Mersin İdman Yurdu-kayserispor Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig`de oynanan karşılaşmada, Mersin İdman Yurdu kendi evinde rakibi Kayserispor`a 2-1 yenilerek üst üste 5.

  mağlubiyetini aldı

Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam , karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada , maçın oldukça zorlu geçtiğini söyledi . Özellikle sakatlıktan yeni çıkan Cristian Zurita ve Erman Özgür`ün gerçek performanslarından çok uzak oynamalarının , kendilerini sıkıntıya soktuğunu belirten Sağlam , " 1-0 öne geçen bir takımın bu kadar kolay 2 gol yemesi bize yakışmadı . İlk yarıda yaşamış olduğumuz hataları yine yapıyoruz . 5 maçtır gol yemediğimiz müsabaka yok . Bu da bizim en sıkıntılı tarafımız . Ben birkonuya dikkat çekmek istiyorum ; özellikle bu hafta yaşadığımız sıkıntıların büyük bölümü , 3 gün önce oynadığımız Gaziantep`teki maçın saatinin değiştirilip gece buz üzerinde oynatılmamızdan kaynaklanmaktadır . Zaten lig kötü gidiyor , Futbol Federasyonu`nu bu anlamda iyi tedbir alamamasından dolayı tenkit etmek istiyorum . Gerçekten söyleyecek bir şey bulamıyorum . Hem 3 güne bir maç oynatıyorsunuz hem de sporcunun sağlığını tehlikeye atıyorsunuz . Teknoloji diye bir şey var , 3 gün önce hava durumunun karlı mı , buzlu mu olacağını artık herkes biliyor . Bu konuda bir planlama ile değişiklik yaparak en azından futbolcuların sağlığını tehlikeye atmamaları gerekiyor " dedi

Sağlam , hakemin yönetimi ile ilgili soruya ise , " Hakem için ne söyleyeyim . Bütün hakemler aynı . Şuraya gelip de bizim lehimize hata yapan hakem görmedik " diye yanıt verdi . Sağlam , bundan sonraki maçlarla ilgili olarak seçeneğinin ne olacağı yönündeki başka bir soruya da , " Bu mağlubiyetler karşısında çok seçeneğimiz yok , olsa yapacak çok şey var ama maalesef şu anda herkese muhtacız " yanıtını verdi . Mersin İdman Yurdu`lu oyunculardan İlhan Özbay , kupa maçı dahil 6 haftadır galip gelemedikleri için çok üzgün olduklarını ifade ederek , şöyle konuştu ; " Çok üzgünüz , diyecek bir şey bulamıyoruz artık . Önceden bahanelerimiz vardı , sakatlarımız vardı , ama arkadaşlarımız yavaş yavaş iyileşmeye başladı . Bu saatten sonra bahanemiz olamaz . Çok üzgünüz . Bugün bizim iyi futboldan çok 3 puana ihtiyacımız vardı . İkinci yarıda da öne geçtik . Bir 10-15 dakika daha iyi savunma yapabilseydik , bu golleri yemeyebilirdik . İlk yarıda 27 puan toplayan bu takım . İkinci yarıda taraftarlarımıza henüz galibiyet armağan edemedik . Ama taraftarlarımız bize güvensin , ilk yarıda 27 puan toplayan bu futbolcular yine bu takımı düzlüğe çıkaracaktır . Yeter ki bir birimize sahip çıkalım . " Andre Moritz ise , ligin ikinci yarısında hiç puan alamadıklarını hatırlatarak , " Bu takım ilk yarıda 27 puan topladı . Maalesef 5 lig maçı , bir kupa maçını kaybettik . Ama kendimize güveniyor ve inanıyoruz ki , bu durumu değiştirebiliriz . Bugün 1-0`dan sonra maçın kontrolü elimizde idi , ama 5 dakika sonra golü kalemizde bulduk . Bu da bizi şaşırttı . Biz 1-0 önde idik , biraz dikkatli olmamız gerekiyordu . Maalesef bugün yine puan alamadık , üzgünüz . Zor bir durumdayız , ama söylediğim gibi bu takım , içindebulunduğu bu kötü durumdan kurtulacak . Gerçekten bizim de içimiz çok acıyor . Ama biz bu takımı bu durumdan çıkarabiliriz . Ben bu takıma güveniyorum " dedi . Kayserispor Teknik Direktörü Şhota Arveladze , Mersin`e gelmeden önce zor bir maç olacağını bildiklerini dile getirerek , şöyle devam etti ; " İkinci devreye kötü başlayan bir takım Mersin İdman Yurdu . Rakibimiz futbol oynayan bir takım . Duran toplarda çok etkili ve bunu gördük bu maçta . Aynı zamanda Nobre gibi bir santraforları var . Zorlandık , ama ilk yarıya bakarsak , rakibin 2 net gol pozisyonu vardı atamadığı . Atamayınca biraz baskı oluştu tabi üstlerinde . İkinci yarı golü buldular . Bu bizi zorladı amaçabuk gol bulduk . Biraz kendimize geldik ve ikinci gol de bizim için güzel oldu . Çok güzel bir goldü bu , hak ettiğimiz bir puan aldık . Futbolcularımı tebrik ediyorum . " Futbolculardan Abdullah Durak da , mücadele anlamında çok iyi bir karşılaşma yapıldığına inandığını belirterek , " Belki biraz daha akıllı oynayabilseydik , daha fazla gol bulabilirdik`` dedi . Sefa Yılmaz ise , galip geldikleri için mutlu olduklarını , maçın son dakikasına kadar çok iyi mücadele ettiklerini , önümüzdeki haftalarda da daha iyi performans göstererek , iyi bir çıkış yakalamak istediklerini kaydetti .

Kaynak: İHA