Botaş: 88 - Ceyhan Belediyesi: 83

Periyot: 25-25
2. Periyot: 29-14
3. Periyot: 20-18
4. Periyot: 14-26

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi`nde (TKBL) 13. hafta mücadelesinde evinde Ceyhan Belediye’yi ağırlayan Botaş, mücadeleden 88-83’lük skorla galip ayrıldı.

Kadınlar Ligi’nin 13. haftasında Menderes Spor Salonu’nda Ceyhan Belediye’yi konuk eden Botaş, son çeyreğine 17 sayı farkla önde girdiği karşılaşmanın son bölümünde zorlansa da mücadeleden 88-83’lük skorla galip ayrılmasını bildi.

Mücadele Ceyda Kozluca ile Courtney Paris’in karşılıklı basketleri ile başlarken, ilk dakikalarda iki takım da birbirine üstünlük sağlayamayınca 5. dakikaya 9-9’luk eşitlikle girildi. Nilay Kartaltepe ile hem içeriden hem de dışarıdan sayılar bularak skor üstünlüğünü eline almak isteyen ev sahibi ekibe, Natasha Lacy ve Ashley Paris’le izin vermeyen Ceyhan Belediyesi, ilk çeyreğin sonunda durumu 25-25’e getirerek oyuna yeniden denge getirdi.

İkinci çeyrekte Quianna Chaney’nin de devreye girmesiyle öne geçip farkı açan Botaş, 15. dakikaya 40-33’lük üstünlükle girdi. Devrenin son bölümünde hücumda etkili bir performans sergileyen ev sahibi ekip, farkı çift haneli sayılara taşıdı ve soyunma odasına 54-39’luk skor avantajı ile girdi.

İkinci yarıya Natasha Lacy ve Hülya Özkan’ın isabetleri ile başlayan Ceyhan Belediyesi, Monica Wright’ın art arda bulduğu basketlere engel olamayınca 25. dakikada durum 64-47’ye geldi. Rakibinin boyalı alana kat ederek skor üretmesine dışarıdan kaydettiği sayılarla yanıt veren ev sahibi ekip, final periyoduna 74-57’lik üstünlükle girdi.
Son çeyreğe ise hızlı başlayan taraf konuk ekip olurken, savunma sertliğini arttıran Ceyhan Belediye, hücumda da Hülya Özkan - Ceyda Kozluca - Natasha Lacy üçlüsü ile etkili olunca 16-2’lik bir seri yakaladı ve bitime 5 dakika kala farkı 3 sayıya kadar indirdi (76-73). Marina Kress ve Monica Wright’ın sayıları ile direnen Botaş, son saniyelerde serbest atış çizgisinden hata yapmayınca mücadeleden 88-83 galip ayrılan taraf oldu.