Testlere Başlayan Kenan Sofuoğlu, Yeni Motorunu Beğendi

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, yeni takımı Kawasaki Deltafin Lorenzini takımıyla İspanya`da test sürüşlerine katıldı.

  Sofuoğlu , Güney Afrikalı takım arkadaşı Sheridan Morais ile Valencia Pisti`nde iki günlük test sürüşleri gerçekleştirdi . Kenan Sofuoğlu , testleri 1 dakika 37 saniyelik tur zamanıyla , takım arkadaşı Morais`in 0 . 3 saniye önünde tamamladı .


Test sürüşlerine Ninja ZX-6R motoruyla katılan Sofuoğlu , motosikletin performans ve elektronik sistemini beğendiğini söyledi . Motosiklet üzerinde birçok test yaptığını belirten Sofuoğlu , şunları kaydetti :

``Her antrenmanda daha çok şeyi anlayarak , adım adım iyiye doğru gidiyoruz . Motosiklet çok güçlü ve elektronik aksamı bize ayrıca avantajlar sağlıyor . Arka süspansiyonda motosikletin gücünü daha fazla kullanmama olanak sağlayan bir ayar buldum ve bu beni mutlu etti .

Motosikletlerin çok hafif ve değişik olduğu Moto2`den yeni geldim . Takımım motosikletimle doğru yolu bulmamı sağlayacak ayarları yapma konusunda çok iyi ve çok hızlı çalışıyor . Şimdi son testler için Avustralya`ya gideceğiz ve bu test diğer yarışçıların hızlarını görebilmem için çok büyük önem taşıyor . Ayrıca , lastikler iki sene öncesinden farklı . Valencia`daki soğuk hava koşullarını değerlendirdiğimizde , tur zamanlarımız hızlı . 2012`ye hızlı bir başlangıç yaptığımızı düşünüyorum . ``

Kenan Sofuoğlu , 20 - 21 Şubat tarihlerinde Avustralya`daki Philip Islands Pisti`nde yaplacak Dünya Supersport Şampiyonası`nın resmi testlerine katılacak . Şampiyonada 1 . ayak koşusu ise 26 Şubat`ta Avustralya`da gerçekleştirilecek .