Adanalı Hüseyin Kılıç Atletizmde Türkiye Şampiyonu Oldu

İstanbul’da düzenlenen Türkiye Salon Atletizm Şampiyonasında Adanalı Hüseyin Kılıç, Türkiye Yıldızlar Şampiyonu olmayı başardı.

Turkcell Geleceğe Koşanlar projesi sporcusu 16 yaşındaki Hüseyin , yedili branş olan heptatlonda 4431 puan toplayarak altın madalyaya ulaştı

Türkiye Yıldızlar Şampiyonu Hüseyin Kılıç , “Öncelikle , Geleceğe Koşanlar projesi sporcusu olarak Turkcell’e bana verdiği destekten dolayı teşekkür ederim . Kısa vadeli hedefim ; bu yılın Temmuz ayında Sırbistan’da düzenlenecek Balkan Şampiyonasında kürsünün en üst basamağında yer almak olacak . Uzun vadede ise 2016’da Brezilya’nın Rio De Janeiro kentinde düzenlenecek Olimpiyatlarda ülkeme madalya kazandırmak için çalışmalarıma devam ediyorum . Umarım amacıma ulaşır , kürsüde bayrağımızı dalgalandırırım . ” dedi .




BİREYSEL SPORLARA DESTEK VERMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ

Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler , “Turkcell olarak , takım sporlarına verdiğimiz desteğin yanı sıra alt yapıya önem vererek , gençlerimizi bireysel sporlara yönlendirmek ve bu spor dallarının gelişmesine katkı sağlamak amacıyla 2009’dan beri Geleceğe Koşanlar projesini sürdürüyoruz . Hüseyin’in altın madalya kazanması , bu projeye olan inancımızı daha da güçlendirdi . Hüseyin gibi gençlerimizi Türk sporuna armağan etmeyi sürdüreceğiz . ” diye konuştu .

Atletizmin en zor branşlarından biri kabul edilen ‘yedili yarış’ heptatlonda , salon şampiyonaları , 60 metre koşu , 60 metre engelli koşu , 1000 metre koşu , gülle atma , yüksek atlama , sırıkla yüksek atlama ve uzun atlama branşlarından oluşuyor .