İki ezeli rakip birbirine girdi

Fenerbahçe, Galatasaray İkinci Başkanı Ali Dürüst'ün 'O değerler hiçbir zaman kurallara uymamayı gerektirmez' açıklamasına yanıt verdi.

  Fenerbahçe Kulübü , Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Ali Dürüst ' ün ' O değerler hiçbir zaman kurallara uymamayı gerektirmez ' şeklindeki açıklamasına resmi internet sitesi aracılığıyla yanıt verdi .

Fenerbahçe resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada , ' Sayın Başkanvekilimiz Nihat Özdemir , 21 Ocak 2012 ' de düzenlenen Yüksek Divan Kurulu toplantımızda , mali durumumuzla ilgili bilgiler aktarmış ; kulübümüzün borsada işlem gören hisse senedinin değerini anlatırken yine borsada işlem gören diğer spor kulüplerinin hisse değerlerine atıfta bulunmuştur .

Sayın Özdemir ' in , herkese açık ve açıklanması hiçbir şekilde yanlış olmayan hisse senetlerimizin durumuyla ilgili borsada işlem gören diğer kulüpleri karşılaştırması son derece doğaldır . Fenerbahçe Sportif A . Ş . ' nin değeri bir demir çelik şirketi ya da otomotiv firması ile kıyaslanamayacağı için , değeri , diğer spor kulüpleri ile kıyaslanmış , örneklenmiştir .

Hal böyleyken , Galatasaray 2 . Başkanı Sayın Ali Dürüst ' ün ' Halka açık şirketlerin değerlerini konuşmak ne kadar doğru bilemiyorum . Ama o değerler hiçbir zaman kurallara uymamayı gerektirmez ' sözlerini anlamak mümkün değildir .

Halka açık şirketler , ' halka açık ' oldukları için değerleri ve her tür faaliyetleri şeffaflık ilkesi uyarınca kamuoyu ile paylaşılır . Kaldı ki hisse değerini açıklamak yasak değildir ve isteyen herkes dilediği an şirketlerin hisse değerini öğrenebilir .

Sayın Dürüst , ' O değerler , kurallara uymamayı gerektirmez ' ifadeleriyle neyi kast etmektedir? Sayın Dürüst , kulübümüzü hangi konuda kurallara uymamak ile itham etmektedir?

Sayın Dürüst , borsada işlem gören hisselerimizi kast ediyorsa , Fenerbahçe Sportif A . Ş ' nin SPK kurallarına eksiksiz uyan bir kurum olduğunu bilmesi gerekmektedir ' denildi .

Sayın Dürüst , son dönemde yaşanan gelişmeleri kast ediyorsa , ortada herhangi bir yargı kararı yokken ve hatta yargılama süreci dahi henüz başlamamışken , hangi kararı sözlerine dayanak gösterecektir .

Kulübümüzü suçlayan bu sözlere bir an önce açıklık getirilmesini talep ediyoruz .