Cska Moskova Kalecisi Akınfeev’i Sakatlayan Welliton’a Ağır Ceza

Trabzonspor’un Şampiyonlar Ligi grubundaki rakibi CSKA Moskova kalecisi İgor Akınfeev’in maç esnasında sakatlanmasına sebep olan Spartak Moskova oyuncusu Welliton Soares’e altı maç ceza verildi.



Rusya Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu resmi sitesinde yayınladığı yazıda Spartak Moskova hücum oyuncusu Welliton Soares’e altı maç oynamama cezası verildiğini duyurdu. Wellinton’un aldığı ceza değişmediği sürece yıl sonuna kadar önemli maçlarda forma giyemeyecek.


Maç sırasında CSKA kalecisi Akınfeev ile Spartak Moskovalı Wellinton hava topu mücadelesinde çarpıştı. Çarpışma etkisiyle yere talihsiz şekilde düşen tecrübeli kaleci sol ayağından sakatlandı. Akınfeev en az 6 ay sahalardan uzak kalacak. Milli forma giyen Rus kaleci ülkesi adına önemli maçlarda yer alamayacak.


Rus basını Spartaklı oyuncuya verilen cezaya geniş yer ayırdı. Spor medyası altı maçlık cezanın ağır olduğu görüşünde. Spor yorumcuları Wellinton’un kasti sakatlama girişiminde olmadığını savunarak CSKA’lı kalecinin havada çarpıştıktan sonra talihsiz şekilde düşerek sakatlamadığını iddia etti. Spor yazarların bazılarına göre Disiplin Kurulun Wellinton’a ağır ceza vermesi Akınfeev’in milli takımın en önemli kalecisi olduğu ve uzun süre sahalardan uzak kalacağından kaynaklanıyor.


Disiplin Kurulu’nun aldığı karara Zenit ve Dinamo Moskova takımlarından destek geldi. Rus spor yazarlarına göre Spartak Moskova en önemli forvetinden ayrı kalacağı için diğer takımlar bu yüzden oyuncuya verilen cezaya sevindiğini savundu.

Wellinton maçlarda sertliğiyle bilinen oyuncu, daha önce Dinamo Moskova kalecisi Vladimir Gabulov’un çenesinin kırılmasına sebep olmuştu.