Sağlam: Öne Geçtiğimiz Maçta 2 Gol Yemek Bize Yakışmadı

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, öne geçtikleri maçta 2 gol yemelerinin kendilerine yakışmadığını söyledi.

 

Sağlam maç sonrası düzenlenen basın toplantısında karşılaşmanın oldukça zorlu geçtiğini özellikle sakatlıktan yeni kurtulan Zurita ve Erhan`ın gerçek performanslarını sahaya yansıtamadıklarını kaydetti . Bunun da kendilerini sıkıntıya soktuğunu ifade eden Sağlam , ``1-0 öne geçen bir takımın bu kadar kolay 2 gol yemesi bize yakışmadı`` şeklinde konuştu .


İlk yarıda yaşamış oldukları hataları tekrarladıklarına dikkat çeken Sağlam şunları söyledi : “5 maçtır gol yemediğimiz maç yok . Bu da bizim en sıkıntılı tarafımız . Ben şuna parmak basmak istiyorum ; özellikle bu hafta yaşadığımız sıkıntıların büyük bir bölümü , 3 gün önce Gaziantep`te yaşadıklarımızla aynı . Gaziantep`te gündüz maçının saati değiştirilerek , akşama alınmıştı ve buz üzerinde oynamıştık . Ben federasyonun gerçekten kötü giden ligde , bu anlamda tedbir alamamasından dolayı , telkin etmek istiyorum . Daha doğrusu bu işin planlamasını kim yapıyorsa , o şahsı . Gerçekten söyleyecek bir şey bulamıyorum . Hem 3 günde bir maç oynatıyorsunuz , hem de sporcunun sağlığını tehlikeye atacak şehirlerde yanlışlar yapıyorsunuz . Artık teknoloji diye bir şey var . 3 gün önceden havanın karlı mı , buzlu mu olacağını herkes bilebiliyor . Planlamada bir değişikliğe giderek , en azından futbolcuların sağlığını tehlikeye atmamaları gerekiyor . ``

Bir gazetecinin hakem hatalarıyla ilgili bir sorusuna Sağlam : ``Hakem için ne diyeyim . Şuraya gelip bir tane bizim lehimize hata yapan hakem görmedik . Artık yanlış kararlara alıştık . `` cevabını verdi .

Nduka`nın oyuna girmek istemediği yönündeki sorusuna ise Sağlam şöyle cevap verdi : ``Oyuna girmek istememezlik söz konusu değil . Nduka , her zaman maça girerken yavaş davranıyor . Her zaman ki hali . O yüzden sinirlendim . ``

İkinci yarıda puan alamadıkları hatırlatılan Sağlam , bundan sonra nasıl tedbir alacaklarının sorulmasına ise ``Çok seçeneğimiz yok . Zaten çok seçeneğimiz olsa yapacak güzel işler var . Ama maalesef şu an herkese muhtacız`` şeklinde cevap verdi .


Mersin İdmanyurdu futbolcusu İlhan Özbay ise kupa maçının da aralarında bulunduğu 6 maçta mağlup olduklarını hatırlattı . Bunun için çok üzgün olduklarını ifade eden Özbay , “İlk yarıda 27 puan toplayan takımın bundan sonraki süreçte de güzel işler başarabileceğine inanıyorum . Bu süreçte taraftarın ve spor camiasının bize güvensin . Soyunma odasını herkesin görmesini isterim . Herkes inanın çok üzgün . Ama ilk yarıda bu kadar güzel işler başaran bu takım , inanıyorum ki en kısa zamanda toparlanacaktır . Yeter ki bize güvenin`` şeklinde konuştu .


Andre Francisco Moritz’de 6 maçtır puan alamamaları yüzünden söyleyecek bir şey bulamadığını kaydetti . Moritz , bu zor günlerde herkesin takıma daha fazla sahip çıkmasını istedi .




SHOTA ARVELADZE : HAK ETTİĞİMİZ BİR GALİBİYET ALDIK



Kayserispor Teknik Direktörü Shota Arveladze ise hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını söyledi . Mersin`e gelirken zorlu bir maç yapacaklarını bilerek hareket ettiklerini anlatan Arveladze , iyi bir ekip olan Mersin’in iyi mücadele ettiğini kaydetti . İlk devrede 2 çok net pozisyonu golle buluşturamadıklarını anlatan Arveladze şöyle devam etti : “İkinci yarıda yediğimiz gol bizim işimizi bozdu . Ancak kısa zamanda toparlanarak ilk golü bulmamız , şansımızı artırdı . Tüm oyuncularımı , bugün gösterdikleri performanstan dolayı kutluyorum . Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık . ``

Futbolculardan Abdullah Durak ise mücadele anlamında çok iyi bir karşılaşma yapıldığına inandığını söyleyerek biraz daha akıllı oynayabilselerdi daha fazla gol bulabileceklerini belirtti .


Sefa Yılmaz da galip geldikleri için mutlu olduklarını ifade etti . Maçın son dakikasına kadar çok iyi mücadele ettiklerini anlatan Yılmaz , “Önümüzdeki haftalarda da daha iyi performans göstererek , iyi bir çıkış yakalamak istiyoruz . ” dedi .