Fenerbahçe 4-1 K.T Şekerspor

Ziraat Türkiye Kupası 3. tur mücadelesinde Konya Torku Şekerspor'u konuk eden Fenerbahçe bileti aldı..

Sarı lacivertliler 4. tura 4 golle giderken, eleştirilen golcü Bienvenu patlama yaptı..
Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'nda 3. Tur mücadelesinde Spor Toto 2. Lig ekibi Konya Torku Şeker ile yaptığı maçta, ligde az süre alan oyuncuların da yer aldığı kadroyla sahaya çıktı.

Fenerbahçe 4-1 K.T Şekerspor

Sarı-lacivertli ekipte, ilk 11'in vazgeçilmez birçok ismi dinlendirilirken, yedek oyuncular ilk 11'de şans buldu.

Fenerbahçe'nin ligde son yaptığı Gaziantepspor maçında ilk 11'de görev alan kaleci Volkan Demirel, Ziegler, Yobo, Alex, Gökay Iravul, Semih Şentürk, Mehmet Topuz, Serdar Kesimal ve Gökhan Gönül, Konya Torku Şekerspor maçında 11 kişilik kadroda bulunmadılar.

Sarı-lacivertli ekibin 18 kişilik maç kadrosunda kaleci Volkan Demirel'in yanı sıra Ziegler ve Yobo ile sakatlıkları bulunan Semih Şentürk, Selçuk Şahin, Senegal Milli Takımı'nda bulunan Dia ile Sezer Öztürk yer almadı.

Kadronun as oyuncuları Alex, Mehmet Topuz, Serdar Kesimal ve Gökhan Gönül yedekler arasında yer aldı.

Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan (PFDK) aldığı 1 maçlık ceza nedeniyle takımının başında sahada görev yapamadı.

-Alex'in görevi Stoch'a verildi-
Fenerbahçe'de, yedekler arasında bulunan kaptan Alex'in sahadaki görevi Stoch'a verildi.

Sarı-lacivertli ekipte genelde orta alanın sol kanadında görev yapan Stoch, Konya Torku Şekerspor mücadelesinde maça çok farklı bir pozisyonda, forvet arkasında başladı.

Caner Erkin savunmanın solunda, Özgür Çek orta alanın solunda, Özer Hurmacı ise orta alanın sağında görev yaptı.

-Kale Mert Günok'un-
Fenerbahçe'nin genç kalecisi Mert Günok, resmi maçlarda bu sezon 3. kez görev yaptı.

Ligin ilk yarısında Volkan Demirel'in sakatlığı nedeniyle 6. haftada Mersin İdmanyurdu ve 7. haftada da Samsunspor maçlarında görev alan Mert, Türkiye Kupası mücadelesinde de 11'de yer aldı.

-Özgür Çek ilk kez 11'de-
Fenerbahçe'nin ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Özgür Çek, sarı-lacivertli formayla ilk kez 11'de yer aldı.

Sarı-lacivertlilerin ligde geçen hafta Kadıköy'de Gaziantepspor ile yaptıkları maçın son dakikalarında oyuna giren Özgür Çek, Konya Torku Şekerspor maçında ilk 11'de sahaya çıktı.

Cezalı olduğu için Gaziantepspor maçında forma giyemeyen Emre Belözoğlu, kupa mücadelesinde sahaya çıkarken, en son 14. haftadaki Galatasaray maçında ilk 11'de sahaya çıkan Bilica, kupada yeniden 11'e döndü.

Ligin 9. haftasındaki Kardemir Karabükspor maçının son dakikalarında forma giyen Orhan Şam da kupada görev alan isimler arasındaydı.

-Taraftarın ilgisi az-
Sarı-lacivertli taraftarlar, Ziraat Türkiye Kupası 3. tur mücadelesine fazla ilgi göstermedi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Türk Telekom kale arkası tribünü en kalabalık tribünü olarak dikkati çekerken, diğer tribünlerde büyük boşluklar oluştu.

-Notlar-
-Konya Torku Şekersporlu futbolcular sahaya ''Şimdilik 7 milyondayız hedef 73 milyon ağaç'' yazılı pankartla çıktı.
-Karşılaşma öncesi yapılan seremonide stat hoparlörlerinden İstiklal Marşı'nın çalınması gecikince Türk Telekom kale arkası tribünündeki taraftarlar İstiklal Marşı'nı okumaya başladı. Karşılaşma öncesi marş taraftarlarca seslendirildi.
-Mücadele, trafik kazalarında yaşamlarını yitiren Keşansporlu futbolcular ile Trabzonsporlu taraftarlar için saygı duruşunun ardından başladı.


MAÇ SONA ERDİ....
89' GOOOLLL - Bu kez Ertan Koç sahneye çıktı ve farkı üçe indirdi.
87' Alex, Fenerbahçe kontra atağında şık bir ara pasıyla genç Berk'i pozisyona soktu. Berk de topa yetişip ayak koydu ama kaleci Ahmet'den döndü bu dokunuş.
86' Maçın yıldızlarından 3 golün sahibi Bienvenu oyundan çıktı, genç yıldız adaylarından Berk Elitez oyuna dahil oldu.
85' GOOOLLL - Bienvenu hat-trick yapıyor. Fenerbahçe 4-0 Konya Torku Şekerspor
83'Mehmet Topun'un ara pasında Stoch topla buluştu. Sağ kanata doğru koşu yapan Stoch, topuğuyla çok şık bir pas verdi Bienvenu'ya. Bienvenu karşı karşıya pozisyonda topu ağlara göndermekte zorlanmadı.
83' GOOOLLL - Bienvenu kendisinin ikinci, takımının ise üçüncü golünü attı ve skoru 3-0'a getirdi.
83' Stoch'un pasında ceza sahası dışında Alex topu bıraktı ama o top Özgür'e gelmedi.
82' Sağ kanatta Eren güzel bir pasla ceza sahası içindeki Ertan'ı topla buluşturdu. Ertan ceza sahası dışındaki İshak'a bıraktı topu. İshak'ın gelişine yaptığı vuruşta ise top üstten dışarıya gitti.
81' Sağ kanattan kullanılan taçın ardından Alex uzaktan kaleyi yokladı. Brezilyalı yıldızın şutunda top kalenin üsttenauta gitti.
80' Bienvenu rakip yarı alanın ortasında tek pas yaparak Baroni'yi gördü. Baroni bekletmeden savunmanın arkasına hareketlenen Alex'e gönderdi topu. Fakat savunma zamanında araya girdi.
79' Fenerbahçe kontra atağında bu kez Mehmet Topuz, sol kanattaki Stoch'u güzel bir pasla topla buluşturdu. Ama bu kez de bayrak Miroslav Stoch için kalktı.
79' Ertan oyuna girer girmez sol kanatta topla buluştu ve Murat'ı gördü. Ama Murat, rakibinden kurtulup topu tekrar Ertan'a aktaramadı.
78' Konya Torku Şekerspor'da Yusuf Akyel'in yerine Ertan Koç oyuna dahil oldu.
77' Fenerbahçe kontra atağında Stoch rakibinden şık bir hareketle sıyrıldı ve sol kanattaki Bienvenu'yu gördü. Bu pozisyonda Bienvenu için ofsayt bayrağı kalktı.
76' Konya Torku Şekerspor sağ kanattan ilerlemek istiyor ama Bilica Rıdvan'ın ilerlemesine izin vermedi.
75' Ahmet golde yaptığı hataya rağmen cesur hareketlerine devam ediyor. Bu kez geri pasta Özgür Çek'in presi vardı ama Ahmet soğukkanlılıkla Özgür'ü çalımlayarak topu uzaklaştırdı.
73' Erkan'ın geri pasında Ahmet topa vuramadı ve top Bienvenu'da kaldı. Bienvenu karşı karşıya pozisyonda Ahmet'i geçemedi. Fakat top Alex'in önünde kaldı. Alex önce topu düzeltti, sonra direğin dibine gönderdi: 2-0
73' GOOOLLL - Alex de Souza attığı golle farkı ikiye çıkarıyor.
72' Bienvenu orta sahaya kadar gelip top aldı ve sağ kanatta rakibinden kurtulmak isterken yerde kaldı. Karar faul.
70' Bilica orta sahada pas hatası yaptı. Murat sol kanattan hareketlendi ve ortasını yaptı ama Bilica bu topa ayak koyarak hatasını telafi etti.
67' Stoch ve Bienvenu verkaç yapmak istedi ama Bienvenu'nun pasında savunma araya girdi. Bienvenu, topu kendi yarı alanına kadar takip etti ve İshak'ı faulle durdurdu.
66' İshak Çakmak, sol kanattan hareketlenen Bilal'in önüne güzel bir pas attı. Bilal o topu kontrol etmekte zorlandı ve top taça çıktı.
65' Caner, rakip yarı alanın ortalarında Rıdvan'a pres yaptı ama topu kazanmak için de faul yaptı.
64' İshak Çakmak, Konya Torku Şekerspor atağında kaleyi yokladı ama top kaleci Mert'de kaldı.
63' Alex'in pasında Bienvenu son çizgide topla buluştu. Genç golcünün ortasında top kaleci Ahmet'de kaldı.
63' Konyaspor ceza sahasında bir karambol. Önce Orhan şut alanı bulmak isterken yerde kaldı. Sonrasında Alex'in vuruşu savunmadan döndü. Pozisyonun devamında ise Stoch, şut şansını bulamadı.
62' Alex arka direkteki Bilica'ya doğru kullandı serbest vuruşu. Bilica'nın indirdiği yerde Stoch gelişine şutunu attı ama top savunmadan döndü.
61' Alex, ceza sahasının hemen dışında kazanılan serbest vuruşu paslaşarak kullandı. Ama Brezilyalı yıldız düdükten önce topa vurduğu için sarı kart gördü.
60' Bienvenu sağ çaprazdan ceza sahasına girmek üzereydi ama Tanju onun topunu elle kesti ve sarı kartı gördü.
59'Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu oyundan çıkarken, Alex de Souza oyuna dahil oldu.
56'Fenerbahçe'de bu kez Mehmet Topuz uzak mesafeden kaleyi yokladı ama bu şut da isabetsiz.
55'Özgür Çek sol kanatta kazandığı topu Bienvenu'ya aktardı ama genç Kamerunlu Bienvenu topu kontrol edemedi.
54'Murat, Eren'den aldığı topla ceza sahasının hemen dışında çok güzel hareketler yaptı ama vuruşunda top Bilica'dan döndü.
52'Cristian uzaklardan çok sert bir şut gönderdi ama vuruşunda top üstten auta gitti.
50'Emre Belozoğlu'nun sol kanattaki Özgür'e pası ama Özgür topu oyun alanında kontrol edemedi.
49'İkinci yarı sakin başladı diyebiliriz. Fenerbahçe kontrollü bir başlangıç yaptı ve orta sahada çok pas yaparak oyun kurmaya çalışıyor sarı lacivertliler.
48'Bilica'nın Rıdvan'a yaptığı harekete faul düdüğü çaldı. Ceza sahası dışından kazanılan serbest vuruşta yapılan ortada ise, Eren'in kafası auta gitti.
46'Karşılaşmanın ikinci yarısı Fenerbahçeli oyuncuların dokunuşu ile başladı.

45'İlk yarının sonuna 1 dakikalık oynanmayan süre eklendi.
44'Emre Belözoğlu çok şık bir pasla sol kanatta Özgür Çek'i gördü. Özgür tek dokunuşla ceza sahası içindeki Bienvenu'yu gördü. Fakat Ahmet Sabri, kalesini tam zamanında terk ederek gol vuruşuna izin vermedi.
43'Rıdvan sol kanattan son çizgiye kadar indi ama ortasında top Baroni'den döndü ve Brezilyalı orta saha pozisyonu uzaklaştırdı.
41'Rıdvan'ın ara pasıyla Eren ceza sahasında topla buluştu. Ama Eren yine ağır kaldı ve topu Bilica'dan kurtarmayı başaramadı.
40'Stoch, sağ kanattan kullandı korneri. Bienvenu topu voleyle kaleye yönlendirmek istedi ama uygulaması başarısız.
39'Sol kanattan Stoch'un kullandığı kornerde Tanju kafasına aldığı darbeyle yerde kaldı. Pozisyon devamında ise top bu kez sağ taraftan kornere gitti.
39'Mehmet Topuz ceza sahasının sol tarafındaki Özgür'ü gördü. Özgür kafayla topu Bienvenu'ya indirdi. Bienvenu topu ayağından açtı ve Fatih topu kornere gönderdi.
38'Stoch kaleye uzak bir mesafeden kazanılan serbest vuruşta topu ceza sahasına havalandırdı. Savunma kafayı vurdu, Yusuf topu uzaklaştırırken ona yapılan harekete faul kararı çıktı.
37'Orta sahada İlkay'ın kaybettiği topla Baroni hareketlendi. Rakibinden topu kurtaran Brezilyalı, kendisini kurtaramadı ve faul kararı çıktı.
36'Özgür sol kanatta yine topla buluştu ve rakibinin sağından atıp solundan geçti. Genç oyuncunun ortasında ise top savunmaya çarptı ve Bienvenu'nun arkasında kaltı.
35'Konya Şekerspor'da sağ kanatta Fatih hücuma katıldı ve ara pası ile Rıdvan'ı hareketlendirmeyi düşündü. Ama bu pozisyonda Bekir, daha hızlı davranarak topu kazanan isim oldu.
33'Özgür Çek'in sol kanattan bir başka orta denemesinde top savunmaya çarptı ve kornere gitti. Stoch'un sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda ise topu savunma karşıladı, daha sonrasında Emre hava topu mücadelesinde rakibine faul yaptı.
32'Özer Hurmacı'nın gözle görülür bir sakatlığı yok. Ama Özer, maçın başlarında yüzüne gelen şut nedeniyle başının döndüğünü yedek kulübesine işaret edip, oyundan çıkmak istediğini söyledi.
31'Fenerbahçe'de Özer Hurmacı oyundan çıkarken, Mehmet Topuz oyuna dahil oldu.
30'Özer Hurmacı uzaktan kaleyi yokladı ama bu şutta top auta gitti.
30'Fenerbahçe baskı kurmaya başladı. Bu kez sol kanattan ceza sahasına giren Özgür, tek pasla kaleci ile karşı karşıya kaldı. Özgür'ün pozisyonunda açıyı iyi kapatan Ahmet, Özgür'ün şutunda başarılı.
29'Fenerbahçe şık paslaşmalarla geldi. Baroni, Özer'den aldığı topla ceza sahası çizgisi üzerinden şutunu attı, top kaleci Ahmet'de kaldı.
27'Bilal Aziz'in sol kanattan yaptığı ortada top yön değiştirdi ve kaleye gitti. Ama Mert çok dikkatli ve topun kontrolünü rahatlıkla sağladı.
27'Süper Lig'de attığı gollerle dikkat çeken Baroni, ceza sahası dışından şansını denedi. Ama bu şut da yerden ve etkisiz olunca, kaleci Ahmet topun sahibi oldu.
26'Fenerbahçe yedek kulübesinde Mehmet Topuz hazırlanmaya başladı. Sarı lacivertlilerde erken bir oyuncu değişikliği gelebilir.
25'Bilal Aziz, sol kanattan hücuma katıldı ve ceza sahası dışından kaleyi yokladı. Yerden giden top kaleci Mert'i zorlamadı.
24'Emre'nin pasında Özer ceza sahasında topu kontrol etti ama Özgür Çelik yine pozisyona yakın ve Özer'in pozisyona girmesine izin vermeyen isim.
22'Konya Şekerspor savunmadan topu çıkarmakta zaman zaman zorlanıyor. Bu kez de ters bir vuruş geldi Bilal Aziz'den. Özgür Çelik dikkatliydi ve topun Bienvenu'ya geçmesine izin vermedi.
21'Konya Torku Şekerspor, bir anda Fenerbahçe savunmasını 3'e 2 yakaladı. Ömer Ali Şahiner topu iyi taşıdı, fakat Eren Görür ceza sahasına girmekte çok ağır kaldı.
20'Konya Şekerspor hücuma çıkarken topu kaybetti. Emre savunmanın arkasına koşu yapan Bienvenu'yu gördü. Ama Özgür Çelik araya girerek tehlikenin büyümesine izin vermedi.
19'Konyaspor sağ kanattan tehlikeli geldi. Ama Erkan'ın ortasında top Eren'i aştı ve Fenerbahçe'nin sağ kanadına doğru açıldı.
18'Fenerbahçe savunmasında Bilica'dan riskli hareketler geldi. Ancak bu baskıda topu taça göndermeyi başardı sarı lacivertliler.
17'Stoch maça çok hızlı başladı. Bu kez sağ kanatta top aldı ve çok şık hareketlerle son çizgiye indi. Slovak yıldızın son çizgiden yaptığı orta Özer, topa dokunamadı.
16'Özgür Çek, sol kanatta rakibinden kurtulur kurtulmaz topu ceza sahasına gönderdi. Konya Şekersporlu adaşı Özgür Çelik'in ters vuruşunda top kornere gitti.
14'Yusuf'tan Eren'e doğru bir ara pası ama top doğrudan kaleci Mert'e geldi.
12'Ömer Ali ve Bilal ile sol kanattan geldi Konya Şekerspor, Rıdvan'ın derinlemesine gönderdiği pasta ise top kaleci Mert'de kaldı.
11'Emre Belözoğlu'nun ortasında Bienvenu kafayı vurdu, top boş kaleye giderken savunma uzaklaştırdı. Ama hakem de Bienvenu'nun yaptığı kaleci Ahmet'e yaptığı hareket için faul düdüğünü çaldı.
10'Stoch bir kez daha sol kanattan kullandı korneri. Ceza sahasında Orhan ve Bienvenu topa yükseldi, Bienvenu'nun kafa vuruşunda top ağlara gitti ve Fenerbahçe 1-0 öne geçti.
10' GOOOLLL Bienvenu
9'Orta sahadan uzun bir pas sol kanatta hareketlenen Özgür Çek'e doğru. Savunma ayak koydu ve topu bir kez daha kornere gönderdi.
9'Rıdvan ceza sahasına girmek üzereyken Emre topa dokundu, sonrasında Yusuf bekletmeden ceza sahasındaki Rıdvan'a gönderdi topu. Ama bu pozisyonda ofsayt bayrağı havaya kalktı.
8'Stoch bu kez orta yapmayı tercih etti sol kanattan. Ceza sahası içinde Orhan'da kaldı top. Orhan son çizgiye inip yerden ceza sahasına çevirdi ama savunma topu karşıladı.
7'Stoch bekletmeden kullandı sol kanattan korneri. Özgür'ün ortası bir kez daha kornere gitti.
6'Özgür Çek sol kanatta Caner'den aldığı pasla ceza sahasına indi. Özgür'ün ortasında savunma ayak koyarak topu kornere gönderdi.
5'Fenerbahçe'de sol bek oynaması beklenen Özgür orta sahanın solunda görev yapıyor. Stoch forvetin arkasında oynarken, Özer sağ kanatta mücadele ediyor.
4'Yusuf Akyel sağ kanattan paslaşarak kullandı korneri. Yusuf'un ikinci pozisyondaki ortası ise kötü.
4'Sol kanattan kullanılan kornerde ön direkte Orhan kafayı vurdu, top kalenin üstünden kornere gitti.
2'Sol kanattan Ömer Ali Şahinel ile hücuma çıktı Konya Şekerspor. Ömer'in ortasını Bilica karşıladı, Bilal'in ikinci ortasında ise top Emre'nin yüzünden döndü.
1'Konya Torku Şekerspor'lu oyuncuların dokunuşu ile başladı karşılaşma.
1'Hakem Koray Gençerler'in ilk düdüğü ile karşılaşma başladı.

FENERBAHÇE
Mert
Orhan
Bekir
Bilica
Özgür
Cristian
Emre
Caner
Özer
Stoch
Bienvenu

KONYA TORKU ŞEKERSPOR
Ahmet
Fatih
Özgür Çelik
Tanju
Bilal Aziz
İlkay
Rıdvan
Yusuf
Ömer
Erkam
Eren