Ağrılı Gençler Tenis Kortlarına İndi

Türkiye Tenis Federasyonu (TTF), Marmara Üniversitesi ve Ağrı Tenis Kulübü`nce ortaklaşa hazırlanan ve Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen gençlik projesi, `Haydi Gençler Kortlara Ağrı`yı Kalkındırmaya` projesi uygulamaya geçti.

 

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ( AİÇÜ ) Eğitim Fakültesi yerleşkesindeki Nezahat Çeçen Konferans Salonu`nda projenin tanıtımı için program düzenlendi . TTF Başkanı Ayda Uluç , kendilerinden önce tenisin `zengin sporu` gibi algılandığını , ama bu algıyı artık değiştirmek istediklerini söyledi .

Uluç , " Tenisi ülkemizin her yöresinde yaygınlaştırarak tüm halkın oynayabileceği bir spor dalı haline getirmek istiyoruz . Ağrı`da yaşayan 12-17 yaş arası öğrenciler arasından seçilen gençler tenis ile tanışacak . Federasyonumuzun sponsorluğunda projeye malzeme ve antrenör eğitim desteği verilecek . 7 aylık temel tenis eğitimi ardından gençlerimiz Marmara Üniversitesi Avrupa Projeler Koordinatörlüğünün ev sahipliği ile İstanbul`da misafir edilecek . Milli Takım Oyuncuları ile gösteri maçları ve kulüp Oyuncuları ile dostluk maçlarında karşı karşıya gelecek olan öğrencilerimiz İstanbul deneyimlerini de fotoğraflayacaklar . `Ağrılı Gençlerin Gözünden İstanbul` konulu fotoğraf sergisinde bu fotoğraflar sergilenecek . " diye konuştu .

Konuşmalarının ardından Marmara Üniversitesi Avrupa Projeler Koordinatörü Yrd . Doç . Dr . Nuran Akyurt , M . Ü . Uluslar arası Ofis Başkanı Yrd . Doç . Dr . Arzu Baloğlu ve M . Ü Erasmus Koordinatörü H . Gökçen Öcal , `Haydi Gençler Kortlara Ağrı`yı Kalkındırmaya` projesinin tanıtımı için sunum yaptı .

Toplantının bitmesinden sonra Ağrı Tenis Kulübünün tenis kortlarına geçen davetliler burada Milli Tenisçiler Can Altınel ve Ayşegül Durmuş`un Ağrılı küçük tenisçilerle oynanan gösteri maçını izledi .

Toplantıya ; TTF Başkanı Ayda Uluç , AİÇÜ Rektörü Prof . Dr . İrfan Arslan , Ağrı Tenis Kulübü Başkanı Kasım Kaya , Marmara Üniversitesi`nden temsilciler ve proje uzmanları katıldı .