Pendik Belediyesi'nden Sportif Başıralara Anlamlı Destek

Pendik Belediyesi tarafından yaptırılan Spor Kompleksinin temel atma töreni spor ve siyaset dünyasını bir araya getirdi.

Törende başarılı Pendikli sporcular da ödüllendirildi.

Pendik Belediyesi`nin İstanbul Divan Asia Otel`de düzenlediği ve Pendikli sporcuları ödüllendirdiği törene siyaset ve spor dünyası ilgi gösterdi. Düzenlenen törene; Avrupa Birliği Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış, İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, bazı İstanbul milletvekilleri, Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, Pendik Kaymakamı, eski basketbolcu İbrahim Kutluay, Basketbol Federasyonu Turgay Demirel ile çeşitli spor federasyonlarının başkanları katıldı

Bakan Egemen Bağış ve Hakan Şükür törende yaptıkları konuşmalarda Pendik`i ve sporcuları tebrik etti. Bakan Egemen Bağış, 2012 Spor Başkenti İstanbul`da spor etkinliklerinin adeta başlangıcını Pendik`te yapmaktan onur duyduğunu söyledi. Farklı sporları önemsediğini dile getiren Bakan Bağış, Nisan ayında Estonya, Letonya ve Litfanya dışişleri bakanlarının teklifiyle nording yürüyüşü yapacaklarını açıkladı. Öte yandan Egemen Bağış, Pendikspor`un Fenerbahçe`yi yenip Türkiye Kupası`ndan elediği maça göndermeyaptı.

Hakan Şükür ise yaptığı konuşmada, İstanbul`un Avrupa Spor Başkenti olasına vurgu yaparak, "Sporcu kardeşlerime söylemem gereken bir şeyler var. Birçok organizasyon alıyoruz, İstanbul spor başkenti oluyor. Olimpiyatlara aday oluyoruz. Akdeniz oyunları 2013`de Mersin`de olacak. Çok değişik organizasyonlarda Türkiye güçlendikçe spor anlamında da tesisleşme anlamında çok büyük yatırımlar oluyor ve birçok alanda. Ama sporcu kardeşlerimize düşen görev bu kadar fedakarlığa ve karşılık verebilmek" dedi.

Milletvekili Şükür, meclis bünyesinde siyasi olarak bütün katılımlara destek vereceğini de sözlerine ekledi

Tören sonunda Pendikli sporculara başarılarından dolayı hediyeleri verildi. Tören toplu fotoğraf çektirilmesi ve Sülüntepe spor kompleksinin temel atımının gerçekleştirilmesiyle sona erdi.

Kaynak: İHA