Orduspor Başkanı Türkmen: Canımı Şener'e Borçluyum

Orduspor Kulübü Başkanı Doç.

  Dr . Nedim Türkmen , olağanüstü genel kurul`a verilen 1 saatlik arada tartışma yaşandığını ve Fenerbahçe yöneticisi Ali Koç`un avukatlığına soyunan Manisaspor Kulüp Başkanı Kenan Yaralı`nın saldırısına uğradığını söyledi .


TRT Spor`da yayınlanan Basın Tribünü`ne konuk olan Orduspor Başkanı Nedim Türkmen , olağanüstü genel kurulda Manisaspor Başkanı Kenan Yaralı`nın kendisini ölümle tehdit ettiğini belirterek ``Canımı Şener`e borçluyum . `` dedi .


Büyük tartışmalarla geçen olağanüstü genel kurula damga vuran isimlerden Nedim Türkmen , katıldığı Basın Tribünü`de çarpıcı açıklamalar yaptı .


" Olağanüstü genel kuruluna üst düzey birçok yönetici gelmesine rağmen bana göre sonuç bir hiçti " diyen Türkmen , bazı kulüplerin yazılı müracaatı sonunda verilen 1 saatlik arada önemli tartışmalar olduğunu söyledi . Türkmen , Federasyon Başkanı Mehmet Ali Aydınlar`ın da bulunduğu bir ortamda , Fenerbahçe yöneticisi Ali Koç`un , `UEFA iç işlerimize karışıyor , onlara bu kadar itibar etmeyelim . UEFA`yı dinlemeyelim . ` sözü üzerine kendisinin de , ``Bu mümkün değil . Zaten sizi Şampiyonlar Ligi`ne almayan da UEFA değil mi?`` dedim . Fakat Ali Koç , `Sen boş boş konuşma` diye tepki gösterdi . Ben de sen kimsin ki bana boş boş konuşma diyorsun diye tepki gösterince , Ali Koç`un avukatlığına soyunan Kenan Yaralı üzerime yürüdü ve küfürler ederek bana yumruk atmaya çalıştı . `` diyerek şöyle devam etti :

" Ali Koç ile UEFA`nın yetkileri konusunda konuştuk . Ali Koç , UEFA`nın bağlayıcı olmadığını söyledi . Ben de kendisine UEFA yetki sahibi değilse neden Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi`ne gitmedi diye sordum . Bunun üzerine Manisaspor Başkanı Kenan Yaralı , yaşanan süreçten benim sorumlu olduğumu belirterek bana küfür edip üzerime yürüdü . Sadri Şener ile Kazım Yılmaz da olmasa Kenan Yaralı ve etrafındakiler beni linç edeceklerdi . Canımı Sadri Şener`e borçluyum diyebilirim . "



TÜRK FUTBOLUNU DÜŞÜNEN YOK HERKES KENDİNE NE KOPARIRIM HESABINDA

Bir oyun oynandığını ve yaşanan bu oyunu iyi okumak gerektiğini belirten Türkmen , " 58 . maddeyi hiçbir federasyonun değiştiremeyeceğini biliyorlar . 8 takımın birden küme düşmesini göze alamadılar . Bundan dolayı kararları hava durumu gibi değiştirdiler . " açıklamasını yaptı .


Türkmen , " Federasyon başkanı olsaydım 58 . maddeyi katıksız bir şekilde uygulardım . Futbolun geleceği için 58 . maddenin hükümlerini yerine getirirdim . TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar`ın yerinde olsam görevi bırakma yolunu seçmem . Bu kadar emekten sonra kolay yolu seçmemek gerekir . Önergenin kabul edilmesi sorunu çözmeyecek izlenimini yarattığı için delegeler geri adım atıp öyle bir karar aldılar . Türk futbolu kimsenin umurunda değil . Herkes kendine ne koparırım hesabını yapıyor . Türk futbolunun geleceğini çöpe atıyorlar . " diyerek sözlerini noktaladı .