Aykut Kocaman: Daha Fazla Gol Yiyebilirdik

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında mücadele gücünün fazla olmadığını belirterek, "Daha fazla gol de yiyebilirdik.

  " dedi .


Spor Toto Süper Lig`de İstanbul Büyükşehir Belediyespor`a 3 - 2 yenilen Fenerbahçe`de teknik direktör Aykut Kocaman , maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında , takımının mücadele gücünün yüksek olmadığını dile getirerek , " Basit ve yüksek top kayıpları bizim için son oldu . Doğrusunu söylemem gerekirse diğer maçlara göre takımın beraber , kompakt ve beraber mücadele eden görüntüsünde zafiyet vardı . `` ifadelerini kullandı .


Kocaman , şöyle konuştu : " `3-2`lik sonuç , açıkçası daha fazla gol de yiyebilirdik . Maç tam anlamıyla rakibimizin istediği şartların oluştuğu bir şekilde başladı . 3 . dakikada gelen futbol adına garip golle dışarı doğru giden bir şutun göğüse çarparak girmesiyle rakibimizin istediği ortam oluştu . Türkiye`nin kaleye en hızlı gitmeyi seven takımıyla oynadık . Rakibimiz müthiş bir kontratak takımı . Esas yapmamız gereken şeyler , oyunun ritmini ele almaktı . Bir türlü ritmi yakalayamadık . Bütün oyun özellikle ilk yarı rakibimizin istediği şekilde gerçekleşti . İlk yarıyı 1-0 geride kapatmak bizim için açıkçası futbol şansıydı . Attığımız gol ve golden sonraki periyot olumlu olduğumuz taraftı . İkinci golü yedikten sonra takım şuursuz bir hale geldi , pozisyonlar vermeye başladık . Oyunu bir türlü kendi istediğimiz yöne çevirecek durumu sahada yaratamadık . ``

Sow`un yarın İstanbul`a getirilmesiyle ilgili bir soruyu da cevaplayan Kocaman , ``Bu turnuvadan dolayı biraz geriye doğru gidecektir . Yeni bir takıma geliyor , adaptasyon sorunu yaşayacaktır . Sow`un esas katkısının play-off evresinde olacağını tahmin ediyorum ve umut ediyorum . `` ifadelerini kullandı .




ALEX : KENDİ RİTMİMİZİ RAKİBİMİZE KABUL ETTİREMEDİK

Takım kaptanı Alex ise " `Maçın analizi basit olacak . Çok fazla detaya girmeden , başından sonuna rakibimizin üstün geçirdiği , bizim toplu ve topsuz oyunlarda başarıız olduğumuz , rakibin maçın başından sonuna kadar hak ettiği maç oldu . `` şeklinde konuştu .


Bir soru üzerine , Alex , Fenerbahçe`nin yenilmesine rağmen rakibi karşısında savaştığını ve azmini gösterdiğini dile getirerek , " Belki de burada bulunduğum süre içinde saha içinde en fazla savaşan ve mücadele eden takım bu Fenerbahçe takımıdır . Futbolun içinde olan insanlar bilirler ki , çoğu zaman mücadele ve savaş skora yansımayabilir . Bunun sebebi , orada bir şeyler eksiktir . Kendi ritminizi rakibimizin ritmine üstün olarak sahaya koyamıyor olabilirsiniz . Baskınızı artıramıyor olabilirsiniz . Pozisyon almada sıkıntılarınız olabilir , bugün olduğu gibi . Rakibin bugün kontrataklarla geleceğini tahmin ediyorduk . Maçın başında tamamen şans golüyle öne geçti . Daha sonra iki kontratakla gol buldular . Mücadele , savaş , azim bu takımdan hiç eksik olmadı , olmayacak . Kendi ritmimizi rakibimizin ritmine kabul ettiremedik . ``

Sarı - lacivertli diğer bir futbolcu Ziegler de " Karşımızda çok iyi bir takım vardı . Türkiye`nin en iyi kontra atak futbolu oynayan takımı . Çok zorlandık ve sahaya istediğimizi yansıtamadık . Mağlup olduğumuz için üzgünüz . " şeklinde konuştu .

Gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Ziegler , hafta sonu takımla birlikte olamayacağı için de üzgün olduğunu sözlerine ekledi .