G.Saray 4-1 A.Demirspor

Galataaray, yedeklerle çıktığı Adana Demirspor karşısında futbol olarak vasatın altında kalıp, kalesinde önemli tehlikeler yaşasa da farklı kazandı, kupada 4. tura adını yazdırdı..

Teknik direktör Terim, as oyuncularının önemli bir bölümünü dinlendirirken, ilk 11'de Ufuk Ceylan, Çağlar Birinci, Gökhan Zan, Ceyhun Gülselam, Riera, Ayhan Akman, Mertan Caner Öztürk, Engin Baytar, Sabri Sarıoğlu, Servet Çetin ve Sercan Yıldırım'a görev verdi. Sarı-kırmızılı ekipte Mertan Caner Öztürk, A takımla ilk maçına çıkma fırsatını Adana Demirspor'a karşı yakaladı.

G.Saray 4-1 A.Demirspor

G.Saray 4-1 A.Demirspor

G.Saray 4-1 A.Demirspor

G.Saray 4-1 A.Demirspor

G.Saray 4-1 A.Demirspor


Ziraat Türkiye Kupası 3. tur maçında Galatasaray, Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Adana Demirspor'u ağırlarken, teknik direktör Fatih Terim, yedek ve genç oyuncuların ağırlıkta olduğu bir kadroyu sahaya sürdü.


Yedeklerde Aykut Erçetin, Aydın Yılmaz, Melo, Serkan Kurtuluş, Okan Derici, Berk Yıldız ve Kazım Kazım'a yer veren Fatih Terim, Selçuk İnan, Elmander, Baros, Ujfalusi, Hakan Balta, Muslera, Semih Kaya ve Emre Çolak'ı dinlendirmeyi tercih etti.

-Terim ve Şaş eski takımlarına karşı-
Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim ve antrenör Hasan Şaş, futbola başladıkları takım olan Adana Demirspor'a karşı sarı-kırmızılı ekibin teknik ekibinde yer aldılar.

Terim, futbol kariyerine doğduğu kentin takımlarından Adana Demirspor'un altyapısında 1963 yılında başladı. Altı sene sonra, 16 yaşında yine Adana Demirspor'da profesyonel olan Terim, 1972-1973 sezonunda 12 senelik aranın ardından en üst seviye lige yükselen takımda kaptan olarak görev yapıyordu. O zamanlar takımın forveti olan Fatih Terim, sezon sonunda Adana Demirspor'a şampiyonluk vizesini getiren Uşakspor maçında 2-0'lık galibiyete bir golle katkı verdi.

Gösterdiği performansla milli takıma seçilen Terim, 1973-1974 sezonunda Adana Demirspor'un Galatasaray'ı İnönü Stadı'nda 1-0 yendiği maçta da görev yaptı. Bir sonraki sezon ise Galatasaray'a transfer olan Terim, sarı-kırmızılı ekipte 11 sezon forma giydi.

Öte yandan Terim'in bu sezonki yardımcılarından Hasan Şaş da 1993-94 sezonunda Adana Demirspor'un PAF takımında yer aldı. Hasan Şaş, 1995 senesinde Ankaragücü'ne geçmeden önce, Adana Demirspor ile Türkiye 1. Ligi'nde de oynadı.

-Adana Demirspor'u taraftarları yalnız bırakmadı-
Ziraat Türkiye Kupası 3. turunda Galatasaray'a karşı Türk Telekom Arena'da sahaya çıkan Adana Demirspor'u, taraftarları yalnız bırakmadı.

Sarı-kırmızılı taraftarların ilgisinin düşük olduğu mücadelede, Adana Demirspor taraftarları ise kendilerine ayrılan bölümü doldurdu.

Bu arada, Adana Demirspor takımı, üzerinde ''Geçmiş olsun Sayın Başbakanımız'' yazılı bir pankartla sahaya çıktılar.

Öte yandan, trafik kazalarında hayatlarını yitiren Keşansporlu oyuncular ile Trabzonspor taraftarları için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
MAÇTAN DAKİKALAR

MAÇ SONA ERDİ
90'Maçın dördüncü hakemi 2 dakika uzatma oynanacağı işaretini gösterdi.
90'Rasit Sevindir rakibini geçiyor.
89'Çağlar Birinci rakibine faul yapıyor.
88'Ceyhun Gülselam ceza sahası dışından vurdu defans son anda kale çizgisinde çıkarttı.
87'Okan Derici, Galatasaray adına korner atışını kullandı.
87'Uğurtan Çepni topu kornere uzaklaştırdı.
87'Berk Yildiz ceza sahasına doğru ortaladı.
86'Galatasaray kale vuruşuyla oyuna başlayacak.
86'Adana Demirspor - Emre Hasan Balci vuruyor ama top farklı şekilde dışarı çıkıyor.
86'Topa sahip olma oranları; Evsahibi takım için %53 - Misafir takım için %47 olarak gerçekleşti.
86'Okan Derici şutunda isabet var ancak kaleci gole izin vermedi.
85'Galatasaray kendi sahasından taç atışıyla oyuna başlayacak.
84'Adana Demirspor ofsayta yakalandı. Ofsayt pozisyonunda olan oyuncu Uğurtan Çepni.
82'Albert Riera oyundan çıkıyor ve yerine Berk Yildiz oyuna dahil oluyor.
80'Adana Demirspor kendi sahasından taç atışıyla oyuna başlayacak.
80'Adana Demirspor kale vuruşuyla oyuna başlayacak.
80'Aydın Yılmaz ceza sahası dışından vurdu ancak top dışarıda.
79'Galatasaray kale vuruşuyla oyuna başlayacak.
78'Adana Demirspor - Emre Hasan Balci kafa vuruşunu yaptı ama top dışarı gidiyor.
77'Tunay Acar topu uzaklaştırıyor.
77'Albert Riera rakibini geçiyor.
76'Adana Demirspor - Soner Ergencay vuruyor ama top farklı şekilde dışarı çıkıyor.
76'Adana Demirspor - Ercag Evirgen ceza sahasına doğru pasını gönderdi.
75'Sener Özcan çıkıyor ve topa hakim oluyor.
75'Savunmada Servet Çetin topu kaybetti. Sağ kanatta topu kazanan Raşitin ortasında arka direkte Erçağ kafayı vurdu ve top Ufuk'u aşıp Galatasaray ağlarına gitti.
74' GOOOLLL Erçağ
72'Okan Derici oyuna girer girmez kendi yarı ceza sahasının bir kaç metre dışında Emre Hasan Balcı'nın faulüyle yerde kaldı, karar faul.
70'Galatasaray'ın sol kanattan kullandığı kornerde savunma ön tarafta topu karşıladı. Adana Demirspor kontra atağında ise Soner için ofsayt bayrağı kalktı.
70'Galatasaray'da Engin Baytar'ın yerine Okan Derici oyuna dahil oldu.
69'Engin bu kez ceza sahası dışından gol aradı. Engin'in sağ çaprazdan attığı şutta Şener topu kornere tokatladı.
68'Mertan uzaktan kaleyi yokladı, yerden giden top kalenin sağından dışarıya gitti.
68'Galatasaray'ın sağ kanattan kullandığı taçta pozisyonu zorladı Ceyhun ve ceza sahasında topu Süleyman'dan kaptı. Onun pasında da Sercan farkı 4'e çıkartan vuruşu yaptı.
67' GOOOLLL Sercan
66'Sağ kanattan Tunay'ın pasında Cihan topu iyi kontrol edemedi ceza sahası içinde ve deplasman ekibi için önemli bir fırsat daha kaçtı.
65'Ceyhun uzaklardan kaleyi yokladı ama top farklı şekilde auta gitti.
64'Adana Demirspor son oyuncu değişikliğini yaptı. Hakan Vural Koçarslan, oyundan çıktı. Süleyman Varlık oyuna girdi.
63'Çağlar sol kanattan son çizgiye kadar indi ve ortasını yaptı. Arka direkte Sabri, topu kontrol edip şutunu attı. Top kaleci Şener'de kaldı.
61'Engin Baytar'ın sol kanata gönderdiği pas savunmadan sekti ve Riera'nın koşu yoluna düştü. Ama savunma araya vücudunu koyarak Riera'nın kaleci ile karşı karşıya kalmasına izin vermedi.
60'Adana Demirspor sağ kanattan kullandığı kornerde etkili olamadı. Galatasaray kontra atağında Engin'in pası ise Aydın'a geçmedi.
60'Galatasaray hücuma çıkarken bir top kaybı daha yaptı. Erçağ ceza sahası dışından çok etkili bir vuruş yaptı. Ama Ufuk bir kez daha başarılı ve topu kornere tokatladı.
59'Ceyhun, Sabri'nin koşu yoluna uzun bir pas göndermek istedi ama bu denemesi başarısız, top auta gidiyor.
58'Engin orta sahada kaptığı topla rakip ceza sahasının önüne kadar geldi ama pasını takım arkadaşlarına aktaramadı.
56'Aydın'ın pasında Sercan topu rakibinden çok güzel kurtardı ama sol kanattaki Riera'ya gönderemedi pasını.
55'Engin'in ara pasında Sercan savunmanın arkasına sarkmıştı ama savunma Uğurtan çabuk davrandı ve topun sahibi oldu.
54'Çağlar'ın sol kanattan ortasında savunma topu ıskaladı. Ama Burak çabuk refleks gösterdi ve Sercan'ın topu kontrol etmesine izin vermedi.
53'Adana Demirspor sol kanattan korneri paslaşarak kullandı. Raşit'in ortasında top sağ kanada açılırken, oyun ceza sahasında yerde kalan Burak için durduruldu.
52'Adana Demirspor mutlak bir gol pozisyonu buldu. Raşit'in pasında Soner kaleci ile karşı karşıya kaldı. Ama Soner'in vuruşunda Ufuk yine başarılı ve top kornere gitti.
50'Adanaspor defansı kalecisi Şener'e döndü. Şener, çok büyük bir hata yaptı ama pasında Aydın'a çarpan top kale çizgisini geçmedi.
49'Adana Demirspor sağ kanattan bir korner kazandı. Raşit'in kullandığı ortada karambol oluştu. Net pozisyonda yapılan şutu Ufuk çıkardı, ikinci pozisyonda Cihan şansını denedi, Ufuk bir kez daha kurtardı.
47'Mertan bu değişikliklerin ardından orta sahaya geldi, sağ kanada Aydın Yılmaz geçti Galatasaray'da.
46'Galatasaray'da ise ilk golün sahibi Ayhan Akman'ın yerine Aydın Yılmaz oyuna girdi ikinci yarıda.
46'Konuk ekipte bir oyuncu değişikliği daha; Burhan Coşkun oyundan çıkarken, Erçağ Evirgen oyuna dahil oldu.
46'Adana Demirspor'da Halil Cihan Ünal oyuna girerken, Lütfi Tanıl Özer oyundan çıktı.
46'İkinci yarı Galatasaraylı oyuncuların dokunuşu ile başladı.

45'Adana Demirspor'da Emre, Servet ve Riera'nın arasında topu kaybetti. Riera ve Servet kontra atağa çıktı, İspanyol yıldız Servet'e bırakmak yerine şut attı ve top savunmadan kornere gitti.
44'Ceyhun hücumda pas hatası yaptı. Soner rakip yarı alana geçerken genç Mertan, hızlı hücumu faulle durdurdu.
43'Uğurtan çok uzaklardan kaleyi yokladı Adana Demirspor'da ama şutunda top kaleyi bulmadı.
43'Soner Ergençay orta sahada kazandığı topla hücuma çıktı. Ceyhun arkadan kayarak rakibini indirdi ve faule sebebiyet verdi.
42'Galatasaray Sabri ile atağa çıktı sağ kanattan. Onun pasında topla buluşan genç Mertan, ara pasıyla Sercan'ı pozisyona soktu. Sercan da şık bir bitirişle farkı 3'e çıkardı.
41' GOOOLLL Sercan
40'Adana Demirspor hızlı şekilde çıktı hücuma. Ama Ceyhun, Raşit'i Galatasaray yarı alanının ilk metrelerinde faul yaparak durdurdu.
39'Adana Demirspor daha önemli pozisyonlar buldu belki ama Galatasaray her etkili geldiğinde golü buldu şu ana kadar.
38'Riera'nın sol kanattan içeri çıkardığı topu Sercan, Ayhan'a bıraktı. Ayhan'ın şutu yan direkten döndü, Engin Baytar dönen topu boş kaleye gönderdi.
36' GOOOLLL Engin
36'Galatasaray savunması yine çok riskli hareketler yaptı. Ufuk ve Gökhan Zan paslaşmasında araya Soner girdi ama Gökhan hatasını telafi etti ve top auta gitti.
34'Engin ceza sahasında şık hareketlerle kendisine şut açısı yarattı. Uzaktan şutunda ise top kaleyi bulmadı.
33'Kazanılan frikikte Adana Demirsporlu futbolcular doğrudan kaleyi düşündü ama top barajdan döndü. Pozisyonun devamında Burhan Coşkun kaleyi yokladı ama şutunda top dışarıya gitti.
32'Adana Demirspor kontra atağa çok hızlı çıktı. Sağ kanattaki boşluktan Tunay ceza sahasına girecekken Ayhan, onu faulle durdurdu. Hakem düdüğünü çaldı ve Ayhan'a sarı kart gösterdi. Adana Demirsporlu oyuncuların kırmızı kart beklentisi vardı.
31'Galatasaray sol kanattan bir korner kazandı. Riera'nın bu kornerden yaptığı ortada ise top herkesi aştı.
30'Uğurtan'ın sol kanattan ortasında Burhan kafayı vurdu, direğin dibine giden topu Ufuk kontrol etti.
29'Ceyhun orta sahadan uzun bir pasla Mertan'ın önündeki boşluğa gönderdi topu. Ama o top çok hızlı ve taça çıkıyor.
28'Riera kendiine yapılan faulü çok çabuk kullandı. Sol kanatta Çağlar'ın ortası ise savunmadan taça gitti. Pozisyonun devamında Çağlar şansını bir kez daha denedi ama bu kez top herkesi aşarak sağ kanada açıldı.
27'Galatasaray savunması hatalara devam ediyor ama Burhan'ın pası Soner'e geçmedi.
26'Galatasaray yine basit bir top kaybı yaptı orta sahada. Adanaspor 3 kişiyle tehlikeli geldi ama Lütfi kaleyi düşündü ve top auta gitti.
24'Tunay'ın savunmanın arkasına attığı topu Gökhan kafa ile karşıladı ve topun Soner'e geçmesine izin vermedi.
22'Raşit Sevindir, Ayhan Akman'ın hareketi ile yerde kaldı. Kaleyi sağ çaprazdan gören tehlikeli bir pozisyon. Ama ceza sahasına yapılan ortada top Ufuk'da kaldı.
21'Adana Demirspor savunmadan çıkmakta çok zorlanıyor. Bir kez daha topu kaybettiler ve bu Galatasaray için sol kanattan hücum şansı oldu. Çağlar'ın ortası ise yerini bulmadı.
20'Galatasaray'da bu kez Engin Baytar hafif bir sakatlık yaşadı ama oyuna devam ediyor tecrübeli oyuncu.
19'Pozisyonun devamında Engin Baytar hızla hücuma çıkmak istedi ama Lütfi Tanıl Özer'in ona yaptığı hareket faul. Hakem maçın ilk sarı kartını Lütfi Tanıl Özer'e çıkardı bu pozisyonda.
18'Adana Demirspor sağ kanattan bir korner kullandı. Paslaşarak kullandı Adana ekibi ancak Soner rakibinden kurtulamadı.
17'Adana Demirspor hücuma çıkmak isterken Engin Baytar topu kazandı. Engin'in pasında Sercan ceza sahasında sıfıra indi ve yerden ortaladı. Altı pasta Ayhan Akman skoru 1-0'a getiren golü attı.
16' GOOOLLL Ayhan
14'Adana Demirspor bu kez sağ kanattan geldi ama yerden yapılan ortada Ufuk Ceylan topun sahibi oldu.
14'Galatasaray savunması riskli hareketleri sürdürüyor. Bu kez de Ufuk'a tehlikeli bir geri pas verdiler. Ufuk pres altında zorlukla topu taça attı.
13'Adana Demirspor'da Soner Ergençay sol kanatta rakibinden güzel kurtuldu ve uzun bir pasla Raşit'i savunmanın arkasına kaçırmak istedi ama Gökhan araya girdi bu pasta.
12'Riera sol kanatta topla buluştu. İspanyol oyuncunun ortasında top savunmaya çarptı ve kaleye doğru yöneldi ama kaleci Şener dikkatliydi.
11'Raşit'in sol kanattan kullandığı kornerde Galatasaray savunması rahatlıkla topu karşıladı.
11'Servet Çetin savunmada çok büyük bir hata yaptı. Raşit kaptığı topla ceza sahasında Ufuk ile karşı karşıya kaldı, Raşit'in şutunda Ufuk topu zorlukla kornere çeldi.
10'Riera'nın sol kanattan kullandığı kornerde savunma topu karşıladı. Pozisyonun devamında Gökhan Zan, ceza sahası dışından ayağının dışıyla kaleyi yokladı ama top kaleyi bulmadı.
7' Riera sol kanatta Cağlar'ı savunmanın arkasına kaçırmak istedi ama Tunay araya girdi.
5'Emre ayağa kalktı ve oyuna devam ediyor. Servet'in ise kaşında bir açılma var ve tedavisi oyun alanının dışında sürüyor.
4'İki oyuncunun da tedavileri de şu an saha içinde sürüyor. Galatasaray'da Melo da ısınmaya başladı bu sakatlığın ardından.
3'Servet'ten savunmada büyük bir hata. Raşit kaptığı topla ceza sahasına girdi. Raşit'in ortasında Ceyhun kafayı vurdu, pozisyonun devamında Servet ve Emre hava topunda çarpıştı ve iki oyuncu sakatlanarak yerde kaldı.
2'Adana Demirspor hücuma çıkarken topu kaybetti. Engin Baytar'ın uzaktan şutunu kaleci Şener iki hamlede kontrol etti.
1'Raşit'in sağ kanattan ortası Servet'e çarptı ve top taça gitti.
1'Ve karşılaşma Adana Demirsporlu oyuncuların dokunuşu ile başladı.

GALATASARAY
Ufuk
Sabri
Servet
Gökhan
Çağlar
Mertan
Ceyhun
Ayhan
Engin
Riera
Sercan

ADANA DEMİRSPOR
Şener
Tunay
Hakan Vural
Soner
Burak Keskin
Uğurtan
Lütfi
Burhan
Emre
İlhan
Raşit