Trabzonspor Teknik Direktörü Güneş: Turu Geçtiğimiz İçin Mutluyuz

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Ziraat Türkiye Kupası’nda turu geçtikleri için mutlu olduklarını söyledi.


Güneş, 2-0 kazandıkları İstanbul Güngörenspor maçının ardından yaptığı değerlendirmede, maçta yedek oyuncularının durumunu görme şansı bulduğunu belirterek, “Tur atlamak çok önemliydi, tur atladığımız için mutluyuz. Diğer taraftan oyuncuları görme şansımız oldu. Hak ettiğimiz bir skordu. Rakipten yetenek ve güç olarak üstündük, sonuçta bunun skora yansıması normal. İlk gole kadar gayet iyiydik. Golden sonra konsantrasyon düşüklüğümüz oldu. Sonunda kazandık, mutluyuz.” dedi.

Karşılaşmayı önemli bir sakatlık yaşamadan atlatmalarının da sevindirici olduğunu ifade eden tecrübeli teknik adam, Mustafa’nın bir sakatlığının olduğunu, onun da ciddi olmamasını umduğunu dile getirdi. Güneş, Glowacki’nin de sakatlığı hatırlatılarak önümüzdeki maçlarda stoper sıkıntısı yaşanıp yaşanmayacağı yönündeki soruya, “Biz oyuncu eksikliği çekmeyiz, 30 kişilik kadromuz var.” cevabını verdi.
Başarılı teknik adam, sakatlığı devam eden Glowacki’nin da hafta sonu ligde oynayacakları Samsunspor maçında forma giyemeyeceğini açıkladı. Güneş, Adrian’ın performansının tartışılmasıyla ilgili soru üzerine de şu değerlendirmeyi yaptı:
“Belki de oynatarak Adrian’a zarar veriyorum. Adrian bundan daha bir oyuncu ama şu anda yeterli bir üretim yapmıyor.”
Güngörünspor Kulübü yöneticilerinin maçı İstanbul’da oynama isteklerini de yerine getiremediklerini ifade eden Güneş, renktaşları olan kulübü bir hazırlık maçı borçları olduğunu da sözlerine ekledi.
Karşılaşmada takımının ikinci golünü atan Sercan Kaya, iyi bir maç çıkardığına inandığını belirtti.
Bu tür maçların beklenin aksine zor geçtiğine değinen genç futbolcu, “Çok ciddi hazırlandık. Hedefimiz turu atlamaktı bunu da başardığımız için mutluyuz. Zor bir maçtı. Rakibimiz de iyi mücadele etti. Tek maçlarda elenmemektir önemli olan bizde bunu başardığımız için mutluyuz.” dedi.

Bordo - mavililerin yeni transferi Torric Jebrin de takıma ve taraftarı karşı büyük sorumluluğunun olduğunu dile getirdi. Genç bir futbolcu olarak Trabzonspor’da oynamanın çok farklı bir şey olduğunu anlatan Jebrin, şöyle konuştu:
“Takıma ve taraftarlara karşı sorumluluğum var. Bu akşam yaptığımdan çok daha fazlasını yapmak zorundayım. Önümüzdeki dönem çok daha fazla çalışıp bunları yerine getirmeliyim.”

GÖNGÖRÜN CEPHESİ ÜZGÜN
İstanbul Güngörenspor Teknik Direktörü Ömer Can Göksu, Trabzonspor karşında alacakları sonuçtan çok oynayacakları oyunu önemsediklerini belirtti.

Ligde ikinci yarıya iyi bir başlangıç yapmak istediklerini ifade eden Göksu, “Bu yüzden Trabzonspor maçının oyun anlamında bizim için önemliydi. Alacağımız sonuçtan çok oynayacağımız oyun önemliydi. Türkiye’nin en büyük dört takımından biriyle oynadık. Oyuncularımızın özgüven kazanması için daha iyi oldu. Trabzonspor beklediğimiz gibi bir oyun oynadı. Onlara karşı yapabileceklerimiz zaten sınırlıydı. İlk golden sonra rakip gol bulmakta zorlandı, biz de iyi kapandık. Umarım bundan sonra iyi futbol oynamaya devam ederiz.” diye konuştu.

Güngörensporlu futbolcu Hakan Albayrak ise kupada bulunmalarının ve Trabzonspor ile oynamanın kendileri için büyük bir şans olduğunu söyledi.

Trabzonspor’un gücünün belli olduğunu kaydeden Albayrak, “Biz burada izleyenlere güzel futbol izletmek ve kendimizin zevk alacağı bir oyun sergilemek istemiştik. Bizim önceliğimiz Bank Asya ve umarım orada başarılı oluruz.” dedi.