Depremzede Çadırlarından İsviçre’ye


Anadolu Spor Akademisi Projesi kapsamında yapılan çalışmaya Van valiliği adına vali Yardımcısı Nurullah Ertaş koordinatörlüğünde başlandı. Gençlik Spor İl Müdürü Aslan Sinir`in de desteklediği organizasyon öncesinde seçmeler için teknik sorumlu Demir Demirörs ve Yardımcısı Yeşim Demirörs gözetiminde seçmelere yapılacak. Seçmelere 2001 ve daha küçük doğumlu minik sporcuların katılabileceği belirtildi.

Ağrı, Hakkari, Muş, Erzurum`dan sonra Anadolu Spor Akademisi şimdide tarihinin en büyük depremini yaşayan Van için kolları sıvadı. 22 - 27 Şubat 2012 tarihinde İsviçre’nin Aargu şehrinde yapılacak “Swiss-Masters-Aargau U-11” Futbol turnuvası için davet edilen Anadolu Spor Akademisi Projesi Vanlı depremzede çocukları bu turnuvaya götürmeyi düşünüyor
Türkiye, Doğu Anadolu Bölgesi ve Van’ı temsilen buradaki lisanslama öncesi yetenekli çocuklara moral olması için U-11 takımını kurmayı hedefleyen Anadolu Spor Akademisi Van’da yetenek avına çıkıyor.


VAN VALİLİĞİNDEN DESTEK SÖZÜ
Van Valisi Münir Karaloğlu, Vali Yardımcı Nurullah Ertaş ve Gençlik Spor İl Müdürü Aslan Sinir’inde destek sözü vermelerinin ardından bir ay sürecek olan futbolcu seçmeleri için son hazırlıklar yapıldı.
ASA Teknik Koordinatörü Özcan Şimşek, Van’da çok iyi bir takım kurmak için çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyleyerek Van halkı ve medyasının da desteklerini esirgememeleri gerektiğini söyledi.
Ağrı, Hakkari, Muş, Erzurum`dan sonra şimdi de Van`da böyle bir çalışmaya girdiklerini belirten Şimşek, “Doğunun diğer illerinde yaptığımız organizasyonlarında gördük ki böylesi turnuvalar ancak halkın desteği ile kazanılır. Bu yüzden Van halkı için büyük moral olacak bu projeye her kesimden destek bekliyoruz.” dedi.


ŞİMŞEK: BU ORGANİZASYON VAN’A MORAL OLACAK
Henüz ilköğretim seviyesinde olan yetenekli depremzede çocuklara bir nebzede olsa moral olabilmesi için bu takımı Van’dan kurma kararı aldıklarını söyleyen ASA Teknik Koordinatörü Özcan Şimşek, hedeflerinin yine şampiyon ekip kurmak olduğunu söyledi.
İsviçre’nin Aargau şehrinde düzenlenecek uluslararası “Swiss-Masters-Aargau U-11" futbol turnuvasına özel önem verdiklerini de belirten Şimşek, ``Van’dan seçilecek çocuklarımızdan oluşan “Anadolu Spor Akademisi Van Futbol Takımı” olarak “ülkemizi, bölgemizi ve Van’ı” temsilen “T.C Van Valiliği Ve Anadolu Spor Akademisi” olarak birlikte iştirak edeceğiz.`` diyerek şöyle konuştu:
``Şimdi de Vanlı depremzede çocuklarımıza bir nebzede olsa moral olabilmesi için 22 - 27 Şubat 2012 tarihinde İsviçre’nin Aargu şehrinde sahne alacak “swiss-masters-aargau U-11” futbol turnuvasına götürmeyi planlıyoruz. İlk Ağrı ile başladık ve Ağrı’dan seçmiş olduğumuz yetenekli çocuklarımızı 2010 Şubat’ta Ağrı Valiliği ile İsviçre’ye götürdük.
Hakkari’li çocuklarımızı Mayıs 2010 da Hakkari Valiliği ile Almanya’da ki turnuvaya götürdük. Yine Hakkarili çocuklarımızı Ekim 2010 da Hakkari Valiliği ile Hollanda’daki turnuvaya götürdük. Muşlu çocuklarımızı 2011 Şubat’ta İsviçre’ye götürdük Erzurumlu çocuklarımızı 16 - 22 Ekim 2011 Erzurum Valiliği ile İspanya’ya Barcelona kentinde düzenlenen Costa Brava Turnuvası`na götürdük.”

TURNUVADA GURUPLAR BELLİ OLDU
İsviçre’nin Aargu şehrinde yapılacak olan turnuvada ASA’nın rakipleride belli oldu. Turnuvada C grubunda mücadele edecek olan ASA futbol takımı Brezilya’nın ünlü Kulübü Recife, Litvanya’nın L.Metalurgs ve İsviçre’nin Basel ve Hollanda’nın FC Groningen takımları ile eşleşti.
Guruptan ilk iki takımın bir üst tura çıkacağı turnuvada gurbetçilerin desteği ile ASA bir üst tura çıkacağına şimdiden inanıyor. Önceki başarıları ile adından söz ettiren Anadolu Spor Akademisi Futbol takımının iyi bir derece alacağına futbol otoriteleri kesin gözüyle bakıyor.


TOPUZ: VALİMİZİN DESTEĞİNDEN MEMNUN KALDIK
Anadolu Spor Akademisi Genel Koordinatör Yardımcısı Burhan Topuz, Van Valisi Münir Karaloğlu, Vali Yardımcı Nurullah Ertaş ve Gençlik Spor İl Müdürü Aslan Sinir ile yaptığı görüşmeler sonucu olumlu izlenimler edindiklerini Van halkının da desteği ile bölgenin umut projesinin amacına ulaşacağını söyledi.
Topuz, böylesi projeler ile doğuda sporun yaygınlaşmasının hız kazanabileceğini de belirterek, ``Sayın Valimiz Münir Karaloğlu’nun her türlü destek vereceklerine yönelik sözleri bizi memnun etmiştir. İnanıyorum ki ASA’nın ilk olarak Ağrı’da başlattığı akabinde Hakkari, Muş ve son olarak Erzurum’da kurduğu takımlarla elde ettiği başarılara Van’da eklenecektir. Zorlu bir grupta mücadele edecek olan ASA Van takımının başarılı olacağına inanıyoruz.”