Tff Başkanı Aydınlar Zamanında İstifa Etmeliydi Şimdi Değil

Trabzonspor Genel Kurul Üyesi Nurettin Özgenç, Ankara`da geçtiğimiz perşembe günü yapılan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Genel Kurulu`nda delegelerin verdiği tepkiyi yürekten kutladığını söyledi.

 

Fenerbahçe`yi kurtarma operasyonu olarak algılanan ve `şikeye bulaşan kulüplere küme düşme cezası yerine puan silme cezası verilmesi` önerisine onay verilmemesinin beklenilen ve olması gereken bir karar olduğunu da belirten Özgenç , ``Bu konuda verilen önergeye `Hayır` diyen delegeleri yürekten kutluyorum . Bunun yanı sıra Genel Kurul`da TFF yönetimine karşın gösterilen ağır tepkileri haksız ve yersiz buluyorum . Bu eleştireler üzerine Mehmet Ali Aydınlar veya yönetimin istifa etmesi görevden kaçmak demektir birilerinin ekmeğine yağ sürmektir . Bu nedenle yönetim bu süreçte kesinlikle istifayı düşünmemeli ve bu konuda kamuoyuna net açıklama yapmalı . `` dedi .


Şike konusunda etkili ve yetkili kuruluşun TFF yönetimi olduğunu ve karar almayarak topu genel kurula attığını da belirten Özgenç , ``Haklarında şike ve teşvik primi iddiası bulunan kulüplere uygulanması muhtemel yaptırımların değiştirilmesini içeren 58 . madde konusunda genel kurula gitme kararı alındı . Bence bu yanlış bir karardı eldeki deliller ve tanıklar suçlu ve suçluları doğruluyorsa yargı meselesi hariç Federasyonu ilgilendiren konularda ucu nereye ve kime dayanıyorsa dayansın doğru olanı yapmalıydı ama maalesef yapamadı . Zira bu konuda TFF`nin tek yetkili olduğu biliniyor ama ne hikmetse bu yetkisini kullanmadı , kullanamadı adına derseniz deyin bu bilinen gerçek . `` diye konuştu .




DERE GEÇERKEN AT DEĞİŞTİRİLMEZ

Trabzonspor Genel Kurul Üyesi Nurettin Özgenç ; yaşananlardan ve süreçten her sporsever gibi kendisinin de rahatsız olduğunu belirterek , ``Ama teşbihte hata olmaz düşüncesiyle başkanı tenzih ederek `dere geçerken at değiştirilmez` misali Mehmet Ali Aydınlar ve ekibi görevine devam etmeli . `` dedi .


TFF`nin başına bir başkasının gelmesinin futbolda yaşanan süreci olumsuz etkileyeceğini de ileri süren Özgenç , ``Zaman kaybına neden olmaktan başka bir şeye yaramaz . Futbol dünyasında yaşanan olumsuzluklar sadece adı geçen kulüpleri değil tüm Türkiye`yi ve ülkenin prestijini ilgilendiriyor . Dolayısıyla Federasyon başkanı ve yönetimi şimdi istifa etmemeli görevini yapmalı ki futbolda yaşanan kaotik ortamlar sona ermeli . `` diye konuştu .




AYDINLAR İSTİFA ETMEMELİ

TFF başkanı Mehmet Ali Aydınlar`ın genel kurulda " Biz koltuk meraklısı değiliz . Bizler onurlu kişileriz . Şerefimizle onurumuzla geldik , öyle de gideriz . Tarih gerçekleri yazacaktır . Ben çok rahatım . " sözlerine de açıklık getiren Özgenç , şunları söyledi :

``Bu söylemle TFF Başkanı Aydınlar koltuk düşkünü olmadığını ifade etti . Lakin başkan Aydınlar`ın kulüplerden arzu edilen desteği alamadığı için istifa yönünde meyil göstermesi kabul edilemez . TFF yönetiminin Genel Kurul`dan sonra istifa etmesi futbolda yaşanan kaos ortamını artırır . Bu durum görevden kaçmaya benzer . Yönetimin yeniden seçime gidip güven tazelemesine de gerek yok . Zaman kaybına neden olur .

Başkan seçimle iş başına geldiğine göre süresi bitene kadar görevde kalmalı . Ben de daha önce TFF yönetimi istifa etmeli yönünde demeçte bulunmuştum ancak artık durum farklı boyuta ulaştığı için istifa düşünülmemeli . Federasyon o zaman karar almakta zorlanıyorlardı ve bir türlü yaptırım konusunda alınması gereken kararları alamıyordu .

Bundan dolayı istifa etmelerinin hem kendi açılarından hem de Türk futbolu açısından iyi olacağını düşündüğümden TFF yönetimi istifa etmeliler demiştim ama etmediler . Şimdi ne oldu dediğime geldiler . Aslında kendi uhdelerinde olan karar verme mekanizmasını kullanmayarak topu genel kurula attılar . Netice itibarıyla genel kurul verilen önergeye hayır dediklerine göre Federasyon yönetimi üzerlerine düşen vazifelerini yerine getirmeli . ``



TFF GENEL KURULU MU YOKSA FENERBAHÇE KONGRESİ Mİ?

Özgenç ; başta Fenerbahçe yetkilileri olmak üzere bazı kulüp başkanlarının genel kurulda TFF yönetimine aşırı derecede yüklendiklerini de ileri sürdü . Genel kurulda toplam 10 civarında konuşmacının söz alarak konuşurken Fenerbahçe cephesinden 4 yöneticinin konuşma yapmasının da manidar olduğunu ifade etti .


TFF`nin genel kurulu mu yoksa Fenerbahçe`nin kongresi mi yapıldı anlayamadıklarını da belirten Özgenç , ``PFDK , şike iddianamesinde adı geçen kişilerden 20 gün içinde suçlandıkları maçlarla ilgili savunma yapmalarını istemeleri üzerine bazıları bu süreyi az bulup ortalığı velveleye veriyorlar . Sanki savunma değil de yeni anayasa yapacaklar . 20 günlük süreyi beğenmiyorlar . Şayet süre yeterli değilse ek süre talep etme hakları var bu haklarını kullanacakları yerde sürenin yetmediği şeklinde demeç vermeyi yeğliyorlar . `` dedi .


Trabzonspor Genel Kurul Üyesi Nurettin Özgenç ; gerçekleştirilen genel kurul sonrasında TFF başkanı ve yönetiminin görevde kalıp TFF`nin amacına uygun hareket ederek ve Türk sporunun yara almasına neden olan olaylara dur demelerinin gerektiğinei de vurgu yaparak , 2010 - 2011 yılının şampiyonunun da biran önce belirlenmesi gerektiğini sözlerine ekledi .