Musa Çağıran: Maçlar Taraftar Olmadığı Zaman Tadı Tuzu Yok

Bursaspor’un genç yeteneklerinden 20 yaşındaki Musa Çağıran, takım olarak yaşadıkları sıkıntıları atlatacaklarını söyledi.

  Taraftarın kendileri için çok önemli olduğunu dile getiren başarılı oyuncu , “Onlar bizim yanımızda olduğu sürece başarı gelecektir . Bursaspor taraftarı olmadığı zaman tadı tuzu yok . ” dedi .


Bursaspor Dergisi’ne konuşan genç yetenek , Bursaspor formasını aralıksız giymek istediğini dile getirdi . Futbola İzmir`de Altınırmak Spor Okulu`nda başladığını belirten Musa , antrenmanlara bisikletle gidip geldiğini anlattı . Altay’ın ardından Galatasaray’a transfer olduğunu dile getiren başarılı futbolcu , Konyaspor’a kiralık verildiğini ardından da Bursaspor’a transfer olduğunu ifade etti .




“BURSASPOR’A GELMEYİ ÇOK İSTEDİM”

Genç yetenek , Bursaspor’a transferini şöyle anlattı :

“Galatasaray`da forma şansı bulamıyordum . Transferin son gününde kiralık gönderileceğimi bekliyordum . Fatih Hoca beni kesinlikle satmayacaklarını söylüyordu . Bursaspor`a gelmeyi çok istedim . Telefonumun çalmasını bekliyordum . Biran da her şey gelişti . Transferin son saati sabahın 4`ün de Birol Hoca ve Genel Menajerimiz Adil Cenkçiler ile birlikte bekleyişimizin sonunda lisansıma kavuştum . ”

Altay’da forvet oynadığını ancak sonra stoper ve orta saha olarak görev yaptığını dile getiren Musa , genç yaşına rağmen soğukkanlı ve rahat oynadığını ifade etti .



“ULUCAMİ VE BURSA MANZARASI BÜYÜLEDİ”

Bursaspor’da Mehmet Sak ile 10 yıllık bir arkadaşlığı bulunduğunu vurgulayan genç futbolcu , Bursa ile ilgili şunları söyledi :

“Mehmet Sak ile aynı evde yaşıyorum . Şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım . Bursa güzel bir kent . Açıkçası İzmir`i hiçbir yere değişmem . Çünkü doğduğum yer orası . Bursa`da gezilecek çok yer var . Zaman buldukça kenti geziyorum . Ulucami beni büyüledi diyebilirim . Bir de dağ yoluna çıkıp , Bursa manzarasına bakınca etkilendim . ”

Bursaspor’un şampiyon olarak Türk sporuna 5 . Büyük kavramını getirdiğine işaret eden Musa Çağıran , futbolcuların tercih ettiği bir kulüp olduğunu vurguladı .



“ERTUĞRUL SAĞLAM BİZİM İÇİN ŞANS”

Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’a da övgüler yağdıran Musa , “Ertuğrul Hoca , Bursaspor`u nerden aldı ve nerelere getirdi . Bence Bursaspor için çok değerli bir insan . Bizlere çok iyi niyetli yaklaşıyor . Genç oyunculara güvenip oynatabiliyor . Bu bizler için çok önemli . Ertuğrul Hoca ile çalışıyor olmak bizim için büyük bir şans . ” diye konuştu .

Bursaspor forması ile ilk kez Antalyaspor maçında oynadığını hatırlatan Musa , Beşiktaş maçının ise kendisi için unutulmaz olduğunu ifade etti .



“ŞAMPİYON OLAN KADRODAN DAHA İYİYİZ”

Bursaspor bu sezonki durumunu da değerlendiren genç futbolcu , şöyle konuştu :

“Sezona çok iyi başladık . İlk üç maçta ligde en çok gol atan takımdık . Sonra bir Sivasspor maçı oynadık . O maçta oynadığımız oyun bize yakışmadı . Daha sonra talihsiz skorlar almaya başladık . Üst üste kötü sonuçlar gelince negatif bir enerji oluştu . Güvensizlik oluştu . İstediğin şeyleri yapamaz hala geliyorsunuz . Yinemi son dakika da gol yiyeceğiz diye aklınıza geliyor . İkinci yarıda ben çok şeyin değişeceğini düşünüyorum . Bir galibiyetle gerisinin geleceğini düşünüyorum . Kadroyu tek tek incelediğinizde şampiyon olan kadrodan bence daha kaliteli oyuncular barındırıyor . İkinci yarı daha güzel olacak . Ben inanıyorum . ”



“TARAFTARSIZ TADI TUZU YOK”

Bugüne kadar kendilerini destekleyen taraftara teşekkür eden Musa , şöyle devam etti :

“Hiç beklenilmeyen bir performans sergiledik . İnşallah ikinci yarıda onları mutlu edeceğimiz sonuçları alacağız . Onlar bizim yanımızda olduğu sürece başarı gelecektir . Bursaspor taraftarı olmadığı zaman tadı tuzu yok . ”

Başarılı futbolcu , Türkiye’de en iyi performans gösteren oyuncular arasında takım arkadaşı Serdar Aziz ile Galatasaray’dan Selçuk İnan , Emre Çolak , Semih ve Alper Potuk`u gösterdi .