Türkiye’nin En Modern Salonu Ülker Sports Arena Kapılarını Açıyor

 

İstanbul Anadolu yakasında Ataşehir’de bulunan , Fenerbahçe Ülker’in yeni evi Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena , 15 bin kişi kapasitesi , son teknoloji ürünü altyapısı , konforlu locaları ile Fenerbahçe Ülker’in maçlarına ve dünya yıldızlarının sahne şovlarına , dev prodüksiyonlara ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor .


Fenerbahçe Ülker erkek ve Fenerbahçe kadın basketbol takımlarının lig ve kupa maçlarını oynayacağı Ülker Sports Arena 15 bin kişilik kapasitesi , 44 adet locası , salonu gören “dine& ; view” restoranı , VIP alanları , hem antrenmanlar hem de maçlar için kullanılabilecek 2 . 000 kişi kapasiteli küçük salonu ile benzerlerinden farklılaşıyor .

Planlama aşamasında her türlü detayın düşünüldüğü arenanın iç mekan reklam alanları Türkiye’de “ilk” olma özelliğine sahip . Tribünleri dolaşan 360 derece led ekran , ağırlığı 28 tonu bulan ve Avrupa’nın en büyüğü olma özelliğini taşıyan skorbordu ile sponsorlarına üst düzey reklam olanağı sağlayarak teknolojik olarak da farkını gösterecek .


Yıldız Holding sponsorluğunda , Fenerbahçe spor Kulübü’ne ait arsa üzerinde inşa edilen Arena’nın tavan çekme kapasitesi , salona giriş yapılan alanların büyüklüğü , içeriye birçok TIR girebilmesi de dünya çapında prodüksiyonların burada yapılabilmesini sağlıyor . 6 adet soyunma odasının yanı sıra , 5 adet de küçük soyunma odası ile Ülker Sports Arena uluslararası spor organizasyonuna da rahatça ev sahipliği yapabilecek .

5 kıtada , STAPLES Center , O2 London , O2 Berlin , Türk Telekom Arena gibi 100’den fazla seçkin arenayı yöneten AEG tarafından işletilecek olan Ülker Sports Arena sadece basketbol maçlarına değil dünya yıldızlarının sahne şovlarına , konserlere , aile gösterilerine de ev sahipliği yapacak .


Yıldız Holding adına gurur verici olan projede sona yaklaşılıyor olmasından çok mutlu olduğunu belirten Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özokur , Ülker Sports Arena’nın mimarisi ve teknolojik altyapısı ile dünyanın sayılı arenalar arasına girdiğini söyledi . Özokur sözlerine şöyle devam etti :

“Ülker Sports Arena dünyanın da takip ettiği bir nokta olacak , dünya standartlarındaki arenamız ile sporseverler ve müzikseverler çok farklı ve güzel deneyimler yaşayacaklar . Ülker Sports Arena’nın kapılarını açması ve sporsever ve müzikseverlerin arenamızla tanışacağı günü sabırsızlıkla bekliyoruz . ”



AÇILIŞ EUROLEAGUE TOP 16 MAÇI İLE YAPILACAK

Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena’da oynanacak olan ilk resmi maç Fenerbahçe Ülker – EA7 Emporio Armani THY Eurolaguetop 16 karşılaşması olacak .


İstanbul’un en modern kapalı salonunun resmi açılışının Euroleague maçı ile yapılıyor olması Euroleague cephesinde heyecanla karşılandı . Açılış maçı için İstanbul’a gelecek olan Euroleague CEO’su Jordi Bertomeu basketbola , Euroleague maçlarına ev sahipliği yapacak modern arenaların inşaa edilmesinin basketbolun gelişimi için önemli olduğunu belirtti ve sözlerine şöyle devam etti :

“Bugün Ülker Sports Arena’nın , Fenerbahçe Ülker - EA7 Emporio Armani Euroleague Top 16 maçı ile gerçekleşen açılışında yer alıyor olmaktan dolayı çok mutluyuz . Alt yapısı ve mimarisi ile taraftarları çok mutlu edeceğine inandığım Ülker Sports Arena , AEG tarafından işletilen Avrupa’daki diğer arenalar gibi dünya çapında birçok organizasyona ev sahipliği yapacak . ”



FENERBAHÇE ÜLKER TARAFTARLARI İÇİN

Araç ile gelecek olan taraftarlar Ülker Sports Arena’nın arka alanında yer alan oldukça sınırlı sayıda otopark alanından faydalanabilirler . Otopark alanı öncelik sırasına göre kullanılacak .


Araçsız gelecekler için ; Kadıköy’den hareket eden 8M , 8A , 13 Üsküdar’dan hareket eden 16M numaralı otobüslerle arenaya ulaşım mümkün . Maç günlerinde bu hatlarda ekstra seferler düzenlenecek .


Maç bileti ve kombine kart satın almış olanların biletlerini ve kartlarını mümkünse maç gününden önce Biletix satış noktalarından ya da maç günü saat 16 . 00’ya kadar Ülker Sports Arena bilet gişesinden teslim almaları maç günü yoğunluğun önüne geçecek .


Açılış gününe özel hem saha içinde hem de arena koridorlarında bir takım etkinlikler düzenlenecek . Kapıların 18 . 45’te açılması ile birlikte Arena’ya gelen taraftarlar , açılış gününe özel üretilen hediyeleri alma ve hazırlanan etkinlik alanlarında eğlenceli zaman geçirme şansı bulacaklar .

Tüm satış noktalarının , büfelerin hazır olacağı açılış günün de Ülker Sports Arena içerisinde yer alan Café Crown da hizmet verecek .




ÜLKER SPORTS ARENA`NIN ÖZELLİKLERİ

Ülker Sports Arena`nın teknik özellikleri ise şöyle sıralandı :

- İstanbul’da inşa edilen gerçek anlamdaki ilk çok amaçlı salon

- Salonun toplam seyirci kapasitesi 15 . 000’e kadar çıkabiliyor

- İnşaatta 500 kişi çalıştı . İnşaatın bitimiyle 3 milyon “adamxsaat” çalışma yapılmış olacak

- Toplam cephe alanı 30 , 000 . m2 , bu alan yaklaşık 82 adet basketbol sahası büyüklüğüne eşit

- Ana salon iç yüksekliği 28 metre .

- 6 adet soyunma odasının yanı sıra , 5 adet de küçük soyunma odası ile uluslararası spor organizasyonuna da rahatça ev sahipliği yapabilecek .


- Konserler için Star Odası ve lounge’un yanı sıra sponsorlar için 2 adet VIP lounge , 1 adet bölünebilen saha içi VIP lounge , 44 adet loca , 1 adet sahayı görebilen “dine& ; view” restoran , 1 adet SuperSky Box gibi premium alanları içerisinde bulunduruyor

- Arena’nın portatif tribünleri ve taşınabilir parkeleri farklı etkinlikler için farklı salon ölçülerine izin veriyor

- Arena ortasında yer alan skorbord sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın en büyük skorbordu ( dünyada 3 . Büyüklükte ) ; yaklaşık 28 ton olan skorbord üzerinde yüksek çözünürlükte 25 adet LED ekran var

- Ülker Sports Arena İstanbul Anadolu yakasındaki en büyük arena

- Ülker Sports Arena 17 Şubat Cuma günü Anadolu Ateşi tarafından sahnelenen Troya gösterisine ev sahipliği yapacak .