Türk Yıldızları Dubai'de Parlıyor

2012`nin ilk büyük motorsporları organizasyonu olan Dubai 24 saat yarışında Türkiye`yi temsil edecek olan Borusan Otomotiv Motorsport takımı yarışa hazır.

Türkiye`nin en başarılı pist yarış pilotları, 13-14 Ocak 2012 tarihlerinde Dubai`de 7.si yapılacak olan Dubai 24 saat yarışında Türkiye`yi temsil edecek. İbrahim Okyay, Aytaç Biter, Kaan Gürgenç, Ertan Nacaroğlu ve Yadel Oskan`dan oluşan Borusan Otomotiv Motorsport, SP3 kategorisinde BMW M3 GT4 otomobili ile mücadele edecek.

Ay-yıldızlı takım, ilk kez çıktığı Dubai Pisti`nde bugün yapılan sıralama turlarında 2.16.454`lük derecesiyle kendi kategorisinde 8. sırayı elde etti. SP3 kategorisinde Hollanda`nın Red Camel takımı 2.12.081`lik derecesiyle ilk sırayı aldı. İngiltere`nin Optimum ve RJN takımları ise aynı zaman dilimi içerisinde saniyenin yüzde biri farklarla sıralandılar.Dubai 24 saat yarışında, Borusan Otomotiv Motorsport ile birlikte SP3 kategorisinde 17 takım bulunuyor. SP3 kategorisinin yanı sıra yarışta A6, A5, A2, 997 ve SP2 kategorilerinde toplam 72 takım, 24 saat boyunca pistte dayanıklılık mücadelesi verecek. START CUMA GÜNÜ Dubai 24 saat yarışı, 13 Ocak 2012 Cuma günü TSİ saat 12.00`de başlayacak ve 14 Ocak 2012 Cumartesi TSİ saat 12.00`de sona erecek. Yarış boyunca takımlar pilot değiştirerek, en çok tur sayısına ulaşmak için mücadele edecekler. 24 saatin dolmasıyla pistte en çok tur atan takım birinciliği elde edecek

Dev organizasyona Türkiye`nin yanı sıra ev sahibi Birleşik Arap Emirlikleri ile birlikte Suudi Arabistan, İtalya, Almanya, Slovakya, Polonya, Lüksemburg, İsviçre, Ukrayna, Birleşik Devletler, Fransa, Japonya, Birleşik Krallık, Hollanda, Belçika, Avustralya, Hong Kong ve Tayland`dan toplam 72 yarış takımı katılıyor. İLK KEZ BİR TÜRK TAKIMI 24 SAAT YARIŞLARINDA 2008`de kurulan Borusan Otomotiv Motorsport, WTCC ve ETCC yarışlarından sonra dayanıklılık yarışlarında da start alacak ilk Ay-yıldızlı takım olacak. Ekip yarış hazırlıklarını, İzmit Körfez Pisti`nde yaptığı pit yerleşimi, pilot ve lastik değişimi testleri tamamladı

Borusan Otomotiv Motorsport takım sorumlusu İbrahim Okyay yarış hakkında yaptığı açıklamada, uzun bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirterek, "En iyi hazırlanan ekiplerden bir tanesi olduğumuzu düşünüyorum. İlk kez bu formatta yarışacak olmamız bizi zorlayacak olsa da takımımızın yeterli tecrübe ve beceriye sahip olduğunu biliyorum. Otomobilimiz yapılan son güncellemelerle çok daha iyi ve hızlı bir hale geldi. Bu da 2. testte tüm pilotları en çok mutlu eden konuydu. Bundan sonra konuşacak çok bir şeykalmadı. Tüm pilotlar yüksek bir motivasyon içerisindeyiz ve piste çıkıp en iyisini yapmak istiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA