Cihan Kamer: 'kimsenin Minnetine İhtiyacımız Yok'

Fenerbahçe Asbaşkanlarından Cihan Kamer, 58.

  Madde`nin değiştirilmesini istemediklerini belirterek , " Fenerbahçe`nin kimsenin mihnetine ihtiyacı yoktur . Varsa suçu , onuruyla cezamızı çekmeyi biliriz " dedi .

Türkiye Futbol Federasyonu`nun Ankara Sheraton Otel`de düzenlediği olağanüstü Genel Kurul Toplantısında söz alan Fenerbahçe Asbaşkanı Cihan Kamer , cezaevinde bulunan Aziz Yıldırım , yöneticiler ve çalışanlarının suçsuz olduğuna inandıklarını söyleyerek , " Ancak eğer futbol adaletini sağlamaları gereken kurullar adalet sağlamayı bırakarak , tuttukları kurumlarının , takımların formalarına göre kararlar vermeye çalışırsa bizi kimse susturamaz . Sayın Mehmet Ali Aydınlar`ın iyi niyetinde şüphe etmiyorum ama şuda bilinmelidir ki cehennemin yolları iyi niyet taşları ile döşelidir " dedi .

Etik Kurul Raporu`nu eleştiren Cihan Kamer , " Suçlananlardan tek bir savunma hakkı alınmadan , basında çıkan haberlerle bir Etik Kurul raporu hazırlanmış ve Fenerbahçe suçlanmıştır . Bu gizli rapor da birçok kişiye sızdırılmıştır . TFF Hukuk Başmüşaviri İlhan Helvacı bu tek taraflı rapora inanmış ve görüşlerini UEFA yetkilileriyle paylaşmıştır . Sadece kendileri inanmamış UEFA`yı da ikna etmiştir bunu Cornu`nun ifadelerinde görüyoruz , dosyada mevcut . Bu eksik yanlış tek taraflı hazırlanmış rapor ve gizlikapaklı lobi çalışmalarıyla Kulübümüz Avrupa kupalarından men edilmiş , bu rapor da gizli bir şekilde bazı kulüp başkanlarının eline geçmiş , bunlar da Fenerbahçe`yi suçlu kendilerini suçsuz kabul edip beyanlarıyla camiaları karşı karşıya getirmiştir . İddianamede ise 93 takım ve 8 kulüp var . Bu iddianame o rapordun yanlış olduğunu ortaya koymuştur . Bu rapor alelacele hazırlanmaz , suçlanan kişilerin görüşüne başvurulsaydı , maçlar tek tek bu işten anlayan kişilerce incelenseydi , biz bugün bu toplantıyıyapmayacaktık . Anlayacaktık ki takımlarımız da futbolumuz da temiz " dedi .

58 . Madde`nin değiştirilmesini istemediklerini belirten Kamer , " Fenerbahçe`nin kimsenin mihnetine ihtiyacı yoktu . Varsa suçu , onuruyla cezamızı çekmeyi biliriz . Biz forma giymeyen kurul üyeleri ve federasyon yetkililerince savunmaları alınarak , maçların anlayan kişilerce izlenmesinden sonra yeterli sürede yargılanmak istiyoruz . Öte yandan UEFA`nın Türkiye`ye ceza vereceği konuları da basit bir dedikodudan başka bir şey değildir " diye konuştu .

Başkan Aziz Yıldırım ve Sarı-lacivertli yöneticilerin hala tutuklu olmasını kabul edemediklerini belirten Cihan Kamer , " Kulübüne ve Türk Futboluna hizmet etmekten başka suçu olmayan Başkanımızın ve bu arkadaşlarımızın tutuklu olarak yargılanmasını kabul etmek mümkün değildir . Arkadaşlarımızın bu durumlarının devamında federasyonun tutumu büyük önem taşımaktadır . Herkes rövanşist tutumları bir yana bırakmalı ve adaletin doğru tecelli etmesini sağlamalıdır . Bizler bu genel kurulda 58 . Madde`yi bypassedecek bir oylamayı doğru bulmuyoruz . Kulübümüzün haklarının UEFA nezdinde Arıboğan ve Helvacı tarafından değil , Kulübümüzün suçsuz olduğuna inanan yada en azından adalet sahibi kişilerce savunulmasını Tür Futbol Camiası adına istiyoruz " dedi .

Son olarak genel kurulda bulunan UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik`e seslenen Kamer , şöyle konuştu : " Sayın Asbaşkan , Türk Futbolunu en iyi siz tanıyorsunuz , senelerce hizmet ettiniz . Sizin çok daha fazla taraf olmanız lazım . Taraf derken Türk Futbolunu iyi bilen bir taraf olmanız , bizleri iyi anlatmanız bu kaostan bizleri kurtarmanızı bekliyoruz . Bu , adınızı tarihe altın harflerle yazdırır . "

Kaynak: İHA