Ertuğrul Sağlam: Bu Üç Puanı ve Oluşan Havayı İyi Değerlendirmemiz Lazım

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Galatasaray’a karşı alınan galibiyetle belki üç maç üst üste alınacak galibiyetten daha fazla değer elde ettiklerini belirterek, “Bu üç puanı ve oluşan havayı iyi değerlendirmemiz lazım.

  Daha yukarı çıkmamız için daha çok koşmamız lazım . ” dedi .

Başarılı teknik adam , maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Bursaspor taraftarına teşekkür ettiğini söyledi . Taraftarın Bursaspor sevgisinin ne olduğunu gösterdiğini belirten Sağlam , " Maçın başından sonuna kadar bizi çok iyi desteklediler ve galibiyette pay sahibi oldular . Bu galibiyeti onlara ve dışarıda bizi gönülden destekleyen , dua eden Bursasporlular`a armağan ediyorum . ” şeklinde konuştu .




“BİR PUAN BİZİ MUTLU ETMEYECEKTİ”

Bugün ligin zirvesini her yönüyle hak eden bir takıma karşı kazandıklarının altını çizen Sağlam , şöyle devam etti : “Kazanmak zorundaydık . Bugün alacağımız bir puan bile bizi mutlu etmeyecekti . Çünkü acele yukarılara çıkmamız gerekiyor . Oyuncularımız motivasyonu hiç kaybetmedi . Belki Elmander’in pozisyonu sayılabilir . Onun dışında pozisyon vermedik . ”



“DAHA FAZLA KOŞMAMIZ LAZIM”

Ligin liderini yendikleri için mutlu olduklarını vurgulayan Sağlam , sözlerini şöyle sürdürdü : “Motivasyonu üst seviyede bir takımı yendiğimiz için mutluyuz . Öyle karşılaşmalar vardır ki , üst üste aldığınızı maçlardan daha fazla değer katar ve umutlandırır . Bu öyle bir karşılaşmaydı . İnşallah bunun olumlu yansımalarını iyi değerlendirir ve daha iyi yerlere geliriz . Açıkçası bu üç puanı ve oluşan havayı iyi değerlendirmemiz lazım . Daha yukarı çıkmamız için daha çok koşmamız lazım . Çarşamba günü de zor bir takım olan Trabzonspor’la oynayacağız . ”



“KEŞKE KÜFÜR OLMASAYDI”

Sağlam , bir gazetecinin “Bu kadar seyirci bekliyor muydunuz? Küfürleri nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki sorusuna ise şu cevabı verdi : “Açıkçası bekliyordum . Bayanlarımızdan , çocuklarımızdan , herkesin annesini , eşini , kız kardeşini göndersinler demiştik . Sağ olsunlar gönderdiler . Tabi ki tasvip edilecek bir olay değil . Bu kadar güzellik içinde olmaması gerekirdi . İnşallah bundan sonra olmaz . ”



“BU GALİBİYET CAMİAYI KENETLENDİREBİLİR”

Başarılı teknik adam , “Bu çıkış maçı olabilir mi?” şeklindeki soruyu ise şöyle cevapladı : “Olabilir . Son haftalarda bariz hakem hatalarına maruz kaldık . Sivas maçı , Beşiktaş açı , hakem hatalarıyla çok puan kaybettik . Ceza aldık ki bu durumları bir fırsat olarak değerlendirmek lazım . Bu galibiyet , camianın kenetlenmesi ve güçlü Bursaspor’u tekrar ortaya çıkarması beklentim var . ”

Sağlam , hakemin sorulması üzerine ise bu akşam ki hakemle alakalı konuşmak istemediğini dile getirdi .



Hakan Aslantaş’ın performansının sorulması üzerine ise “Hakan’ı alırken hem sol ve sağda oynayabilen bir oyuncu olduğu için her iki mevkiye de alternatif olsun diye aldık . Bugün çok iyi bir oyun ortaya koydu . İnşallah performansının artışı devam eder . “ diye konuştu .



ADEM : BU KADAR TARAFTAR SÜRPRİZ OLDU

Adem Koçak ise taraftarlara teşekkür ederek , “Açıkçası sürpriz oldu . Bu kadar kalabalık , bu kadar güzel bir atmosfer beklemiyorduk . İyi bir mücadele oldu . Gol atanın kazanacağı bir maçtı . Maç ortadaydı , gol attık ve hata yapmadık . Üç puan aldık ve çok ihtiyacımız vardı . İyi bir takımız ama sonuçlara bakılıyor . Bunu bir türlü sonuca yansıtamıyorduk . Moral ve motivasyon için çok iyi bir galibiyet oldu . Alınan bir galibiyet var , hedeflerimize ulaşmak için devamının gelmesi gerekiyor . Bu galibiyeti burada olan yada olmayan taraftarlarımıza armağan etmek istiyorum . ” yorumunu yaptı .



MUSA : TRABZON MAÇINI DA KAZANMALIYIZ

Musa da maça iyi başladıklarını belirterek , şöyle konuştu : “ilk yarı ortada geçten bir maçtı . İkinci yarı golü bulduk . Biraz geri çekildik ama pozisyon vermedik . Kazımın pozisyonu vardı . Sonuçta üç puan aldık . Bunun bir anlam ifade etmesi için Trabzonspor maçından da iyi bir sonuçla ayrılmamız gerekiyor . ”