İzmir Derbisi Karşıyaka'nın

Bank Asya 1.

  Lig`in 19 . haftasında İzmir Atatürk Stadı`nda oynanan İzmir derbisinde Karşıyaka , Göztepe`yi 1-0 mağlup etti

Maçın ardından açıklamalar yapan Karşıyaka Teknik Direktörü Mustafa Uğur , önemli bir müsabakayı kazandıkları için çok mutlu olduklarını belirtti . Uğur , " İstikrarlı çıkışımızın devam etmesi için önemli bir galibiyet aldık . Zorluk derecesi çok yüksek olan bir müsabakayı kazandık . Tribünlerin atmosferi ve sahadaki mücadele maçın zorluk derecesini ortaya koydu . Müsabakaya çok iyi başlayamadık . İlk 20 dakikalık bölümde rüzgarın da etkisiyle istediğimiz oyunu ortaya koyamadık . Bulduğumuz golden sonra dahakontrollü oynamayı düşündük . İkinci yarıda da kontra oynamayı tercih ettik . Bu süreçte 2-3 tane gol pozisyonu bulduk . Önemli mücadeleyi kazanmayı başardık " diye konuştu .

Karşıyakalı futbolcu Erhan Şentürk ise maçı daha çok isteyen taraf olduklarını ve şanslı bir günlerinde olduklarını belirtirken , Fatih Şen ise iyi konsantre olduklarını ve iyi mücadele ettiklerini söyledi . Karşıyaka`nın tek golünü kaydeden Cihan Yılmaz ise iyi futbol oynamamalarına kazandıklarını ve şanslarının yardımıyla kazandıklarını belirtti . GÖZTEPE CEPHESİ Göztepe Teknik Direktörü Cihat Arslan ise maçın bu kadar kolay geçmesini beklemediklerini belirterek , " Daha sert bir müsabaka bekliyorduk . Futbolun adaleti yoktu . Basketbolda iyi takımlar kazanır , ama futbolda böyle olmuyor . İyi mücadele ettik , derbi karşılaşmada böyle bir oyun ortaya koymamız gurur verici . Bütün arkadaşlarımı ve galip gelen Karşıyaka`yı kutluyorum " dedi .

Arslan , " Ancak ümit vermeyen takımdan başkaldıran bir ekip haline dönüştük . Bu önümüzdeki süreç için bize ümit veriyor . Yaşadığımız kırılma noktaları vardı . Müsabaka 0-0 iken yakaladığımız 3 gol pozisyonunu değerlendiremedik . Daha sonra acemice bir gol yedik . Ben takımıma inanıyorum . Sahip olduğumuz inançla beraber istediğimiz sonuçlar gelecektir " diye konuştu .

Göztepeli futbolcu Önder Turacı ise iyi mücadele etmelerine rağmen şanssız bir maç çıkardıklarını ve kaybettiklerini , ileriki haftalarda bu mağlubiyeti telafi edeceklerini söyledi . Göztepe`li futbolcu Emre Öztürk de üzgün olduklarını ileriki dönemlerde toparlanacaklarını belirtti .

Kaynak: İHA