Türk Güreşi Dünya Televizyonlarına Belgesel Oldu

Türkiye`nin tanıtımı amacı ile Türkiye’de bulunan Finlandiya Devlet televizyonu LIV TV ekibi Grekoromen Güreş Milli Takımı`nın kampını ziyaret etti.

 

Ülkelerinde Nisan ayı içerisinde yayınlanacak olan ve tüm dünyada yayına girecek olan “two faces of the city” ( şehrin iki yüzü ) programında ülkemizi tanıtmak amacı ile bir belgesel programı hazırlayan FİN LIVE TV yetkilileri ata sporumuz olarak bilinen güreş hakkında bir belgesel filmi çekti .


Grekoromen Milli Takım Teknik Direktörü Mehmet Akif Pirim , sporculardan , Nazmi Avluca , Selçuk Çebi , Rıza Kayaalp ve Cenk İldem ile röportaj yapan ve milli takımın idmanını izleyen ekip için ayrıca Rıza Kayaalp ile Cenk İldem gösteri maçı yaptılar .

Ekip yaptığı açıklamada , iki günden bu yana Türkiye hakkında tarihi yerleri , yemek , moda , sanat ve spor gibi konular hakkında bilgi topladıklarını belirterek , çekim yaptıklarını söylediler . Spor alanında ise güreşi tercih ettiklerini , sebep olarak ise güreşin Türklerin ata sporu oluşu ve `Türk gibi kuvvetli` sözünün güreş sporundan ötürü söylendiğini vurguladılar .

Bunlardan dolayı güreşin tanıtımını kendi programlarına konsept olarak seçtiklerini belirterek , bu belgeselin çekimi aşamasında emeği geçenlere ve başta Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeter olmak üzere herkese teşekkür ettiler .

Heyet ayrıca basından sorumlu Asbaşkan Kadir Haberdar , Yağlı Güreş Yürütme Kurulu Başkanı Yaşar Kale ve Milli Takım Teknik Direktörü Mehmet Akif Pirim’e de yardımlarından dolayı teşekkürlerini ileterek kamp merkezinden ayrıldı .