Medical Park Antalyaspor'da Petr Janda İmzaladı

Spor Toto Süper Lig takımlarından Medical Park Antalyaspor, çek Cumhuriyeti takımlarından Slavia Prag`ın milli oyuncusu Petr Janda ile 3.

  5 yıllık sözleşme imzaladı . Hasan Subaşı Kulüp Tesisleri`nde gerçekleştirilen imza törenine Medical Park Antalyaspor Yönetim Kurlu üyeleri Bülent Yıldırım , Emin Altıner , Tahsin Aksoy ve Salih Peker katıldı .

İmza töreninde konuşan yönetici Bülent Yıldırım , Medical Park Antalyaspor`un son transferini gerçekleştirdiklerini söyledi . Teknik ekibin uzun zamandır izlediği 25 yaşındaki Petr Janda ile 3 , 5 yıllık kontrat imzaladıklarını kaydeden Yıldırım , " Petr Janda , Slavia Prag takımın orta saha oyuncusu , kedisi ulusal takımda 6 kez mili formayı giydi . Teknik kapasitesi ve kondisyonu yüksek bir futbolcu . Performansını yakında takip ettiğimiz bu oyuncu ile bugün resmi imzayı atıyoruz " diye konuştu . Petr Janda`nın kariyerinden bahseden Yıldırım , " Janda , Slavia Prag`ta futbola başladı . Genç takıma ardından da A takıma yükseldi . Kulübünün sadece yerel ligde değil uluslararası arenadaki maçlarında görev aldı . Mili takımda 6 kez oynadı . Kulübümüze diğer arkadaşlarla birlikte uzun yıllar hizmet edeceğine inanıyoruz " dedi

JANDA : " TEKLİFLER OLMASINA RAĞMEN MP ANTALYASPOR`U TERCİH ETTİM " Antalya`ya 3 yıl önce turistik amaçlı geldiğini ve çok beğendiğini dile getiren yeni transfer Petr Janda ise , " Avrupa`da Antalya`nın bir şehir markası olduğunu biliyorum . Transfer teklifi geldiğinde ilk olarak heyecanlandım . Görüşmelere geldiğimde şehri gezme fırsatım oldu ve çok etkilendim . Türk takımlarından ve Avrupa`dan teklif olmasına rağmen Antalyaspor`u tercih ettim . Ailemde Antalya`ya sıcak baktı . Bugün buradayım . Fransa , Belçika ve İngiltere kulüplerinden teklifler oldu " şeklinde konuştu . En kısa zamanda Türkçe öğrenmeyi istediğini ifade eden Janda , " En kısa sürede Türkçe öğrenmeyi hedefliyorum . Türkçe öğreneceğim . Antalyaspor`un sportif hedeflerine katkı sağlamak için elimden gelen ne varsa yapacağım . Antalyaspor`un Avrupa`da oynaması için bütün tecrübelerimi ortaya koyacağım . Mili takımda oynamak diğer hedeflerim arasında yer alıyor " ifadelerini kullandı .

Janda son olarak , Türkiye`den Alex , Milan Baros , Burak Yılmaz`ı yeni takımından ise Necati ve Tita`yı tanıdığını söyledi . Petr Janda , `Pedro`nun kullandığı diğer ismi olduğunu ve taraftarların kendisini bu isimle çağırması durumunda memnun olacağını da sözlerine ekledi .

Kaynak: İHA