Galatasaray: 2 - Kardemir Karabükspor: 0 (ilk Yarı)

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Volkan Narinç, Asım Yusuf Öz
Galatasaray: Muslera, Ufjalusi, Semih, Servet, Hakan Balta, Kazım, Melo, Selçuk, Emre, Elmander, Milan Baros
Kardemir Karabükspor: Orkun, Erdem, Hamza, Mabiala, Seric, Birol, Mustafa, Cernat, Kağan, Erkan, Shelton
Goller: Dk.

3 Milan Baros, Dk. 42 Elmander (Galatasaray)
Kırmızı kart: Dk. 45+1 Mabiala (Kardemir Karabükspor)

Spor Toto Süper Lig`in 20. hafta maçında Galatasaray, konuk ettiği eski teknik direktörü Bülent Korkmaz`ın ekibi Kardemir Karabükspor karşısında ilk yarıyı Milan Baros ve Elmander`in golleriyle 2 - 0 önde tamamladı.

Ligde yoluna doludizgin devam eden Galatasaray, alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Kardemir Karabükspor`u konuk etti. Ligde oynadığı son sekiz maçı da kazanan sarı - kırmızılılar galibiyet serisini 9`a çıkartmanın peşinde.

Oynadığı futbol ve aldığı farklı sonuçlarla taraftarlarını sevindiren sarı - kırmızılı ekip bu maçı da kayıpsız geçmek isterken, ligde sıkıntılı bir konumda bulunan Kardemir Karabükspor da zorlu İstanbul deplasmanından puanla dönebilmenin hesaplarını yapıyor.

Bu karşılaşmanın dikkat çekici bir tarafı da Fatih Terim ile Bülent Korkmaz`ın karşı karşıya gelecek olması. Galatasaray`da uzun yıllar birlikte çalışan bu ikili bugün iki teknik adam olarak kozlarını paylaşmak için karşı karşıya geldi.

Bu arada Marmara Bölgesi`nde teknik bir arızadan dolayı yaşanan elektrik kesintisi en çok Galatasaray taraftarlarını etkiledi. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Stadı`na gelmek için metroyu kullanan sarı - kırmızılı taraftarlar istasyonlarda mahsur kaldı. Metroyu protesto eden ve tezahürat yapan taraftarlar istasyonlardan ayrılarak taksi ya da farklı ulaşım araçlarıyla stada yetişmeye çalıştılar.


MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR
2. dakikada konuk ekip Kardemir Karabükspor gole çok yaklaştı. Bu dakikada defansın arkasına atılan topta Cernat savunmanın da hatasından yararlanarak topla buluştu, kaleci ile karşı karşıya kaldı. Penaltı noktası üzerinden kaleye vurdu, ancak kaleci Muslera son anda müdahele ederek mutlak bir golü önledi.

3. dakikada Galatasaray Milan Baros`un attığı gol ile öne geçti. Melo`nun pasında sağ taraftan topla ilerleyen Elmander`in ortasında ceza sahası içine gelen topu Kardemir Karabükspor defansı uzaklaştıramadı. Milan Baros, önünde kalan topu kontrol ederek plase bir vuruşla ağlara gönderdi: 1 - 0.

11. dakikada gelişen Galatasaray atağında Emre Çolak, soldan ceza sahasına girdi, kaleye sert şutunda kaleci Orkun topu son anda tokatladı ve gole izin vermedi.

26. dakikada Kardemir Karabükspor beraberlik golünde önce yan direğe, ardından da kaleci Muslera`ya takıldı. Bu dakikada Orta sahada aldığı topla Galatasaray ceza sahasına giren Shelton, peşine taktığı Servet`i de geçip sert vurdu. Kaleci Muslera`yı da geçen meşin yuvarlak uzak direğin içine çarparak geri döndü. Penaltı noktasında dönen topu önünde bulan Cernat`ın vuruşunu ise bu kez kaleci Muslera ayaklarıyla çıkardı. Seken topu defans uzaklaştırarak tehlikeyi önledi.

41. dakikada Galatasaray gole çok yaklaştı. Bu dakikada Kazım`ın sürükledeği atakta Ujfalusi`nin sağdan ortasında Elmander, Milan Baros`dan önce davranıp sert vurdu. Sağ alt köşeye giden meşin yuvarlağı kaleci son anda uzanarak kornere çeldi.

42. dakikada Galatasaray farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada sol köşeden Selçuk`un kullandığı kornerde Servet ve Milan Baros yükseldi kafayı vuramadı. Penaltı noktasına inen topu ise Elmander sert bir vuruşla ağlara gönderdi: 2 - 0.

45+1. dakikada Kardemir Karabükspor 10 kişi kaldı. Bu dakikada Kazım`a faül yapan Mabiala, 8. dakikada gördüğü sarı kartın ardından ikinci sarı kartıda görerek kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Kalan dakikalarda iki takımın da çabası başka gol getirmeyince mücadelenin ilk yarısını Galatasaray Milan Baros ve Elmander`in golleriyle 2 - 0 önde tamamladı.