Bir Zamanların Gol Kralı Okan Yılmaz, Amatör Ligde Mücadele Edecek

Bursaspor forması altında fırtınalar estiren ve Türkiye Süper Liginde 2 kez gol kralı olan Okan Yılmaz, Altınova Belediyespor’a transfer oldu.


Altınova Belediyespor Tesisleri`nde yapılan imza töreninde Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, kulüp başkanı Sedat Ok ve yöneticiler katıldı. Bölgesel Amatör Ligi’nde ilk yarıyı istediği yerde bitiremeyen ve liderin 7 puan gerisinde bulunan Altınova Beldiyespor, 1 haftadır sır gibi sakladığı Okan Yılmaz transferinde mutlu sona ulaştı. Eski milli oyuncu, sezon sonuna kadar Altınova belediyespor ile anlaşmaya vardı. Türkiye’de Bursaspor formasıyla gol krallığı sevinci yaşayan ve bir dönem, Avrupa kulüplerinin peşinden koştuğu Okan Yılmaz, 2011-2012 sezonu Bölgesel Amatör Ligi’nde Yalova’yı temsil eden üç kulüpten biri olan Altınova Belediyespor’da, ligin ikinci yarısında forma giyecek. Tecrübeli futbolcunun aldığı ücretle ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, anlaşmanın sezon sonuna kadar olduğu bildirildi.


BAŞKAN OK: KALİTELİ BİR TRANSFER YAPTIK

Türk futbol tarihine adını altın harflerle yazdıran bir futbolcunun Altınova Belediyespor forması giyecek olmasından dolayı mutlu olduklarını belirten Altınova Belediyespor Kulübü Başkanı Sedat Ok, “Ligin ilk yarısı itibariyle istediğimiz yerde değiliz. Şu anda eksiklerimizi gidermek açısından daha önce de açıklamıştık. Adam almak için değil de eksiklerimizi gidermemiz için futbolcu transferi yapacağımızı söylemiştik. Okan’ın bütün tecrübesini Altınova için kullanacağına inanıyoruz. Artık Okan Yılmaz Altınova Belediyespor futbolcusudur. Kaliteli bir transfer yaptık. Transferlerimiz tüm hızıyla sürecek ve sezonun ikinci yarısı başlayana kadar kaliteli transferleri yapacağız” dedi.


OKAN YILMAZ: HEDEFİMİZ ÜÇÜNCÜ LİG`E ÇIKMAK

Altınova Belediyespor forma giyecek olmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirten tecrübeli futbolcu Okan Yılmaz ise, “Bütün görev sahada ben ve takım arkadaşlarıma düşüyor. Bu takımın hedefi olduğu için Altınova Belediyespor’u tercih ettim. Bundan sonra birlik ve beraberlik ile takım halinde ulaşabildiğimiz hedefe gideceğiz. 3 kez Bursaspor’da gol kralı oldum. A milli takım forması giydim ve 100’ler kulübüne giren futbolcunun, ister istemez aynı başarıyı göstermesi zorunda bırakılıyor. Bursaspor formasını giydiğim 9 sezon içerisinde çok iyi günlerimiz geçti. Sonrasında Türkiye’de birçok takımda forma giydim ve Avrupa’ya transfer oldum. İnşallah başarılarımı Altınova Belediyespor’da sürdüreceğim” şeklinde konuştu.

Altınova Belediyespor’u 3. Lig’e çıkarmak için el ele verip çok çalışacaklarını ifade eden Okan Yılmaz, “İnanıyorum ki bu sezon Altınova Belediyespor’u hep beraber 3. Lig’e çıkaracağız. 2000-2001 sezonunda Jardel, Kennet Anderson ve Pascal Nouma’nın olduğu dönemde ben Bursaspor formasıyla gol kralı oldum. O zaman gençtim. Ardından Marsilya ile anlaştım ancak kulübüm yüksek transfer ücreti istediği için bir ara anlaşır gibi oldum sonra vazgeçtiler. İki tarafa da imza attığım için bir sezon oynamama riskim vardı. Sonuçta kulübe bağlı olduğum için Bursaspor kulübü vermedi ve transfer de gerçekleşmedi” diye konuştu.