Top 16’da Perdeyi Fenerbahçe Ülker Açıyor

Turkish Airlines Euroleague G Grubu’ndaki temsilcimiz, ilk maçında Unics Kazan’ın konuğu olacak.

Rusya’daki karşılaşma TSİ 18.00’de başlayacak ve NTV Spor’dan naklen yayınlanacak.


Turkish Airlines Euroleague’de Top 16 mücadelesi Unics Kazan - Fenerbahçe Ülker maçıyla başlayacak. G Grubu’nda yer alan temsilcimizin Rusya deplasmanında galibiyet arayacağı mücadele TSİ 18.00’de başlayacak ve NTV Spor ekranlarından canlı yayınlanacak.

Sarı - lacivertlilerde sakatlığı bulunan Hırvat oyun kurucu Roko Ukic, Unics kazan karşısında forma giyemeyecek. Grubun 19 Ocak Perşembe günü TSİ 21.45’teki diğer maçında ise İtalyan ekibi EA7 Emporio Armani, son şampiyon Panathinaikos’u ağırlayacak.


THY Euroleague’in normal sezonunda A Grubu’nu 6 galibiyet, 4 mağlubiyet ve +27 averajla lider tamamlayarak Top 16 vizesi alan sarı - lacivertlilerde başantrenör Neven Spahija, Rus ekibiyle karşılaşacakları maç öncesi yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Her iki takım için de çok önemli bir karşılaşma olacak. Unics Kazan, Avrupa’nın en iyi takımlarından biri. Turkish Airlines Euroleague’in normal sezonunda yüksek kaliteyle oynadılar. Çok yetenekli ve tecrübeli oyunculara sahipler. Onlara karşı deplasmanda başarılı olan her takım playoff yolunda büyük bir adım atmış olur.”

Normal sezonda Galatasaray Medical Park’ın 4. sırada tamamladığı D Grubu’nda mücadele eden ve 7 galibiyet, 3 mağlubiyetle üçüncü sırayı alıp Top 16’ya kalan Unics Kazan’ın başantrenörü Evgeny Pashutin de şöyle konuştu:

“Fenerbahçe Ülker iyi bir denge kurmuş, kadrosunda birçok yıldız bulunan, Euroleage tecrübesi anlamında zengin, nasıl oynayacağını ve kazanacağını bilen bir takım. Rakibimizi yenmemiz için konsantrasyonumuzu kaybetmeden kendi oyunumuzu oynamamız ve onların liderlerini etkisiz hale getirmemiz gerekiyor. Savunmada dikkatli oynarken, hücumda da dengeyi sağlamamız lazım.”

Top 16’da eski takımı Fenerbahçe Ülker’e karşı forma giymeye hazırlanan ABD’li oyun kurucu Lynn Greer ise, “Fenerbahçe iyi bir takım. Orada 2 yıl oynadım ve oyuncularını kişisel olarak tanıyorum. Birçoğu Türk Milli Takımı’nda görev yapıyor. Rakibimizin sert oynayacağını ve maçın her dakikasında savaşacağını biliyoruz. Şu anda liderleri Roko Ukic’ten yoksunlar. Biz en azından evimizdeki tüm maçları kazanacağımı düşünüyoruz ve bunun anahtarı da savunmamız olacak.” dedi.