Sivasspor: 2 - Medical Park Antalyaspor: 1

Stat: Sivas 4 Eylül

Hakemler: Süleyman Abay, Orkun Aktaş, Gökmen Olgaç

Sivasspor: Atilla 7, Uğur 7, Navratil 7, Rajnoch 6, Ziya 6, Kadir 6, Mehmet Nas 7 (Dk.

  72 Kıvanç 4 ) , Erman 7 ( Dk . 85 Tomas Rada ? ) , Grosicki 6 ( Dk . 75 Pedriel 3 ) , Cerny 5 , Eneramo 7

Medical Park Antalyaspor : Ömer 6 , Ali Tandoğan 5 , Ali Turan 4 , Deniz 5 , Minev 4 , İbrahim 4 ( Dk . 69 Mehmet Eren 3 ) , Doğa 4 ( Dk . 64 Kerem Seraş 3 ) , Tita 6 , Uğur 5 , Ali Zitouni 5 , Necati 3 ( Dk . 83 Emrah Başsan ? )

Goller : Dk . 31 Mehmet Nas , Dk . 57 Erman Kılıç ( Sivasspor ) , Dk . 63 Tita ( Medical Park Antalyaspor )

Sarı kartlar : Dk . 41 Ali Turan , Dk . 52 Tita , Dk . 76 Deniz ( Medical Park Antalyaspor ) , Dk . 74 Uğur Kavuk ( Sivasspor )





Spor Toto Süper Lig`in 22 . hafta maçında Sivasspor , konuk ettiği Medical Park Antalyaspor`u Mehmet Nas ve Erman Kılıç`ın golleriyle 2 - 1 yenerek puanını 37`ye çıkardı . Konuk Medical Park Antalyaspor ise 27 puanda kaldı .


26 Kasım`daki Galatasaray maçından bu yana kaybetmeyen Sivasspor , Medical Park Antalyaspor engelini de 2 - 1`le aşarak son 6 maçtaki 5 . galibiyetini elde ederek yükselişini sürdürdü .


2012`de mağlubiyet yüzü görmeyen ve 5 . sıraya kadar yükselen Sivasspor , sahasındaki Medical Park Antalyaspor mücadelesine de etkili olan taraftı .


Skor 2 - 1 olduktan sonra kalan sürede skoru korumayı başaran Sivasspor , 2012`deki 5 . maçından 4 . kez 3 puanla ayrılıp çıkışını devam ettirdi . Medical Park Antalyaspor ise Beşiktaş`ın ardından Sivas`a da 2 - 1 yenilip üst üste 2 . kez üzüldü .


47 . dakikada savunmanın arkasında topa hareketlenen Necati , kaleci Atilla ile karşı karşıya kaldı . Öne doğru çıkarak açıyı daraltan kaleci Atilla , Necati`ye rahat bir vuruş şansı tanımadı . Necati`nin vuruşunda kaleci Atilla`dan dönen topu , savunma uzaklaştırdı .


57 . dakikada Sivasspor farkı ikiye çıkardı . Bu dakikada Erman Kılıç , kaleyi tam cepheden gören açıdan ve yaklaşık 25 metreden sert vurdu ve meşin yuvarlağı kaleci Ömer`in üstünden ağlara gönderdi : 2 - 0 .


63 . dakikada Medical Park Antalyaspor farkı bire indirdi . Bu dakikada sağ çaprazda kazanılan serbest vuruşu Tita kullandı . Ceza sahasına gönderdiği sert topta meşin yuvarlağa kimse dokunamadı ve uzak direğin dibinden ağlara gitti : 2 - 1 .

74 . dakikada Sivasspor`da Grosicki , sol çaprazda ceza sahası içinde topla buluştu , yerden sert vurdu , Kaleci Ömer`in çeldiği meşin yuvarlak yan direkten döndü . Kaleci Ömer ikinci hamlede topu kontrol ederek gole izin vermedi .


80 . dakikada Sivasspor`da Pedriel önemli bir fırsatta Ömer`i geçemedi . Bu dakikada Medical Park Antalyaspor defansının arkasına atılan topa Pedriel hamle yaptı . Kaleci Ömer`le karşı karşıya kaldı , topu ayaından açınca da kaleci Ömer ceza sahası dışına çıkarak kafayla topu uzaklaştırdı ve tehlikeyi önledi .


88 . dakikada gelişen ani Sivasspor atağında Medical Park Antalyaspor defansının da hatasından yararlanan Pedriel , topu küçük bir dokunuşla Eneramo`ya aktardı . Bu oyuncunun sürüp ceza sahasına girdiği pozisyonda topu ayağından biraz açınca kaleci Ömer çıkarak meşin yuvarlağı çeldi , defansta araya girerek tehlikeyi önledi .


90+4 . dakikada Medical Park Antalyaspor beraberlik golüne çok yaklaştı . Bu dakikada gelişen atakta Tita , sağ çapraza Ali Tandoğan`a pasını verdi . Tekrar ceza sahası içinde aldığı topa sert vurdu , kaleci Atilla`yı geçen topu çizgi üzerinden Navratil çeldi ve defans topu kornere atarak tehlikeyi önledi .


Karşılaşma da Sivasspor`un 2 - 1 üstünlüğünde sona erdi .