Anzhi Bu Kez Pahalı Oyuncu Sattı

Geçen sene dünyaca ünlü oyuncuları kadrosuna yüksek bedelle katan Anzhi bu kez 19 milyon Euro’ya Balazs Dzsudzsak’ı Dinamo Moskova’ya sattı.

Dinamo’nun yönetim kurulu onay vermesi halinde Macar oyuncunun transferi gerçekleşmiş olacak.


Rusya Premier Ligi takımı Anzhi Mahaçkala şaşırtmaya devam ediyor. Daha önce Roberto Carlos, Samuel Eto’o gibi oyuncuları yüksek ücretle satın alarak gündeme gelen Anzhi, bu kez pahalıya oyuncu satarak gündem oldu. Sol kanat oyuncusu Dzsudzsak’ı, Hollanda temsilcisi PSV’den 14,5milyon Euro’ya alan Anzhi 19 milyon Euro karşılığında Dinamo Moskova takımına vermeye razı olduğu bildirildi.

Ancak bu transferin gerçekleşmesi için Dinamo Moskova Takımı Yönetim Kurulu onaylaması gerekiyor. Birkaç gün içerisinde bir araya gelecek olan yönetim kurulu üyelerinin bu oyuncunun alınması için olumlu karar verileceğine kesin gözüyle bakılıyor.


Konuyla ilgili açıklama yapan Dzsudzsak, yeni takımıyla birkaç gün içerisinde anlaşma imzalayacağını söyledi. Dzsudzsak, “Takımlar anlaştı, benimle de görüşüldü. İmzaların ardından Dubai’ye giderek takım kampına katılacağım diye konuştu.

Macaristanlı Balazs Dzsudzsak’ın yıldızı 2008-2011 sezonlarda PSV takımında parlamıştı. Çıktığı 111 maçta 44 gol atan Macar oyuncu büyük takımların dikkatlerini üzerine çekmişti. Anzhi takımına transfer olan başarılı futbolcu henüz golle tanışmamışken sakatlığı yüzünden sadece 11 maçta yer alabilmişti.