Beşiktaş İnönü'de üçte üç yaptı

Süper Lig'in 20. haftasındaki kritik mücadelede lig üçüncüsü Beşiktaş Bursaspor'u 3-1 yendi.

Spor Toto Süper Lig'de 20. haftanın en zorlu maçında Beşiktaş ile Bursaspor karşı karşıya geldi. Fi-Yapı İnönü Stadı'nda oynanan maçta gülen taraf 3-1'lik skorla ev sahibi Beşiktaş oldu.

Beşiktaş'a 7. dakikada Hugo Almeida, 38. dakikada Edu ve 83. dakikada Mustafa Pektemek'ten geldi. Bursaspor'un tek golünü ise 36. dakikada Pablo Batalla kaydetti.

Öte yandan karşılaşmada Beşiktaş'tan Egemen Korkmaz, Bursaspor'dan ise Turgay Baahadır gördükleri sarı kartlar sonrasında cezalı duruma düştüler.

Bu galibiyetin ardından Beşiktaş puanını 39'a yükseltirken, Bursaspor 25 puanda kaldı.

SIVOK'UN YERİNE TORAMAN

Beşiktaş'ta, Bursaspor ile oynanan Spor Toto Süper Lig 20. hafta maçında, dünkü antrenmanda sakatlanan Tomas Sivok'un yerine savunmada İbrahim Toraman görev yaptı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, Sivok'un yokluğunda savunmanın göbeğinde Egemen Korkmaz ile birlikte İbrahim Toraman'a şans tanırken, savunmanın sağında Ekrem Dağ, solunda ise İsmail Köybaşı'nı görevlendirdi.

Siyah-beyazlılarda, ön liberoda Ernst ile Necip ikilisi oynarken, önlerinde Fernandes, orta alanda Fernandes, Veli ve Edu forma giydi. Forvette ise Almeida şans buldu.

SIMAO KULÜBEYE
Beşiktaş'ta Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda yapılan son 2 resmi maçta sahaya ilk 11'de çıkan Simao Sabrosa, Bursaspor karşılaşmasında yedeğe çekildi.

Simao'nun yanı sıra yedek kulübesinde Cenk Gönen, Mustafa Pektemek, Filip Holosko, Julio Alves, Sidnei ve Tanju Kayhan yer aldı.

HAKAN'IN HATASI, ALMEIDA'NIN KAFASI

Beşiktaş ile Bursaspor karşılaşmaya oldukça hızlı başladı. İlk dakikada Edu ile gole yaklaşan siyah-beyazlılar, 7. dakikada erken bir golle Bursaspor karşısında öne geçti. Yeşil-beyazlıların yeni transferi Hakan Aslantaş savunmada topu Necip Uysal'a kaptırdı. Genç Necip'in orrasında Almeida uygun durumda kafayla meşin yuvarlağı filelere gönderek Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi.

TURGAY ZOR OLANI YAPTI
Bursaspor, Beşiktaş'ın attığı golden sonra beraberlik golüne çok yaklaştı ancak sonuç alamadı. Kale sahasında Rüştü Reçber ile karşı karşıya olan Turgay Bahadır topu üstten dışarı atarak fırsatı tepmiş oldu.

BEŞİKTAŞ 'HÜCUM' DEDİ!

Öne geçtikten sonra Bursaspor kalesinde daha ciddi tehlikeler yaratan Beşiktaş, arka arkaya önemli gol pozisyonlarında girdi. Almeida bu pozisyonlarda arkadaşlarına verdikleri paslarla dikkat çekerken, 17. dakikada Veli'nin şutu Carson çıkardı. Bir dakika sonra Edu'nun sol çaprazdan şutu az farkla dışarı giderken, 21. dakikada Egemen karşı karşıya durumda Carson'a takıldı.

KAPTIRILAN TOP VE BATALLA

Rakip yarı sahada iyi işler yapan Beşiktaş, karşılaşmanın 36. dakikasında ileriye çıkarken yaptığı hata sonrasında kalesinde golü gördü. Fernandes ve İsmail'in anlaşmazlığı sonucunda başlayan Bursaspor atağında, Batalla karşı karşıya durumda Rüştü'nün yanında topu ağlara göndererek durumu 1-1 yaptı.

ERNST'İN UZUN PASI, EDU'NUN HARİKA GOLÜ
Kalesinde sürpriz bir gol gören Beşiktaş, taraftarının da desteğiyle oyundan düşmedi ve Bursaspor'un golünden iki dakika sonra yeniden öne geçti. Fabian Ernst'in uzun pasında topla buluşan Edu, ceza sahası içinde sol çaprazdan harika bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve durumu 2-1 yaptı.

ÇİZGİYİ GEÇTİ Mİ, GEÇMEDİ Mİ?

İlk yarıda Beşiktaş soyunma odasına önde gitmeye hazırlanırken, Bursaspor'un son hücumu siyah-beyazlıların yüreğini ağzıan getirdi. Hakan Aslantaş'ın sağ kanattan yaptığı ortaya Sesta kafayı vurdu. Rüştü Reçber çizgi üzerinde topu güçlükle kontrol edebildi. Bu pozisyonda Bursasporlu futboclular, topun çizgiyi geçtiğini işaret ederken, yardımcı hakemin kararıyla Özgür Yankaya 'devam' kararı verdi ve bu pozisyonun ardından ilk yarı sona erdi.

KARTAL DURDU, TİMSAH SALDIRDI! PENALTI İTİRAZLARI
İkinci yarının başlamasıyla birlikte Bursaspor, Beşiktaş yarı sahasında daha fazla görünmeye başladı. Yeşil-beyazlılar kanatları da kullanarak Beşiktaş kalesinde gol aradı. Kanat akınlarının yanı sıra Bursaspor duran toplarla da beraberlik çin bastırdı, fakat Beşiktaş savunması hata yapmadı. Maçın 68. dakikasında Sestak'ın ceza sahası içinden sert vuruşunda, Rüştü Reçber gole izin vermedi.

Öte yandan karşılaşmanın 63. dakikasında Batalla'nın kullandığı serbest vuruşun ardından Stepanov, Almeida ile girdiği ikili mücadelede sonrasında yer kaldı. Bursaspor cephesi penaltı kararı beklerken, Özgür Yankaya 'devam'dedi.

KARŞILIKLI DEĞİŞİKLİKLER

Beşiktaş'ta Necip Uysal 71. dakikada sakatlandığını yedek kulübüsine belirterek oyundan çıktı ve yerine Simao girdi. Aynı dakikada Bursaspor'dan Turgay Bahadır yerini İbrahim Teteh Bagoura'ya bıraktı. Bu değişiklikten 10 dakika sonra Ertuğraul Sağlam geride olduğu zaman yaptığı hamleyeyi yine takrarlayarak, Adem Koçak'ın yerine Ömer Erdoğan'ı sahaya sürdü ve tecrübeli savunmacı ileride gol aradı.

OZAN KAÇIRDI, MUSTAFA MAÇI BİTİRDİ
Değişikliklerin ardından Bursaspor 82. dakikada mutlak bir gol pozisyonu yakaladı. Batalla'nın ara pasında Ozan ceza sahasında topla buluştu. başarılı futbolcunun sol çaprazdan vuruşu uzak direğin dibinden dışarı gitti ve yeşil-beyazlılar beraberlikten oldu.

Bursaspor'un yakaladığı pozisyonun ardından, oyuna 80. dakikada giren Mustafa Pektemek üç dakikada sonra attığı golle Beşiktaş'ın farkı ikiye çıkarmasını sağladı. Fernandes'in sol kanattan yaptığı ortada Almeida kafyı vurdu ama top direkten döndü. Sonrasında Simao pasını Mustafa Pektemek'e verdi. Genç golcü topu önce kontrol etti ve sonra şutunu çekti. Savunmaya da çarpan top filelere giderken, Beşiktaş durumu 3-1 ve karşılaşma da bu skorla sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR

93' Ve karşılaşma bitiyor... Beşiktaş-3 Bursaspor-1
92' Ernst'in ara pasında Ekrem bir anda kaleci ile karşı karşıya kaldı. Çapraz pozisyonda vuruşunu yapan Ekrem, kaleci Carson'ı geçemedi.
90' Maçın sonuna üç dakikalık oynanmayan süre eklendi.
90' Bursaspor bu kez rakip yarı alanın ortalarından kaleyi karşıdan gören bir noktadan serbet vuruş kazandı. Batalla'nın ortasında ilk müdahale savunmadan geldi ama Stepanov'un ikinci vuruşunda top kaleci Rüştü'de kaldı.
89' Pablo Batalla sağ kanatta kazanılan serbest vuruşta ceza sahasına gönderdi topu. Altı pasta Bangoura'nın önüne düştü top, ama Bangoura müsait pozisyonda dışarıya gönderdi topu.
88' Bursaspor'da son oyuncu değişikliği; Ozan İpek oyundan çıktı, Mehmet Sak oyuna dahil oldu...
87' Pablo Batalla'dan bir ara pası denemesi daha ama araya giren Egemen.
86' Veli, Fernandes'den aldığı topu bekletmeden Mustafa Pektemek'in önüne bıraktı. Ama Carson, kalesini zamanında terk ederek topun sahibi oldu.
85' Beşiktaş'ta gol sonrası hafif bir sakatlık yaşayan Hugo Almeida'nın yerine Sidnei oyuna dahil oldu.
83' Mustafa'dan aldığı pasla sol kanattan ceza sahasına orta yaptı Fernandes. Arka direkte Hugo Almeida'nın kafası direkten döndü. Dönen topu Simao ceza sahasına çevirdi, Mustafa Pektemek'in vuruşunda savunmaya da çapran top ağlara gitti.
83' Ve gooolll. Beşiktaş farkı ikiye çıkarıyor. Gol: Mustafa, Beşiktaş-3 Bursaspor-1
82' Batalla'nın ara pasında Ozan mutlak bir gol pozisyonu buldu. Dar açıdan topu Rüştü'den geçirmeyi başardı Ozan, ama o top ağlara değil yandan auta gitti.
81' Fernandes sol kanattan ortaladı. Altı pasta Vederson, Simao'dan önce kafayı vurdu.
80' Beşiktaş'ta ise Mustafa Pektemek oyunda. Çıkan isim Edu...
80' Bursaspor'da Ömer Erdoğan, Adem Koçak'ın yerine oyuna dahil oldu.
79' Hakan bu kez sağ kanattan derin bir pas attı savunma arkasına ama ofsayt bayrağı yine havada. Ofsaytta kalan isim Batalla...
78' Batalla'nın ara pasında Vederson, sol çaprazdan ceza sahasına girdi. Ama ofsayt bayrağı bu kez Vederson için kalktı.
77' Edu, kaleyi uzaktan yokladı ama bu vuruş çok etkisiz top auta çıkıyor.
77' Simao Veli'nin pasıyla sağ kanattan sıfıra indi ve ortasını yaptı. Ama Simao'nun ortasında top doğrudan auta gitti.
76' Hakan Aslantaş, sağ kanattan hücuma çıktı ve son çizgi yakınlarından ortaladı. Yerden gelen top, Bangoura'nın bacak arasından geçti ve önemli bir fırsat kaçtı.
75' Adem'in ara pasında Batalla topa yetişemedi ve Rüştü topun sahibi oldu.
75' Ozan yine sol kanatta topla buluştu ve Ekrem'i karşısına aldı. Ozan bir sağa, bir sola çekti topu ve ortaladı. Ama bu top da Bangoura'yı aştı.
74' Simao sağ kanattan ilerlemek isterken Vederson'a topu kaptırdı. Vederson'un pasında Ozan, hızla rakip yarı alana geçip ortasını yaptı. Sestak ve Bangoura vuramadı topa, pozisyonun devamında İbrahim Öztürk'ün uzaklardan şutu üstten auta gitti.
73' İsmail'in gelişi güzel olarak rakip yarı alana gönderdiği topta ofsayt bayrağı Simao için havaya kaktı.
71' Beşiktaş'ta ise sakatlık geçiren ve oyundan çıkmak istediğini yedek kulübesine ileten Necip oyundan çıkarken, Simao Sabrosa oyuna dahil oldu.
71' Bursaspor'da Turgay oyundan çıkarken, İbrahim Teteh Bagoura oyuna dahil oldu.
70' Batalla serbest vuruşu kullandı ama ceza sahası dışında Fernandes karşıladı ortayı.
69' Bu kez Adem'in pasında Ozan sol kanatta topla buluştu. Ozan'ın ortasında ise Rüştü altı pasta topun sahibi oldu.
68' Ndiaye sol kanada çok güzel bir pas gönderdi. Vederson topla buluşur buluşmaz ortaladı, İbrahim Toraman kafa ile topu taça gönderdi.
67' Fernandes serbest vuruşu kullandı ama bugün alışılageldik şekilde Vederson topu karşıladı.
67' Necip, Bursaspor yarı alanının orta bölümünde Hakan Aslantaş'ın müdehalesi ile yerde kaldı. Kaleye yaklaşık 30 metre mesafeden kaleyi hafif sol çaprazdan gören bir pozisyon.
66' Bursaspor, Ernst'in top kaybı ile kontra atak şansı yakaladı. Ama İbrahim Toraman, Turgay'ın topu ayağından çıkarmasına izin vermedi.
65' Korneri yine Fernandes kullandı, yine ön direğe yapılan orta ve yine karşılayan Bursaspor savunması...
65' Almeida ceza sahasının sağ tarafında topla buluştu. Portekizli golcünün son çizgiden ortasında top savunmadan kornere gitti.
64' Stepanov uzun bir pasla Turgay'ı topla buluşturmayı amaçladı ama Turgay için bir ofsayt bayrağı daha kalktı.
63' Batalla, penaltı noktasına doğru ortaladı topu. Stepanov, Almeida'nın hareketi ile yerde kaldı. Hakem oyunu devam ettirirken, top da auta gitti.
63' Bu kez Batalla, İbrahim Toraman'ın hareketi ile yerde kaldı. Bursaspor rakip yarı alnın orta bölümünden bir serbest vuruş daha kullanacak Bursaspor.
62' Adem Koçak'ın pasında Sestak ceza sahasında topla buluştu. Sestak bekletmeden sağ çaprazdan yerden bir şut çıkardı, Rüştü uzandı ve zorlukla topu tokatladı.
61' Ndiaye, bu kez ceza sahasına doğru derin bir pas attı ama bu kez de Rüştü zamanında çıktı.
60' Ndiaye yine sağ kanatta Sestak'ı gördü ama Sestak İsmail'i geçemedi.
58' İkinci yarıda oyun sık sık faullerle durmaya başladı. Bu kez de Bursaspor yarı alanında Fernandes, Ndiaye'ye faul yaptı.
58' Sestak, oyuna yeniden dahil olur olmaz İsmail'e faul yaptı.
57' Bu pozisyonun ardından sakatlık yaşayan Slovak golcü Sestak, tedavisi için oyun alanının dışına taşındı.
56' NDiaye, yerden bir pasla sağ kanattaki Sestak'ı gördü. Sestak hızlı davranıp topu kontrol ederken, zamanlama hatası yaparak Sestak'ı faulle durduran İsmail sarı kart gördü.
54' Necip, orta sahada kazandığı topu Almeida'ya aktarmak istedi. Araya Stepanov girerken, Almeida da Stepanov'a faul yaptı.
53' Bursaspor hızlı çıktı savunmasından ama Turgay'ın sol taraftan ceza sahasına koşu yapan Batalla'nın önüne gönderdiği pasta ofsayt bayrağı kalktı.
52' Fernandes, rakip yarı alanın ortalarında kazanılan serbest vuruşta topu ceza sahasına havalandırdı. Bursaspor savunması topu karşılamakta zorlanmadı.
52' Adem Koçak, Beşiktaş kontra atağında yatarak topu kazanmak isterken Ernst'e faul yaptı ve sarı kart gördü.
52' Hakan, Sestak ile duvar pası yaparak hücuma çıktı sağ kanattan ama ceza sahasının dışına yerden çıkardığı top Beşiktaşlı oyuncularda kaldı.
50' Stepanov'un savunmadan uzaklaştırdığı topu Turgay kovaladı. Top Rüştü'de kalırken Turgay, hızını alamadı ve Rüştü'ye yaptığı hareketin ardından sarı kart gördü.
49' Vederson sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta ceza sahasına orta yaptı. Penaltı noktasında İbrahim Öztürk topa uzandı ama dokunamadı ve top auta gitti.
48' Adem Koçak'ın sağ kanattaki Sestak'a gönderdiği pası İsmail Köybaşı elle kesti ve hakem düdüğünü çaldı.
47' Ozan sol kanattan ilerlemek istedi ama ilk rakibinden kurtulduktan sonra Ekrem topu taça attı.
46' Batalla'nın ara pasında Toraman topu kayarak kontrol etti ama Turgay için de ofsayt bayrağı kalktı.
45' İkinci yarı Bursasporlu oyuncuların topa dokunuşu ile başladı.

46' Ve hakem ilk yarıyı bitiriyor. İlk yarı sonucu Beşiktaş-2 Bursaspor-1
45' Fernandes yine bu duran topu kullanan isim oldu. Ancak Portekizli yıldızın kısa düşen ortasını savunma rahatlıkla karşıladı.
44' Veli sağ kanatta Ozan'ın hareketi ile yerde kaldı. Sağ kanatta tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kullanacak Beşiktaş.
42' Stepanov'un pasında Sestak, sağ çizgiyi kullanmayı amaçladı ama İsmail'i geçmeyi başaramadı.
40' Stepanov'un pasında Batalla topun üstünden atladı ama Turgay için ofsayt bayrağı kalktı. Çok tehlikeli bir pozisyon olabilirdi Bursaspor için.
38' Ernst orta sahadan harika bir uzun pas çıkardı. Edu ceza sahasına girerken topa gelişine vurdu, yerden giden top uzak direğin dibinden ağlara gitti. Bu Edu'nun ligdeki 2. golü olurken, İnönü Stadı'nda attığı ilk lig golü oldu.
38' Gooolll. Beşiktaş yeniden öne geçiyor. Gol: Edu
37' Hakan Aslantaş'ın kaptırdığı topla geriye düşen Bursaspor, bu kez Fernandes'in kaptırdığı topun ardından beraberliği yakaladı.
36' Beşiktaş orta sahasında Fernandes topu kaybetti. Bursaspor, sağ kanattan geldi. NDiaye ceza sahası içinde topu penaltı noktasına doğru yerden çıkardı ve Batalla net pozisyonda golü atmakta zorlanmadı.
35' Ve gooolll Bursaspor karşılaşmaya beraberliği getiriyor. Gol: Batalla
34' NDiaye'nin sağ kanata gönderdiği top, Sestak için çok hızlı ve aut...
33' Fernandes'in pasında Necip, sağ kanatta ilerlemek istedi ama topu oyunda tutmakta başarılı olamadı.
31' Almeida savunmanın arkasına kaçtı ve arka direkteki Veli'ye doğru ortaladı topu. Auta çıkmakta olan topa Vederson müdahale etti ve taç Beşiktaş'ın oldu.
30' Sestak'ın sağ kanattan ortasında Rüştü yine çıkıp çıkmamakta kararsız kaldı. Arka direkte Ozan topu kaleye göndermekte biraz geç kaldı. Daha sonraki vuruşunda ise top kaleyi bulmadı.
29' Bursaspor'da Batalla paslaşarak kullandı serbest vuruşu. Adem'in ceza sahasına gönderdiği pasta ise ofsayt bayrağı kalktı.
28’ Sağ kanatta Batalla topla buluşmak üzereyken Egemen rakibini faulle durdurdu. Egemen faul kararına aşırı tepki gösterince sarı kart gördü.
27' Fernandes sol kanatta çok güzel bir pasla topu Necip'e aktardı ama Necip topu takım arkadaşlarına aktaramadı.
27' Turgay'ın pasında Ozan, Ekrem'in arkasına kaçıp ceza sahasına girdi ama ofsayt bayrağı havaya kalktı.
25' Veli sağ kanattan ortaladı, top önündeki savunmadan döndü. Daha sonrasında içeri kat etti Veli ve çok uzaktan kaleyi yokladı. Ancak bu kez vuruşunda top kaleyi bulmadı.
24' Egemen'in uzun pasında Almeida rakip yarı alanın ilk metrelerinde yerde kaldı, karar faul.
23' Batalla'nın ortasında Ozan topu ayağının altından kaçırdı ve top Ekrem'den taça gitti.
22' Karşılaşmanın ilk 20 dakikası müthiş bir tempo ile geçti.
21' Almeida bu kez Egemen'e indirdi. Egemen, topu İbrahim'den kurtardı ve Carson ile karşı karşıya kaldı. Egemen'in vuruşunda Carson gole izin vermedi.
20’Fernandes, bu kez sağ kanattan kullandı korneri. Ön direğe yapılan ortada topu ön direkte Vederson karşıladı.
20’Ekrem sağ kanatta kaptığı topu bekletmeden Necip'in koşu yoluna gönderdi. Necip'in sağ kanattan ortasında Fernandes kafayı vurdu, savunmaya çarpan top kalenin hemen üstünden kornere gitti.
18' Fernandes'in pasında Edu ceza sahası içinde topla buluştu. Edu'nun sol çaprazdan yerden şutunda ise top uzak direğin dibinden auta gitti.
18' Sağ kanattan Sestak uzun bir top attı. Turgay savunmanın arasına kaçmıştı ama Rüştü ve İsmail birbirleriyle çarpışmasına rağmen topu uzaklaştırdı.
17' Fernandes sağ kanattan kullandı korneri, Edu'yu aşan topu savunma karşıladı.
17' Ekrem'in pasında Almeida göğsüyle Veli'ye indirdi topu. Veli kaleyi karşıdan gören bir noktadan çok sert vurdu ama Carson zorlukla kornere çeldi topu.
16' İbrahim Öztürk'den riskli bir geri pas. İbrahim kafa ile kalecisine döndü ama az daha Almeida araya girecekti.
15' Turgay bu kez sol kanada yaklaştı ama topu Ozan İpek yerine auta gönderdi.
14' Stepanov'un kaybettiği topta Edu, bekletmeden savunmanın arkasına kaçan Almeida'yı gördü. Carson, kalesini zamanında terk etti ve ceza sahası dışına çıkıp topu uzaklaştırdı
13' Karşılaşma çok hızlı başladı. Golü Beşiktaş buldu ama Bursaspor'da çok önemli fırsatlar buldu ve Turgay ile değerlendiremedi.
12' Bursaspor, Beşiktaş yarı alanının ortalarından sağ taç çizgisi yakınında serbest vuruş kazandı. Batalla'nın ortasında NDiaye topu kontrol edemedi, ayağından açılan topu savunma uzaklaştırdı.
11' Bursaspor sol kanattan etkili gelmeyi sürdürüyor. Yine Vederson ortaladı, Turgay ceza sahasında kafayı üstten dışarı vurdu.
11' Ernst maçın ilk sarı kartını görüyor. Batalla hızla Beşiktaş yarı alanına girmişken, Ernst onu çekerek durdurdu.
10' Vederson bu kez sol kanattan ortaladı. Yerden gelen ortaya ön direkte Turgay vuramadı, pozisyonun devamında ise NDiaye dokunamadı.
10' Vederson'un pasında Ozan, sol kanatta rakip yarı alanın ilk metrelerinde topla buluştu. Necip rakibini faulle durdurdu.
8' Bursaspor inanılmaz bir gol kaçırıyor. Sestak bir anda savunmanın arkasına kaçtı. Sestak ceza sahasının içindeki Turgay'ı gördü, Turgay bomboş pozisyonda topu kaleye değil üstten dışarı gönderdi.
7' Bursaspor'un yeni transferi Hakan Aslantaş çok büyük bir hata yaptı. Ceza sahası ile Beşiktaş atak yönüne göre sol taç çizgisi arasındaki boşlukta Necip topu kaptı ve müthiş ortaladı. Almeida bomboş pozisyonda kafayla topu ağlara gönderdi.
7' Ve gooolll. Beşiktaş-1 Bursaspor-0 Gol: Hugo Almeida
6' Vederson'un pasında Ozan İpek son çizgiden ortaladı. Rüştü boşa çıktı ama Bursasporlu oyunculardan önce İsmail kafayı vurarak mutlak bir golü engelledi.
5' Bursaspor orta sahada topu kaybetti. Ama sol kanatta İsmail'den topu alan Almeida da, topu yeniden İsmail'in koşu yoluna aktarmayı başaramadı.
3' Beşiktaş taraftarının yoğun tezahüratıyla başladı karşılaşma.
2' NDiaye'nin pasında Ozan İpek sol kanatta topla buluştu. Ozan'ın ortasında isabet yoktu, pozisyonun devamında ise top sağ taraftan taça çıktı.
1' Ekrem'in uzun pasında Almeida kafayla Edu'nun önüne indirdi topu. Edu'nun ceza sahasının hemen dışından vurdu ama top kalenin üstünden dışarıya gitti.
1' Karşılaşmanın ilk yarısı Özgür Yankaya'nın düdüğü ile başladı.

Beşiktaş İnönü Stadı'nda İstiklal marşımız okunduktan sonra, acı kayıplarımız Rauf Denktaş, Lefter Küçükandonyadis ve Aslı Nemutlu için saygı duruşu yapıldı.

Her iki takımda sahaya çıktı.