Beşiktaş 2-1 Gaziantep B.B.

Ziraat Türkiye Kupası 3. Kademesi'nde Beşiktaş, İnönü Stadı'nda ağırladığı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u 2-1'lik skorla devirdi

Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur maçında Beşiktaş, Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile karşılaştı. Cezası nedeniyle yalnız kadın ve çocuk taraftarlarının yer aldığı İnönü Stadı'nda, son kupa şampiyonu Beşiktaş rakibini 2-1 mağlup ederek bir üst tura yükseldi.

Maç boyunca rahat bir tempoda maçı götüren ancak rakibine pozisyonlar da veren Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 2. dakikada Veli Kavlak ve 73. dakikada Manuel Fernandes'in harika frikiği getirdi. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un tek golü ise 84. dakikada Kenan Aslanoğlu'nda geldi.

Ziraat Türkiye Kupası'nın son şampiyonu Beşiktaş böylece 2-1'lik skorla adını üst tura yazdıran takımlardan biri oldu.

Beşiktaş 2-1 Gaziantep B.B.

Beşiktaş 2-1 Gaziantep B.B.

Beşiktaş 2-1 Gaziantep B.B.

CARVALHAL'DEN 5 DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş Teknik Direktöre Carlos Carvalhal, son oynanan Ankaragücü maçının kadrosundan 5 değişiklik yaparak, takımını sahaya sürdü.

Ankaragücü maçında ilk 11'de sahaya çıkan Manuel Fernandes ve Hugo Almeida'yı yedek soyunduran, Tomas Sivok, Fabian Ernst ve Cenk Gönen'i 18 kişilik maç kadrosuna almayan Portekizli teknik adam, bu 5 futbolcunun yerine Rüştü Reçber, İbrahim Toraman, Sidnei, Necip Uysal ve Filip Holosko'yu oynattı.

Yedek kulübesinde Fernandes ve Almeida'nın yanı sıra kaleci Umut Kaya, Mehmet Akyüz, Burak Kaplan, Julio Alves ve Tanju Kayhan yer aldı.

Bu arada karşılaşma öncesinde, trafik kazalarında hayatlarını kaybeden Keşansporlu futbolcular ile Trabzonsporlu taraftarlar için saygı duruşunda bulunuldu.

BEŞİKTAŞ'TAN ERKEN BİR GOL

Beşiktaş cezası nedeniyle sadece kadın ve çocuk taraftarlarının yer aldığı maça oldukça hızlı başladı ve siyah-beyazlılar ilk atağında golü buldu. Maçın 2. dakikasında Holosko'nun sağ kanattan ceza sahasına yerden çıkardı pasta Necip topa vuramadı. Sonrasında yaşanan karambolda havalanan topu Veli Kavlak kafayla filelere gönderdi.

KARTAL VİTESİ DÜŞÜRDÜ....

Erken bir golle Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşısında öne geçen Beşiktaş ilk yarıda pek falz rakip kaleye gitmedi. Orta sahayı kalabalık tutan siyah-beyazlılar kalesinde pozisyon vermemeye çalıştı.

GAZİANTEP B.B'NİN TEHLİKELİ ATAKLARI

Beşiktaş gibi güçlü bir rakibi karşısında geriye düşmesine rağmen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor oyundan düşmeyerek beraberlik golü aradı. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ilk tehlikeli atağını 20. dakikada Ahmet Devret ile geliştirdi. Ahmet'in sert şutunda Rüştü üzerine gelen sert topu güçlükle uzaklaştırdı. Dakikalar 36'yı gösterdiğinde ise Volkan Yılmaz karşı karşıya durumda Rüştü'yü geçemedi.

Fi-Yapı İnönü Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmayınca soyunma odasına Beşiktaş 1-0'lık üstünlükle gitti.

İBRAHİM TORAMAN ATTI, ÖZGÜÇ TÜRKALP İPTAL ETTİ

Beşiktaş ikinci yarıya istekli başladı. Siyah-beyazlılar maçı koparabilmek adına ikinci yarının başında da erken bir gol bulabilmek için ataklarını sıklaştırdı. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor yarı sahasına oyunu yıkmak isteyen Beşiktaş'ta 55. dakikada Holosko'nun ceza sahasına girer girmez sağ çaprazdan çektiği şutu kaleci Onur Bulut kornere çeldi.

Simao'nun kullandığı korner sonrasında İbrahim Toraman ön direkte kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi. Ancak hakem Özgüç Türkalp, İbrahim Toraman'ın hava topunda rakibine faul yaptığı gerekçesiyle golü geçersiz saydı.

BELEDİYE'NİN KONTRALARI SONUÇSUZ KALDI

Beşiktaş, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor kalesinde gol ararken, zaman zaman kalesinde tehlikeler de yaşadı. Karşılaşmanın 48. dakikasında Ramazan Altıntepe sağ kanattan ceza sahasına girip pasını içeriye çıkardı ama savunmasına yardıma gelen Holosko tehlikeyi uzaklaştırdı. Karşılaşmanın 63. dakikasında ise Serdar Deliktaş karşı karşıya durumda Rüştü geçemedi. Öte yandan Samet KumbaşI'nın 67. dakikada attığı gole ise ofsayt nedeniyle geçersiz sayıldı.

FERNANDES'DEN HARİKA BİR FRİKİK

İkinci golü arayan Beşiktaş'ta teknik direktör Carlos Carvalhal, Veli Kavlak, Mustafa Pektemek ve Necip Uysal'ı ileleyen dakikalar oyundan aldı. Üç yerli futbolcunun yerine üç Portekizli Manuel Fernandes, Hugo Almeida ve Julio Alves girdi. Karşılaşmanın 73. dakikasında Fernandes'in serbest vuruştan attığı harika gol durumu 2-0 yaptı.

G.ANTEP BELEDİYE'NİN UMUTLARI BİTMEDİ AMA..

Deplasman oynadığı maçta iki farklı geriye düşen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor oyundan düşmeyerek güçlü rakibi karşısında sürpriz goller aradı. Bu gollerin ilkini 84. daklikada da buldu. Kenan Aslanoğlu'nun golüyle Gaziantep Büyükşehir Belediyespor durumu 2-1 yaptı ancak kalan dakikada bir gol daha çıkmayınca tur atlayan taraf Beşiktaş oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR

90'Karşılaşmanın sonuna 3 dakikalık oynanmayan süre eklendi.
90'Sol kanattan yapılan ortada Almeida kafayı vurdu. Bu kez sağ kanattan Buğra ortaladı, top doğrudan kaleci Rüştü'de kaldı.
89'Sol kanatta Ahmet Devret, Ekrem'in hareketi ile yerde kaldı, hakem faul düdüğünü çaldı.
88'Buğra'nın sağ kanatta ortasında savunma topu karşıladı. Pozisyonun devamında Buğra bir kez daha ortaladı, top Mithat'ı aştı.
86'Golden hemen sonra konuk ekipte Ümit Can Batman oyuna girdi. Volkan Yılmaz ise oyundan çıktı.
85'Beşiktaş Hugo Almeida ile gole yaklaştı. Ama Portekizli golcü ceza sahası içinde sol çaprazda topu rakibinden kurtaramadı.
84'Buğra'nın sağ kanattan yaptığı ortada top herkesi aştı. Devam eden pozisyonda ise Kenan, ceza sahası dışından yerden çok güzel bir şut attı. Rüştü'yü geçen top yan direğe çarptı ve ağlara gitti.
84' GOOOLLL Kenan Aslanoğlu
83'Julio Alves'in pasıyla başlayan atakta Simao, ortadaki Hugo Almeida'yı gördü. Almeida topu kötü kontrol etmesine rağmen dar açıdan kaleci ile karşı karşıya kaldı. Ama Portekizli golcünün yerden vuruşunda top, Onur'un ayaklarından döndü.
81'Julio Alves'in uzun pasında top doğrudan kaleci Onur'a gitti.
80'İbrahim Toraman'ın pasında Ekrem sağ kanattan gelişine orta yapmayı denedi ama top doğrudan kaleciye gitti.
79'Ramazan oyundan çıkarken, Ahmet Buğra Erdoğan oyuna girdi konuk ekipte.
78'Tribünde bu dakikalarda Beşiktaşlı bayanların atkı şovu var.
77'Beşiktaş'ta genç Portekizli Julio Alves oyuna girerken, Necip oyundan çıktı.
76'Kenan ceza sahası dışında yerde kalırken konuk ekibin atağı devam etti. Ama sağ kanattan gelen ortada savunma kafayı vurdu.
76'Kenan ceza sahası dışında yerde kalırken konuk ekibin atağı devam etti. Ama sağ kanattan gelen ortada savunma kafayı vurdu.
73'Manuel Fernandes kaleyi hemen hemen karşıdan gören bir noktadan frikik kullandı. Portekizli yıldızın şutunda 4 kişilik barajın üstünden geçen top ağlara gitti. Onur bu pozisyonda hamle bile yapamadı.
73' GOOOLLL Manuel Fernandez
72'Holosko'nun pasında Fernandes topu ceza sahası dışında kontrol etmek istedi ama Cihan'ın hareketi ile yerde kaldı ve hakem faul düdüğünü çaldı.
71'Serdar sol kanattaki Ramazan'a gönderdi topu ama Ramazan için ofsayt bayrağı havaya kalktı.
70'Gaziantep BB'de ilk oyuncu değişikliği; Eren Özen'in yerine Mithat Yaşar oyuna girdi.
70'İsmail Köybaşı sol kanattan rakip yarı alana girer girmez yerde kaldı, karar faul.
67'Gaziantepspor golü buldu bu kez ama Samet için ofsayt bayrağı havaya kalktı. Sağ kanattan çok şık paslaşmalarla gelmişti konuk ekip.
65'Ramazan savunmanın arkasına hareketlenen Serdar'ı düşündü ama hızlı giden top kaleci Rüştü'de kaldı.
65'Fernandes, bu kez ara pası vermek yerine kaleyi yoklamayı denedi. Portekizli orta sahanın şutunda top kaleyi bulmadı.
64'Ferit orta alanda hatalı bir pas yaparak topu kaybetti. Ama Ekrem, kazandığı topu sağ kanattaki takım arkadaşına aktaramadı.
64'Gaziantep BB.'de Serdar, bir anda kendini Rüştü ile karşı karşıya buldu. Ancak genç oyuncunun vuruşunda Rüştü çok önemli bir kurtarışa imza attı.
63'Mustafa Pektemek sağ kanatta çok şık hareketler yaptı ama Fernandes'e verdiği pasta Cihan araya girdi. Sonrasında Fernandes sol kanattaki boşluğu gördü. Fakat bu kez de onun pası isabetsiz.
62'Manuel Fernandes, Mustafa Pektemek'ten aldığı pasla ceza sahası dışında topla buluştu. Ara pası ile Simao'yu pozisyona sokmak istedi Fernandes, ama pasında Simao hareketlenmedi, top da kaleci Onur'da kaldı.
60'Eren'in uzun pasıyla Ramazan sol kanattan hareketlendi. Ama Ramazan, topu kontrol etmek için Ekrem'e faul yaptı.
59'Simao-Fernandes ikilisi sol kanattan kısa paslaşmalarla son çizgiye inmek istedi. Fakat Fernandes'in son pasında top auta gitti.
58'Fernandes bu kez sağ kanattan korneri kullandı. Ön direkte Egemen kafayı vurdu, fakat top auta gitti.
58'Manuel Fernandes oyuna girer girmez serbest vuruştan ortayı yaptı. Cihan ters bir vuruşla topu kornere gönderdi.
57'Beşiktaş'ta ilk oyuncu değişikliği: Veli Kavlak'ın yerine Manuel Fernandes oyuna girdi.
54'Beşiktaş yarı alanının son metrelerinde Ekrem Dağ yerde kaldı, karar faul.
53'Veli'nin derinleme pasında, bu kez Necip için ofsayt bayrağı kalktı.
52'Ahmet ceza sahası dışından sol çaprazdan kaleyi yokladı ama çok yavaş giden top Rüştü'yü zorlamadı.
51'Simao bu kez aynı uzaklıktan sağ taraftan serbest vuruş kullandı. Ön bölgede yatarak vurulan kafada top kalecide kaldı.
50'Beşiktaş rakip yarı alanının ortalarından serbest vuruş kazandı. Simao bu serbest vuruşta ceza sahasına orta yapmayı tercih etti. Egemen'in kafa vuruşunda top auta gitti.
49'Cihan'ın derinleme pasında top hızlı ve sağ taraftan auta gidiyor top.
47'Simao ile sol kanattan geldi Beşiktaş. Portekizli yıldızın arka direğe yaptığı ortada savunma topu kafa ile kornere attı.
46'İkinci yarı Beşiktaşlı oyuncuların vuruşuyla başladı.

45'Konuk ekip topu ceza sahasının önüne kadar iyi getiriyor ama o bölgeden sonra etkili paslar ya da şutlar atmakta zorlanıyor.
43'Simao sol kanatta topu kaybetti ve Gaziantepspor hızlı çıktı. Ama Eren Özen'in uzaktan şutunda top kaleyi bulmadı.
41'Hakem Egemen ve Ramazan'ı yanına çağırdı ve Ramazan'a sarı kartını gösterdi.
40'Kenan, İbrahim Toraman'ın hareketi ile yerde kaldı. Hakem faul kararı verirken, Egemen ile Ramazan arasında bir gerginlik yaşandı.
37'Sol kanattan Ramazan'ın kullandığı kornerde Sidnei topu karşıladı. Beşiktaş kontra atağında ise Necip, rakip ceza alanının hemen dışında topun kontrolünü sağlayamadı.
36'Kenan'ın harika pasıyla savunmanın arkasına sarktı Volkan. Rüştü kalesini zamanında terk etti ve Volkan'ın şutunda topu kornere uzaklaştırdı.
35'Ahmet'in sol kanattan ortasında top yine Serdar'a gelmeden savunma kafayı vurdu.
34'Necip bu kez kritik bir top kaybı yaptı ancak Ramazan'ın sağ kanada attığı pas çok hızlı olunca Necip'in hatası pozisyona dönüşmedi.
33'Sağ kanattan kullanılan kornerde ön direkte Beşiktaş savunması topu karşıladı ve tehlikeyi uzaklaştırdı.
33'Ramazan'ın pasında Onur sağ kanatta son çizgide topu kontrol etmek istedi ama Veli daha önce davranıp topu kornere gönderdi.
32'Sidnei savunmada pas hatası yaptı ama Onur'un uzaktan vuruşu da ondan döndü.
32'Portekizli yıldız Simao topun başına geldi ama vuruşu kötü olunca top auta gitti.
31'Mustafa Pektemek iki oyuncunun arasından geçip ceza sahasına girmek istedi ama savunma onu faulle durdurdu. Kaleyi karşıdan gören çok tehlikeli bir nokta...
30'Holosko sağ kanattan hızla rakip yarı alana geçti ve sol kanattaki Simao'ya döndü. Simao'nun ortasında ise Mustafa Pektemek kafayı vuramadı.
28'Volkan'la sol kanattan geldi Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ama ara pasını Serdar'a iletemedi Volkan.
27'Holosko şık bir hareketle rakibinden kurtuldu ve Mustafa ile verkaça girerek savunmanın arkasına kaçtı. Ama bu kez de ofsayt bayrağı Holosko için kalktı.
26'Simao sol kanattan ceza sahasına girdi ve ortasını yaptı. Mustafa Pektemek'i aşan topu savunma altı pasta karşıladı.
24'Gaziantep Büyükşehir Belediyesporlu oyuncular kendi yarı alanlarında kaptıkları topla hızla hücuma çıktı. Sağ kanattan Onur'un yaptığı ortada ise top savunmada kaldı.
22'Eren'in pasında Ramazan bu kez kaleyi uzaktan yoklamak istedi. Ramazan'ın yerden şutu çok etkisiz ve top kaleci Rüştü'de kaldı.
22'Sol kanattan kullanılan kornerde etkili olamadı Gaziantep BB. ve top auta gitti.
21'Konuk ekip bir kez daha etkili geldi. Kenan ceza sahası dışından çok sert bir şut attı, Rüştü zorlukla karşıladı topu. Pozisyonun devamında ise top kornere gitti.
20'Gaziantepspor Volkan ile golü buldu ama daha öncesinde Volkan'ın ceza sahasında topu elle kontrol ettiğini işaret etti hakem.
19'Simao Gaziantep BB savunmasına pres yapınca kalecisine döndü Cihan, Mustafa da kaleci Onur'a pres yaptı ama Onur soğuk kanlılıkla topu uzaklaştırdı.
18'Konuk ekip sağ kanattan hücum etmek istedi ama Ramazan çok ağır kalınca topu tehlike hattına taşıyamadılar.
18'Beşiktaş savunmadan hızlı çıkabildiğinde çok ciddi boşluklar yakalıyor Gaziantep BB savunmasında. Bu kez Mustafa savunmanın arkasına sarktı ama kaleci Onur zamanında kalesini terk etti.
17'Gaziantepspor savunmasında Cihan riskli hareketler yaptı ama topu kaptırmadan uzaklaştırmayı başardı Cihan.
15'Beşiktaş etkili geldi bir kez daha. Siyah beyazlılar rakip savunmayı eksik yakaladı ama Holosko'nun pasında Mustafa topun kontrolünü sağlayamadı.
14'Gaziantepspor pozitif bir oyun oynamaya çalışıyor. İleride basıyor ama istedikleri pozisyonları bulamadılar.
13'Sağ kanattan sol kanada güzel bir pas geldi konuk ekipte ama Ahmet topa gitmeyip bekleyince bu pas pozisyona dönmedi. Ahmet sonrasında Ekrem'e faul yaparak hızlı hücumu engelledi.
13'Gaziantep Büyükşehir Belediyespor kazandığı topla rakip yarı alana hızlı geçti ama sol kanattan Ahmet ceza sahasına inemedi. Pozisyonun devamında sağ kanattan yapılan ortada ise savunma başarılı oldu.
12'Veli orta sahada topu kazanır kazanmaz sağ kanattaki boşlukta Ekrem'i gördü ama pas hatası yaptı.
11'Sol kanattan gelmek istedi Gaziantep BB ama Eren'in pasında Ahmet Devret için ofsayt bayrağı kalktı.
10'Beşiktaş maça çok rahat bir oyunla başladı. Topu kaptığında kısa paslar yapıyor Beşiktaş. Gaziantep BB'li oyuncular ise savunmanın arkasına adam kaçırmayı kovalıyor.
8'Gaizantep BB yine savunmanın arkasına sarkmak istedi ama pas tercihi yanlış olunca top kaleci Rüştü'ye kadar açıldı.
7'Veli ve Holosko paslasarak ceza sahasına indi ama Veli topu Mustafa Pektemek'e aktaramadı.
6'Beşiktaş savunmada oyun kurmak isterken Serdar presiyle Egemen'i zorladı. Sonrasında Ramazan topu kazandı ama onun ortasında top İsmail'e çarpıp taça gitti.
5'Kenan sağ kanattan bir ara pasıyla Serdar'ı savunmanın arasına kaçırmayı düşündü ama araya Egemen girdi.
4'Karşılaşma golle başladı. Gaziantep B.B'li oyuncular daha oyuna ısınıp topu kontrollerine alamadan golü geldi Beşiktaş'ın.
2'Beşiktaş maça kendi yarı alanında pas yaparak başladı. Sonrasında ise Mustafa Pektemek'in şık pasıyla sağ kanattan Holosko sıfıra indi. Onun yerden ortaya çevirdiği topta Necip ve Simao'nun vuruşları savunmadan döndü ama daha sonra Veli pozisyonu tamamlayarak takımını öne geçirdi.
2' GOOOLLL Veli Kavlak
1'Bugün Beşiktaş'ın seyircisiz oynama cezasından dolayı tribünlerde sadece bayan ve çocuk taraftarlar var.
0'Karşılaşmaya Gaziantep Büyükşehir Belediyesporlu oyuncuların dokunuşu ile başlandı.

BEŞİKTAŞ
Rüştü
Ekrem
Egemen
Sidnei
İsmail
İbrahim Toraman
Necip
Veli
Simao
Holosko
Mustafa Pektemek

GAZİANTEP B.B
Onur
Samet
Ferit
Cihan
Ahmet Devret
Eren
Onur Kalafat
Volkan
Kenan
Ramazan
Serdar