İspanya'ya Yerleşen Nihat Kahveci'den Beşiktaş'a Övgü

Geçen hafta futbolu bıraktığını açıklayan ve ailesiyle İspanya`ya yerleşen Nihat Kahveci, verdiği kararın ardından ilk kez konuştu.

 

``Futbolu bırakma kararından dolayı çok mutluyum . `` diyen Nihat Kahveci , Radyospor`a yaptığı açıklamada , " Ailemle mutlu biçimde hayatımıza devam ediyoruz . Kararımdan sonra `erken oldu` yorumları yapıldı ; ama bana göre hayatta en önemli şey kişinin kendi kararını vermesidir . Verdiğim karardan mutluyum . Farklı düşünceler olabilir ; ama ben verdiğim karardan dolayı çok mutluyum . " dedi .


Sekiz yıl İspanya`da yaşadığını hatırlatan Nihat , " Çocuklarım burada okula gidiyor . Burada bir düzenim vardı , onu devam ettiriyoruz . Tabii ki Türkiye`ye de gelip-gideceğiz . " diye konuştu .


Futboldaki son dönemlerinde istediği kadar başarılı olamadığını belirten milli futbolcu , " Son dönemlerde bazı şeyler istediğim gibi gitmedi . Ağır sakatlıklar da yaşadım . Türkiye`de sadece Beşiktaş`ta , İspanya`da ise Real Sociedad ve Villarreal`de oynadım . Bu da benim istikrarlı biri olduğumu gösteriyor . Çok teklif almama rağmen her takıma gidemezdim . Ailem , çocuklarımın okulu , bütün bu etkenleri düşündüm . İstediğim nitelikte teklif olmayınca futbolu bırakma kararı verdim . " dedi .


Nihat , A Milli Takım`da Abdullah Avcı`nın ekibinde yer alıp almayacağı konusuyla ilgili olarak ise " Futbolun dışında kalmamız normal değil . Futbolun içerisinde bir şeyler yapmak istiyorum ; ama bahsettiğiniz konuyla ilgili olarak kesin konuşulmuş bir şey yok . Dolayısıyla yorum yapmak istemiyorum . Eğer böyle bir şey düşünülürse ne olursa olsun A Milli Takım insanların çalışmak isteyeceği , en üst noktalardan bir tanesidir . Kesinleştikten sonra daha net konuşabiliriz ; ama adımın buralarda geçiyor , olması benim için gurur verici . " ifadelerini kullandı .




BEŞİKTAŞ TAKIM OYUNUNU İNANILMAZ OYNUYOR

Nihat Kahveci , Beşiktaş`la ilgili olarak ise " Ayrıldığım gün her zaman Beşiktaş`ı takip edeceğimi söyledim . Bu sezon Beşiktaş Süper Lig`de ve UEFA Avrupa Ligi`nde çok iyi performans gösteriyor . Beşiktaş`ı beğeniyorum , bu devam ederse Beşiktaş`ın ligde şampiyonluğa ulaşacağını düşünüyorum . Umarım Avrupa Ligi`nde de en üst noktalara gelirler . Beşiktaş , Gaziantepspor maçında son dakikaya kadar mücadele etmek gerektiğini gösterdi . Bu bakımdan çok sevindirici . Beşiktaş inanılmaz biçimde takım olarak iyi oyunyor , iyi mücadele ediyor . " dedi .


Nihat , " Beşiktaş`ın kapısının bana her zaman açık olduğunu düşünüyorum . İleride Beşiktaş`ta çalışırım , çalışmam bilemiyorum . Ama ben Beşiktaş`tan mutlu ayrıldım , güzel bir şekilde ayrıldım . İleride ne olur bilemiyorum . " şeklinde konuştu .


Nihat , kendisi gibi İspanya`da futbol oynayan Türk oyuncularla ilgili olarak ise ``Arda daha çok gol atmalı , Nuri asla pes etmez , Hamit başarılı , Valencia Mehmet Topal`ı çok seviyor . `` yorumunda bulundu .


Mehmet Topal`ın kendisine yakın bir bölgede yaşadığını belirten Nihat , " Mehmet`le sık sık konuşuyoruz . Hepsiyle gurur duyuyorum . İkisi Real Madrid`te , biri Atletico Madrid`te biri de Valencia da oynuyor , hepsi de İspanya`nın en iyi takımlarıdır . Bu takımlarda bulunmaları çok önemli . `` diyerek , şöyle devam etti :

``İspanya`da oynayıp başarılı olmuş birisi olarak onlarla gurur duyuyorum . Nuri ve Hamit sezon başında sakatlandılar . Büyük talihsizlik . Ama Hamit El Clasico da 11`de başladı . Gurur duydum . Nuri kolay kolay pes etmez , kendine güveni yüksektir ; ama bunu göstermesi için Mourinho`nun ona şans vermesi gerekir .

Valencia başkanı ve yöneticileriyle bizzat konuşma şansı buldum . Hepsi Mehmet`ten memnunlar . Arda , belki çok fazla gol atmadı . Ben ondan daha çok gol atmasını bekliyordum , bekleyeceğim ; çünkü o kalitede bir futbolcu . Simeone geldikten sonra görevini hem defansif hem de ofansif anlamda tam anlamıyla yerine getiren bir Arda var . Bence kendisini son zamanlarda daha da geliştirdi . "



TÜRKİYE`DE VERİLECEK KARARLARA HERKES SAYGI DUYMALI , BİRBİRİMİZİ SEVMELİYİZ

Şike soruşturmasıyla birlikte Türkiye`de kimsenin istemediği olayların yaşandığını belirten Nihat Kahveci , " Ülkemizde insanların futboldan soğudu söyleniyor . Ben sadece şunu söylüyorum . Birbirimizi sevelim . `` diyerek sözlerini şöyle tamamladı :

``Beşiktaş , Galatasaray , Fenerbahçe , Trabzonspor ya da Anadolu kulüpleri . . . Hangi takımlı olduğumuz önemli değil . Biz ülke olarak birbirimizi sevmeliyiz . Bunu yaptığımız sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk olamaz . Birbirimize destek olarak Türk futbolunu hak ettiği yere getirelim . Verilen kararlar umarım bütün takımlar için hayırlı olur . Biz de bu kararlara saygı duyalım . "