Sağlam: Bu Takımın Formasının Çok Ucuz Olmadığını Göstereceğiz

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, takımın formasının çok ucuz olmadığını belirtti.

Sağlam bu formanın ne kadar pahalı ve anlamlı olduğunu öğretmesi gerekirse öğreteceğini söyledi.

Sağlam 2-0 yenildikleri Medical Park Antalyaspor maçının ardından yaptığı açıklamada, Antalyaspor`un ligde topa hükmetme anlamında en ciddi ekiplerden biri olduğunu kaydetti. Müsabakanın zorlu geçeceğini bildiklerini anlatan Sağlam, ``Mehmet hoca ve oyuncularını tebrik ediyorum. Geldiler, istediklerini yaptılar ve gittiler.`` dedi.

Tempoya ayak uyduramadıklarına dikkat çeken Sağlam, ``Belki bunda bizim oyun mantalitemizin ortaya çıkmasında ön planla olan Zurita, Erman Özgür, Hakan Bayraktar ve mili takımda olan Ben Yahia gibi topun bizde kalmasını sağlayan oyunculardan yoksun olmamızın etkisi oldu. Bu maç, böyle zorlu mücadelede bir şeylerin eksik olduğunu bize gösterdi.” diye konuştu.

Formanın hakkını vermeyen futbolcularını sert bir dille eleştiren Sağlam, şöyle devam etti: “Bu takımın forması çok ucuz değil. Mersin İdmanyurdu çok şanlı tarihe sahip bir kulüp ve buraya çok zor şartlarda geldi. Bazıları bilmiyorsa, bu formanın ne kadar pahalı ve anlamlı olduğunu öğretmem gerekiyorsa öğretirim. Şu ana kadar antrenörlükten ziyade ağabeylik yaptım. Yeri gelirse farklı yüzümü göstermekten hiç çekinmem. Bazı oyuncularımız net olarak bu takımın formasının bu kadar ucuz olmadığını zaman içerisinde anlayacaklar.``
Kaleci Sehiç ise sakatlık ile eksiklikler ve takıma yeni katılan oyuncular nedeniyle ikinci yarıda kayıplar yaşadıklarını ifade ederek hakemlerin de kendilerine karşı iyi performans göstermediğini savundu.

Nurullah Kaya ise hafta içi Türkiye kupası maçında önemli bir mücadele yaptıklarını belirterek şunları söyledi:
“Sakatlıklar nedeniyle Antalyaspor karşısına alternatifli bir kadroya çıkamadık. Bunu da mağlubiyette etken oldu. Umarım bundan sonra şansımız döner ve toparlanırız.``

MEHMET ÖZDİLEK: CİDDİ VURUŞLAR YAPABİLSEYDİK SKOR FARKLI OLABİLİRDİ
Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek galibiyet nedeniyle oyuncularını tebrik etti. Mersin İdmanyurdu`nun güçlü rakiplerinden birisi olduğunu ifade eden Özdilek, ``Mersin`e gelirken tüm planlarımız galibiyet üzerine kurulu idi. Bu düşüncemizi de rakibimize ve maçı seyredenlere vermeye çalıştık.`` diyerek şunları söyledi:
``En azından ilk devre kendi evimizde kaybettiğimiz Mersin İdmanyurdu`ndan rövanşı alıp, ikili averajda öne geçmek istiyorduk. Bugün maç 2-0 bitti. Ama, sonuç daha farklı da olabilirdi. Son dakikalarda daha ciddiyetli vuruşlar yapabilseydik, çok farklı bir skoru konuşuyor olacaktık.``
Maçın başından sonuna kadar mücadeleye hakim olan, ofansif ve defansif anlamda gerekleri yerine getiren bir takım olarak dikkat çektiklerini ifade eden Özdilek şöyle devam etti:
“Her zaman söylediğim gibi, bu galibiyeti çok çabuk unutmalıyız. Çünkü 4 gün sonra ligin önemli takımlarından Beşiktaş`a karşı oynayacağız. Ona odaklanmalıyız. Kazandığımız için mutluyuz. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Mersin ekibine de bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum.``
Futbolculardan Melih Gökçek ise kaliteli bir ekibe karşı galibiyet parolasıyla çıktıkları maçı kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Doğa Kaya da, Mersin İdmanyurdu`nun eksikliklerini ve kupa maçında 120 dakika oynamış olmalarını iyi değerlendirerek ilk yarının rövanşını aldıklarını ifade etti.