‘26. Amiraller Kupası Yat Yarışları’ Bugün Başlıyor

Deniz tutkunu sporcuları bir araya getiren ‘26.

Amiraller Kupası Yat Yarışları’ bugün başlıyor. Bu akşam saat 19.00’da İstanbul’dan start alacak sporcular, yarın sabah saatlerinde Zeytinbağı’na ulaşacak ve dereceye giren sporcular belirlenecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Mudanya Yelken Kulübü ve İstanbul Yelken Kulübü işbirliğiyle bu yıl 26.’sı düzenlenen ‘Amiraller Kupası Yat Yarışları’ heyecanı Bursa’yı sardı. İki yıldır ana sponsorluğunu Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin üstlendiği yarışların ilk etabı organizasyonu, bu yıl da Mudanya Yelken Kulübü ve Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü tarafından hayata geçiriliyor. Yarışlar süresince Zeytinbağı barınağında konaklayacak olan tekneler, İstanbul’dan bugün saat 19.00’da start alacak.

Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık, ‘26. Amiraller Kupası Yat Yarışları’nın Acemler Tenis Kafe’de yapılan basın toplantısında, organizasyonla ilgili bilgiler verdi. Satık, Bursa etabında yat sporuna ilginin artması sebebiyle organizasyonun ana sponsorluğunu 2 yıldır Büyükşehir Belediyesi’nin üstlendiğini belirterek, “Bursa’nın deniz kenti olduğunu vurgulamak adına yapılan organizasyonlar artarak devam edecek. Yelken, kano, sualtı, su kayağı, yüzme gibi su sporlarına önem veriyoruz.” dedi.

Büyükşehir Belediyespor Kulübü bünyesinde bu yıl ilk kez yelken branşında yaz spor okulu açıldığını ve 35 çocuğun eğitim aldığını hatırlatan Satık, Bursa’nın denizle buluşması için gerçekleşen organizasyonlara önem verdiklerini vurguladı. Satık, akşam saatlerinde İstanbul’dan hareketle başlayacak yarışların ilk etap ödül töreninin 10 Eylül Cuma günü saat 17.00’de Zeytinbağı İskele Meydanı’nda yapılacağını ve bir konser verileceğini, yarışların 2. etabının da 11 Eylül Pazar günü Mudanya Mütareke Binası önünde Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından başlatılacağını ifade etti. Satık, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği yarışların İstanbul’da büyük yankı uyandırdığını kaydetti.


MARMARA’DAKİ EN BÜYAK YAT YARIŞI
Mudanya Yelken Kulübü Başkanı ve Büyükşehir Belediyespor Kulübü Yelken Koordinatörü Taner Tümerdirim ise bu yıl 50 tekne, 650 yarışçı ve yöneticinin katılması beklenen organizasyonun Bursa’ya kazandırılmasının heyecanını duyduklarını ifade etti. Tümerdirim, Bursa’nın değerine dikkati çekerek, şunları söyledi: “Bursa’nın deniz kenti kimliğinin farkına varılması, kıyıların teknelere ev sahipliği yapması çok güzel. Bu organizasyon, İstanbul ile Bursa arasında yapılan, Marmara’daki en büyük ve en kalabalık yat yarışı olma özelliği taşıyor.”
Tümerdirim, Bursa’da da yat yarışlarına ilginin arttığını vurgulayarak, “Bursa’nın da bir kupası olsun istiyoruz. Bursa’da 3 bin civarında tekne var ve bunlarda 600’e yakını yat niteliği taşıyor.” dedi.
Fotoğraf meraklısı Bursalıları 11 Eylül Pazar günü yapılacak yarışları izlemeye Mudanya’ya davet eden Tümerdirim, “Körfeze daha fazla İstanbullu deniz tutkununu çekelim istiyoruz. Bu organizasyon Bursa’nın İstanbul’da tanıtımı açısından da çok önemli.” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ ise Büyükşehir Belediyespor Kulübü’ndeki faaliyetleri anlatarak, yeni branşlarla zenginleşen kulübün sporcularının Türkiye derecelerinin yanı sıra, Avrupa ve dünya şampiyonluklarını da hedeflediğini söyleyerek, “Büyükşehir Belediyespor Kulübü gelişen Türkiye’de gelişen sporun da öncülüğünü yapıyor.” diye konuştu.