Vehbi Emre Turnuvası'nda Şeref Tüfenk Altın Madalya Kazandı

Uluslararası Vehbi Emre Grekoromen Güreş Turnuvası`nın ikinci ve son gününde 60, 74 ve 96 kilo müsabakaları yapıldı.

 

Golden Grand Prix`nin birinci ayağı olarak düzenlenen 30 . Uluslararası Vehbi Emre Grekoromen Güreş Turnuvası`nın ikinci ve son gününde 60 , 74 ve 96 kilo müsabakaları yapıldı .

Ahmet Cömert Spor Salonu`nda gerçekleştirilen ve 15 ülkeden yaklaşık 200 sporcunun mücadele ettiği turnuvanın son gününde madalya alan tek Türk sporcu Şeref Tüfenk oldu . Şeref , 74 kiloda altın madalya kazandı .

Rusya`nın 61 puanla takım halinde birinciliği elde ettiği turnuvada Türkiye , 43 puanla ikinci oldu . Türkiye ile aynı puanı toplayan Azerbaycan ise üçüncü sırada yer aldı .

Müsabakalar sonunda düzenlenen törenle dereceye giren sporculara madalyaları verildi . Ayrıca birincilere 2 bin dolar , ikincilere bin dolar , üçüncülere de 500 dolar para ödülü verildi .

Öte yandan , Golden Grand Prix serisinde ikinci ayak müsabakaları Macaristan`da , final ayağı ise Azerbaycan`da gerçekleştirilecek .


Turnuvanın ikinci gününde kilolarında madalya kazanan sporcular şöyle :

60 kilo :

1- İbragim Labazanov ( Rusya )

2- Ruslan Israfilov ( Ukrayna )

3- Kamran Mammadov ( Azerbaycan )

3- Ryutaro Matsumoto ( Japonya )



74 kilo :

1- Şeref Tüfenk ( Türkiye )

2- Ilia Gulbatashvili ( Gürcistan )

3- Bilan Nalgiev ( Rusya )

3- Aset Adilov ( Kazakistan )



96 kilo :

1- Nikita Melnikov ( Rusya )

2- Irakli Kajaia ( Gürcistan )

3- Gadabadze Shalva ( Azerbaycan )

3- Daigoro Timoncini ( İtalya )



ATA KARATAŞ : HEDEF 2012 LONDRA OLİMPİYATLARINDA ALTIN

Bu arada Vehbi Emre Grekoromen Güreş Turnuvası`nı değerlendiren Güreş Federasyonu Grekoromen Güreş Koordinatörü Ata Karataş , kota sıkıntısı yaşamadıklarını , hedeflerinin de 2012 Londra Olimpiyatları`nda altın madalyalar almak olduğunu söyledi .


30 . Vehbi Emre Güreş Turnuvası 3 sıklette yapılan finallerle sona ererken , turnuvayı değerlendiren Ata Karataş , ``Turnuva iki gündür devam ediyor ve dünden itibaren gerçekten kaliteli müsabakalar oldu . Özellikle Azerbaycan ve Rusya , bazı sıkletlerde Sırbistan`da yapılacak Avrupa Şampiyonası için milli takıma almayı düşündüğü sporcuları burada denedi ve neredeyse seçmelerini burada yaptılar . İran birkaç sıklette güçlü geldi . `` dedi .


Karataş , Türkiye olarak Vehbi Emre Güreş Turnuvası`nda Selçuk Çebi , Nazmi Avluca , Cenk İldem ve Rıza Kayaalp`in olimpiyat vizesi aldikları için turnuvaya katılmadıklarını da belirterek , ``Bunların dışındaki sporcular da turnuvaya katıldı . Genç ağırlıklı bir kadro ile mücadele ettik . Refik Ayvazoğlu ile bir altın aldık . Bugün 74 kiloda Şeref Tüfenk`le bir altın aldık . İyi performans gösterdik . `` diye konuştu .


Ata Karataş , Milli Takım Antrenörü Mehmet Akif Pirim ve arkadaşlarıyla olimpiyat vizesi alan sporcuların olimpiyatlara hazırlandıklarını da belirterek , ``Bunun dışındaki kampta bulunan sporcularımız hepsi Vehbi Emre Güreş Turnuvası`na katıldı . Onların da hedefi 55 , 60 ve 66 kilolarda Londra vizesi almak . Burası birinci yoldu . Avrupa`dan sonra Bulgaristan , Çin ve Finlandiya`da vize almak istiyoruz . 7 sıklet var , en az 6 sıklette bu vizeyi almak istiyoruz . Sonra da Londra`da olimpiyatlarda altın madalya almak . `` diyerek sözlerini tamamladı .