Avrupa Şampiyonasına Ormanda Hazırlanıyorlar (özel)

Türkiye’ye Wushu sporunda uluslararası alanda birçok madalya kazandıran Sultanbeyli Akça Spor Kulübü sporcuları, Avrupa şampiyonasına ormanda hazırlanıyor.

  Antrenman yapacakları bir tesisin bulunmadığını söyleyen kulüp antrenörü Niyazi Akça ve sporcular , müracaat etmelerine rağmen kendilerine spor salonu tesis edilmediğini öne sürüyor . Belediye yetkilileri ise , ilçedeki spor kompleksinin yoğunluk nedeniyle özel spor kulüplerine tahsisinin yapılamadığını ifade ediyor .

Sultanbeyli Akça Spor Kulübü sporcuları , 24-28 Şubat tarihleri arasında Antalya’da yapılacak Türkiye şampiyonası ve 25-31 Ekim tarihleri arasında Estonya’da yapılacak Avrupa şampiyonası hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor . İstanbul’u etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışına rağmen ormanlık alanda çalışmalarına deva eden antrenör ve sporcular , yetkililerin ilgisizliğinden şikayet etti .

Yıllardır Wushu dalında yetiştirdiği sporcularla büyük başarılar elde eden Antrenör Niyazi Akça , kulübün fiziki imkanlarının yeterli olmaması nedeniyle çalışmaların büyük bölümünü ormanda yapmak zorunda olduklarını söyledi . Geçtiğimiz günlerde Bağcılar’da yapılan İstanbul seçmelerinde birinci olan 7 sporcusu ile birlikte 24-28 Şubat 2012 tarihlerinde Antalya’da yapılacak Wushu Türkiye Şampiyonası’na hazırlandıklarını kaydeden Akça , “Kulübümüzün fiziki imkanları yeterli olmaması nedeniyle çalışmalarımızı ormanda sürdürüyoruz . Kulübümün alanı yeterli değil , yarışmaya da fazla zaman kalmadığı için antrenmanlarımızı doğa ortamında yapmak zorunda kalıyoruz . İlçemizde kamuya ait yeterli sayıda spor tesisi var ancak bizim taleplerimize olumlu cevap verilmiyor . Biz de müsabakalara ormanda hazırlanıyoruz . Ormanda spor yapmanın da avantajları var , sporcuların performansı daha da artıyor . ” ifadelerini kullandı .



‘SPORCULARIMIZ ARASINDA AVRUPA ŞAMPİYONU DA VAR’

Çalıştırdığı sporcuların arasında Türkiye’yi defalarca uluslararası müsabakalarda temsil ederek madalya getiren sporcuların da olduğunu kaydeden Akça , sözlerini şöyle sürdürdü : “Mesela Öznur Kızıl isimli sporcumuz , 7 yıldan bu yana Türkiye şampiyonalarında hiç yenilmedi . 7 seneden bu yana da milli takım kadrosunda yer aldı . Kızıl’ın Avrupa şampiyonluğu , dünya ikinciliği ve üçüncülüğü dereceleri ile birlikte ülkemize kazandırdığı sayısız uluslararası madalyalar var . Öznur , Türkiye adına aldığı başarılardan dolayı 2010 yılında Başbakanımızın eşi sayın Emine Erdoğan tarafından Ankara’ya davet edildi . Burada çalışan sporcularımın yarısı milli sporcu . Diğerleri de Antalya’da yapılacak Türkiye şampiyonası sonrasında milli sporcu olacakları konusunda kuşkum yok . ”

Sultanbeyli’de 5-6 yıldan bu yana içerisinde her türlü sporu yapmaya müsait bir spor kompleksinin olduğunu ifade eden Akça , ancak bu kompleksten faydalanmak için yaptıkları müracaattan olumlu sonuç elde edemedikleri için sporcuları müsabakalara ormanda hazırladıklarını söyledi .



SPORCULARDAN MADALYA SÖZÜ

Başarılı sporcu Öznur Kızıl da , 12 yıldır atletizm ve Wushu sporu yaptığını belirtti . Kocaeli Üniversitesi Spor Akademisi öğrencisi Kızıl , milli sporculuk hayatının 13 yaşında katıldığı Malezya Dünya Gençler Şampiyonası’nda başladığını ve bu şampiyonada 3 . olduğunu kaydetti . Dünya ve Avrupa şampiyonalarında çok sayıda madalya kazandığını ifade eden Kızıl , “Milli gurur çok önde geliyor bizim için . Çalışıyorsunuz ve bunun karşılığında bayrağınızı dalgalandırmak bir sporcu olarak , bir vatandaş olarak çok gurur verici . Gördüğünüz gibi tesislerin yeterli olmaması nedeniyle ormanda çalışıyoruz . Ama doğal yollarla yapılan çalışma insan vücudunda dezavantajın yanında avantaj da oluşturuyor . Karın yağması nefes açısından bir avantaj . Ağaçları da kum torbası yerine kullanıyoruz . Şubat’ta Antalya’da Türkiye şampiyonası gerçekleştirilecek . Ben 48 kiloda katılıyorum müsabakalara . Her sene birinci oluyorum Allah’a şükürler olsun . İnşallah bu sene de birinci olacağım . Burada çalıştığım 7 arkadaşımla birlikte Antalya’da birinci olarak Estonya’daki Avrupa Şampiyonası’na katılacağımıza inanıyorum . ” dedi .

Kulübün diğer sporcuları da , tüm imkansızlıklara rağmen çalışmalarını sürdürdüklerini ve Türkiye’ye madalya kazandıracaklarını söyledi .


Öte yandan Sultanbeyli Belediyesi yetkilileri , Akça Spor yetkililerinin kendilerine müracaatının olduğunu ancak ilçedeki spor kompleksinin yoğunluk nedeniyle özel spor kulüplerine tahsisinin yapılamadığını ifade etti .