Beşiktaş Uzatmanın Son Dakikasında Güldü

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig`in 22.

  haftasında sahasında konuk ettiği Gaziantepspor`u uzatmaların son dakikasında Egemen`in attığı golle 3-2 yenerek , haftayı 3 puanlat kapattı Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal , galibiyeti hak ettiklerini düşündüğünü belirterek , " Devre arasında oyuncularımızı ufak detaylar hakkında bilgilendirdim . İlk yarıya baktığımızda rakibimizin tek bir pozisyonu vardı ve onda da golü buldular . Bizim ise iki , üç pozisyonumuz vardı ama devreye mağlup girdik . Soyunma odasında topu kaybedince tekrar kazanmak için göstereceğimiz reaksiyonun iyi olması gerektiğini hatırlattım . 1-1`iyakaladık ve oyuna tekrar ortak olduk . Rakibin attığı golle yenik duruma düşmek kontrolü kaçırmamıza neden oldu . Ancak bugüne kadar söylediğim gibi , birincisi gerçek bir takımız ve takım gibi oynuyoruz , sonunda da puanlar geliyor . İkincisi bütün oyuncularımızın kazanma isteklerini ve arzularını çok iyi yansıttıklarını düşünüyorum . Taraftarlarımız bugün de galibiyetimizde büyük bir rol oynadı ; çok iyi destek verdiler . Skoru değiştiren en büyük etkenlerden birisi de onlardı . Bu galibiyeti taraftarlarımızaarmağan ediyorum ve buraya gelip bize destek olanlara teşekkür ediyorum " dedi .

Carvalhal , sakatlığı nedeniyle yaklaşık 1 aydır sahalardan uzak kalan Portekizli yıldız oyuncu Quaresma`nın haftaya oynanacak Kayserispor maç kadrosunda olacağını ifade ederek , " Quaresma bir sonraki hafta maç kadrosunda olacak . Ancak bugüne kadar söylediğim gibi bizim oyuncularımız arasında bir fark yok . Oynayan , sonradan giren , hep yanımızda olan oyuncularımız var ve sıkıntı yaşamıyoruz . Kimin girip çıktığı önemli değil , herkes takım olma olgusunu yaşadığı için haftaya aramızda olmayacak cezalıarkadaşlarımızın sorun oluşturacağını düşünmüyorum " diye konuştu .

Maç takviminden memnun olmadığını kaydeden Carvalhal , " Bugün Salı günü , önümüzdeki Kayseri maçı çok rahat Cumartesi veya Pazar günü oynanabilirdi . Bunun kararını kim veriyor bilmiyorum ama bu maçı Pazartesi günü oynatacaklar ; hafta sonu herhangi bir takım da oynayabilirdi . Ama nedense Beşiktaş kısa süre içinde bu maçları oynuyor , bizim dışımızda kimse oynamıyor . Pazartesi günü Kayseri`yle zor bir maç oynayacağız . İstanbul`a Salı sabahı 2 . 5 ya da 3 gibi ineceğiz . Perşembe günü de Mersin İdman Yurdu ileoynayacağız . Sonra da Fenerbahçe karşısına yorgun çıkacağız . Bunun yorumunu insanlara bırakıyorum . Benim tek istediğim bu maç programının mantığını birisi bana açıklasın . Taraftarlarımıza seslenmek istiyorum ; desteklerini esirgemesinler , buna ihtiyacımız var " açıklamasında bulundu .

Beşiktaş`ın genç oyuncuları Necip ve Tanju , zor da olsa kazanmayı başardıkları için mutlu olduklarını ifade ettiler .

Gaziantepspor Teknik Direktörü Abdullah Ercan , sanssız sakalıklar yaşadıklarını belirterek , " Açıkçası beraberliğe üzüleceğiz derken mağlup olduk . Oyunun genelinde iyi mücadele ettik . 80 . dakikaya kadar planlarımız tuttu . Ancak mecbur iki değişiklik yaptık . Kalecimiz de son 10 dakikada sakatlandı . Bugün kazanabilirdik , kazanmaya da yakındık . Eğer Mahmut`a bir şey olmasaydı buradan üç puanla ayrılırdık " dedi .

Maçın hakeminin de pozisyonlarda hatalı olduğunu iddia eden Ercan " Maç boyunca etkili çıkmak istedik . Planımız savunma arkasına etkili toplar atmaktı . Duran toplarda etkili olduklarını bildiğimizden faul yapmamamız gerektiğini biliyorduk . Her şeye rağmen Beşiktaş`ın ikinci golünde ofsayt , üçüncü golde de o kadar net bir faul olmadığını düşünüyorum . Tabii taraftarın etkisinde kalıyorlar , seyirci baya yüklendi hakem Tolga Hoca`ya . Bizim için baya problemli bir maç oldu . 4 oyuncumuz da cezalı duruma düştü " ifadelerini kullandı

Kaynak: İHA