Şenol Güneş: Hak Ettiğimiz Bir Galibiyet Aldık

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Eskişehirspor karşısında hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını söyledi.

 

Güneş , 4-1 kazandıkları maçın ardından yaptığı değerlendirmede , rakibin maça çok iyi başladığını belirterek , “Geçen hafta kazanmamız gereken bir maç oynamış ve kaybetmiştik . Bu hafta ise kazanmamız gereken bir maçı kazandık . Geçen hafta ilk 20 dakika rakibe hiç pozisyon vermeden atak oynamıştık . Bu maçta da biz oynayamadık , rakip oynadı biz seyrettik . Bu bizim için olumsuzdu . Rakibin etkili atakları vardı . Ofansif ve defansif oynamada istediklerimizi yapamadık . Rakip hızlı çıkışlar yaptı . Oyunun daha sonraki bölümünde bunu iyi kullandık . ” dedi .


Bundan rakibin 10 kişi kalmasının da etkili olduğunu ifade eden Güneş , şöyle devam etti : “Ama bu oyun yapısında defanstan çıkan oyuncuların boşluklarını kullanmak da önemliydi . Öyle bir maç oynadık ki , çok farklı bitebilecek bir maç veya kaybedeceğimiz maçta olabilirdi . Futbolun bu günlük değişimini her zaman yaşıyoruz . Biz kontrollü ve sabırlı oynamada sıkıntı çekiyoruz . Hatalarımız vardı ama doğrularımız da vardı . Oyuncuları tebrik ediyorum . 4 tane gol atmaları , daha fazla net pozisyon bulmalarına rağmen pozisyon verdiler , onlar eleştirilebilir ama ben artıları ön planda tutuyorum . ”

Eskişehirspor’un 10 kişi kaldığı anlarda bile etkili olduğunu ifade eden başarılı teknik adam , “Bizim de 11-10 oynadığımız maçlarda kaybettiğimiz puanlar var . Onun için futbolda bunlar var . Bana göre 10 kişi kaldıkları anda bile onların oyununda bir şey değişmedi . Pas yaptılar , kontrol onlardaydı . Biz de geride bekledik . Futbol hatalar oyunudur . " ifadelerini kullandı .




" GENEL KURULDA KONUŞMAK İSTİYORUM "

Güneş , " TFF Genel Kurulu`na katılacak ve konuşacak mısınız? " şeklindeki soruya ise , " Yarın Ankara`ya gideceğim . Tabi içeriği bilmiyorum ama konuşma talep edeceğim . Konuşmak istiyorum . İnşallah konuştururlar bizi . Türkiye’de neyin ne olacağını bilmiyoruz . Ben uzun zamandır genel kurullara gitmedim ama yarın gideceğim . Konuşma talebim de olacak . Bir futbol adamı , taraftar , antrenör olarak kendi başımdan geçenleri söyleyeceğim . Bunları katkı yapmak için söyleyeceğim , kimseyi suçlamak için değil . ”

Müsabakada takımının ilk golünü atan Halil Altıntop , maça istedikleri gibi başlayamadıklarını ama ilk ve ikinci golün zamanlamasının müthiş olduğunu dile getirdi .

Geçtiğimiz hafta kaybedilen Karabük maçının ardından bu hafta farklı kazanmalarının önemli olduğunu anlatan Halil , “Ama maalesef istediğimiz bazı şeyleri da yapamadık . Daha iyi olacağımızı düşünüyorum . " dedi .

Süper ligdeki ilk golünü atan Marek Cech de çok önemli bir galibiyet aldıklarını belirterek , “Rakibimiz maça bizden iyi başladı . Tam oyunu sürükledikleri anda 10 kişi kaldılar . Bu bizim için avantajımız oldu . Bunu iyi değerlendirdik ve bu sonuç ortaya çıktı . Ben de ligdeki ilk golümü attığım için ayrıca mutluyum . " diye konuştu .




ESKİŞEHİR CEPHESİ

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal , mücadele ve istek olarak bu kadar farklı bir yenilgiyi hak etmediklerini söyledi .


Maça iyi başlamalarına rağmen çok fazla bireysel hata yaptıklarına değinen Yanal , “

" 23 . dakika kırılma noktasıydı . Kendi oyunumuzu rakibe kabul ettirerek başlamıştık maça . Her açıdan pozitif oynuyorduk . Kırmızı karttan sonrada yine iyiydik ama üç ferdi hata yaptık ve golü yedik . İyi oyun oynarken mağlup duruma düştük . On kişi kaldıktan sonra Trabzonspor`dan maçı çevirmek zordu . Rakibimizi kutluyorum onlar akıllı oynadılar . Bireysel hatayı akılla birleştiremezsiniz . Hem mücadele olarak hem de istek olarak bu kadar açık bir mağlubiyeti hak etmediğimizi düşünüyorum . " dedi .


Futbolculardan Koray ve Ediz de Trabzonspor karşısında iyi mücadele etmelerine rağmen 10 kişi kalmanın dezavantajını yaşadıklarını ifade etti . Oynadıkları oyunun gelecek için ümit verici olduğunu belirten futbolcular , böyle mücadele ettikleri taktirde istedikleri sonuçları alacaklarına inandıklarını dile getirdiler .