Galatasaray Medical Park: 81 - Bourges Basket: 74

  Periyot : 20-22

2 . Periyot : 25-17

3 . Periyot : 15-19

4 . Periyot : 21-16



Kadınlar Euroleague’deki temsilcimiz Galatasaray Medical Park , A Grubu’ndaki 13 . maçında Fransız ekibi Bourges Basket’i 81-74’lük skorla mağlup etti .


Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki mücadeleyi Irak Basketbol Ligi ekiplerinden Servane N Y takımının oyuncuları ve teknik ekibi de takip etti .


Emmeline Ndongue ve Tina Charles’ın karşılıklı sayılarıyla başlayan mücadelede 4 . dakikayı Galatasaray Medical Park , Epifaniya Prints’in orta mesafe isabetiyle 6-5 önde geçti . Styliani Kaltsidou ile skor bulan rakibi karşısında temsilcimiz , özellikle Charles ile boyalı alanı etkili kullanarak 7 . dakikaya 5 sayı farkla üstün girdi ( 14-9 ) . Ancak son bölümde özellikle Kublina ile etkili olan Bourges Basket , ilk periyotu da 20-22 önde tamamladı .


İkinci periyota rakibini top kayıplarına zorlayarak giriş yapan Sarı Kırmızılılar , Charles ve Prints ikilisinin yanı sıra Bahar’ın da üç sayı isabetiyle durumu 29-25’e getirdi . Kontrolü yeniden eline almaya çalışan rakibi karşısında hücumlarda iyi organize olan Galatasaray Medical Park , devre sonunda da soyunma odasına 45-39 üstün gitti .


Üçüncü periyotun ilk bölümünde iki takımda hücumda skor bulmakta zorlandı . Temsilcimiz , Prints’in turnikesiyle suskunluğunu bozarken , Taurasi’nin asistini değerlendiren Charles’ın da orta mesafe isabetiyle durumu 53-47 yaptı . Periyotu 60-58’lik skorla önde tamamlayan taraf Galatasaray Medical Park oldu .

Son 10 dakikalık bölümde Epifaniya Prints ve Tina Charles ile hücumlar iyi değerlendiren Sarı Kırmızılılar , 34 . dakikaya girilirken 4 sayılık farkı korudu ( 67-63 ) . Son bölümde özellikle Tina Charles ve Diana Taurasi ile etkili olan Galatasaray Medical Park , mücadeleden de 81-74 galibiyetle ayrılmayı bildi .