Trans Anatolia Rallisi, Nevşehir’de

Trans Anatolia B.

V. tarafından düzenlenen 2011 Trans Anatolis Rallisi`nin, Antalya, Burdur, Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kayseri ve İçel illerinde düzenleneceği bildirildi.
Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, 4x4 araçlar ve endro motorlar ile birçok ülkeden sporcuların katılımıyla koşulacak olan Trans Anatolis Rallisi, Antalya’dan start aldı. Ralli, Kapadokya Bölgesi, Toros Dağlarında belirlenen günlük ortalama 300 kilometrelik etaplar ile 7 günde 2500 kilometrelik parkurda koşulacak.
Yarışmanın 4. etabı Konya, Niğde, Aksaray ve Nevşehir de yapılacak. Yol güzergahı ise Kazan Höyüğü, Akören, Altunhisar yolu, Ulukışla, Kitreli, Ihlara, Kayırlı, Yazıhöyük, Derinkuyu, Kaymaklı, Bahçeli, İbrahimpaşa, Ortahisar ve Göreme olarak belirlendi.

18 Eylül`de yapılacak olan yarışmanın 5. etabı ise Nevşehir, Niğde ve Kayseri illerinde olacak. Bu etabın güzergahı ise Göreme’de start alarak Ortahisar, Mustafapaşa, Mazıköy, Tilköy, Orhanlı, Soğanlı, Büget, Edikli, Hüyük, Çavdarlı, Değirmenli, Üçkapılı, Ören, Çamardı ve Çukurbağ kamp alanında son bulacak.