2022 Dünya Kupası

27.01.2012 - Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanı Michel Platini, Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası'nın sıcak hava nedeniyle kışın yapılmasından yana olduğunu yineledi.

  Platini , Daily Telegraph gazetesine yaptığı açıklamada , Dünya Kupasının futboldaki en önemli organizasyon olduğunu hatırlatarak , ``Kim Dünya Kupası her zaman Haziran`da oynanır demiş ki . Bence Aralık`ta oynanmasında sorun yok`` dedi .

Platini , Avrupa`nın önde gelen liglerinin yetkililerinin bu öneriye karşı çıkma ihtimali konusunda da , ``İngiltere`de Premier League`in Mayıs başı yerine sonunda tamamlanmasında ne sorun var . Aralık`taki süre ligin sonuna eklenebilir`` diye konuştu .

Kendisinin Katar`ın evsahipliğine destek vermesi ve kupada maçların oynanacağı ayların değişmesi konusunda çelişkili bir görüş ortaya koymadığını belirten Platini , ``Oylama ve yaz ayı iki ilgisiz konu . Ben , hiç Dünya Kupasına evsahipliği yapmamış bir bölge için oy verdim , benim felsefem bu`` dedi .

Platini , futbolseverlerden yazın hava sıcaklığının 50-60 derece olduğu bir ülkeye gitmelerinin istenemeyeceğini ve bu nedenle kupanın kış aylarında düzenlenmesi gerektiğini söyledi .

( AFP-OK-MTE )

Kaynak: AA