda topları iyi kullanmak zorunda olduğumuzu söylemiştim. İkinci yarıda daha iyi bir görüntü sergiledik. İstediğimiz anı yakaladık ancak bunu değerlendiremedik. Ve maçın sonucunda da bu maçı kaybettik” şeklinde konuştu.


Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Carvalho bir soru üzerine, “Bugüne kadar nasıl maçları tek tek geçiyorsak, bundan sonra da öyle olacak. Önümüzdeki Mersin maçına odaklanıyoruz. Sonuçta biz şampiyonluk için mücadele ediyoruz. Buradaki maçı burada bitirdik. Mersin maçında taraftarımızın desteğini ihtiyacımız var” dedi. Daha önceki açıklamalarında Futbol Federasyonu 'na sitem ettiğinin hatırlatılması üzerine de Carvalho, “Bu konuyla ilgili geçenlerde net açıklamalar yaptık. Şu anda bunları düşünmüyoruz. Biz hocayız. Bana da bu problemleri çözmek için para ödeniyor. Artık gelecek maçlara bakıyoruz. Onun için başka konularda konuşmak istemiyorum.” dedi.

Corejmanın performansıyla ilgili bir soruya da Carvalho, “İdmanlarda iyiydi. Ancak maçta daha iyisini yapabilirdi. Oyunda kaldığı süre içinde iyi işler çıkardı” açıklamasını yaptı.

Beşiktaşlı Simao da, “İlk yarıda da çok istekliydik. 11-11 oynarken daha iyi pozisyonlar buluyorduk. Biz iki yarı arasında fark olmasını istemiyoruz. İlk dakikalarda yediğimiz gol biraz sıkıntı oluşturdu” dedi.
İsmail Köybaşı ise, “Sahadan istemediğimiz bir şekilde ayrıldık. Oyunun başında gelen gol oyunda olan bir şey. Golden sonra yakaladığımız net pozisyonlar oldu. Bunları değerledirebilseydik, daha farklı olabilirdik. Kırmızı kart sonrası da 10 kişiyle daha iyi oynadığımızı düşünüyorum. Mersin maçına bakıyoruz” dedi.

KAYSERİSPOR CEPHESİ

Kayserispor Teknik Direktörü Şota Arvaledze, bugün çok iyi bir sahada futbol oynandığını belirterek stad çalışanlarına teşekkür etti. Beşiktaş gibi bir takım karşısında galip geldikleri için mutlu olduklarını belirten Arvaledze, “Zor zamanımıza rağmen son iki maçta iyi bir karekter gösterdik. Mersin gibi kaliteli top oynayan bir takımın ardından bugün Beşiktaş kaşımızdaydı. 12-13 maçtır yenilmiyorlar. Oyuncularını saymaya gerek yok. Takımımın gösterdiği performans memnun bıraktı beni. İkinci yarı top tutalım istemedim. Devre arasında bunu söyledim. Sonuç gerçekten çok önemli bizim için, oyuncularımı tebrik ediyorum” dedi. Hedeflerinin sorulması üzerine de Arvaledze, “Bizim hedefimiz her zaman yukarılara doğru oynak. Takımı da öyle kurduk. En azından Avrupa 'ya gideceğiz. Herkes bugün ister. Bu kulüp ileriye bakıyor. İnşallah yaptığımız işler doğrudur. Taraftar da bunu ister. Adım adım gidersek inşallah bu takım çok büyük işler yapar ve bizi onurlandırır” şeklinde konuştu.

Kayserisporlu Emir Kuzoviç de, “3 puan aldığımız için mutluyuz. Kırmızı karttan sonra oyun zorlaştı. Tabiî ki de ikinci golü bulsaydık oyunu erken bitirebilirdik. Bugün bir takım oyunu ortaya koyduk ve böyle devam ederiz. 'dedi.

Sefa da, “Çok iyi bir galibiyet oldu. Genç bir takımız. 1-2 seneye şampiyonluğa oynayabiliriz” şeklinde konuştu.