Erzurum Karması, Buz Hokeyinde Gürcistan'ı 5-0 Yendi

Erzurum 1.

  Kış Sporları Festivali kapsamında Erzurum karması ile Gürcistan Takımı buz hokeyi maçında karşı karşıya geldi . Karşılaşmayı Erzurum takımı 5-0 kazandı .


Bugün yürüyüş ile başlayan 1 . Kış Sporları Festivali kapsamında akşam da Erzurum karması ile Gürcistan takımı buz hokeyi maçında karşılaştı . Erzurum 3 bin kişilik buz hokeyi salonundaki karşılaşmasının ilk periyodunu Erzurum karması 2-0 önde kapadı . İkinci periyoda da hızlı başlayan Dadaşlar , karşılaşmadan da 5-0 galip ayrıldı .


Karşılaşma sonrası bir açıklama yapan Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı ve Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Fatih Çintımar , festivalin Türkiye’de yapılan ilk kış sporları festivali olduğunu söyleyerek , “Biz kış sporlarında Erzurum’un ülkemizi temsil edecek milli takımları oluşturması gerektiğini benimsedik ve bunun için çalışıyoruz . Bundan sonra da bu maçların daha verimli , daha hızlı , daha güçlü takımlarla oynayarak kendi takımımızı çok iyi yerlere taşıyacağız . Aslında milli takımla oynayacaktık ancak Yeni Zelanda’dan yeni geldiği için yorgundular . Ayrıca sakatlanma riski nedeniyle milli takımı oynatmadık . Gürcistan’da buz hokeyinde emekleme aşamasında . Yarın da maçlar yapılacak . 3 gün üst üste maçlar yapılacak . Hem biz hem de onlar kazanacak . ” dedi .

Kış sporları festivalini yaklaşık 16 ülkenin katılımıyla Erzurum’da gerçekleştirdiklerinin altını çizen Çintımar , sözlerini şöyle tamamladı : “Bunun devamını daha güçlü bir şekilde yapacağımıza inanıyorum . 2011’de kazandığımız ivmeyi devam ettirmeyi hedefliyoruz . ”