Trabzonspor`da Slovak Futbolcular Başanı Sözü Verdi

Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Bekiroğlu, iki 11 çıkartacak kadro zenginliklerinin olduğunu, bu iki 11’in de şampiyonluğa oynayabilecek güçte olduğunu söyledi.


Trabzonspor’un yeni transferleri Slovak futbolcular Robert Vittek, Marek Sapara ve Marek Cech için tanıtım töreni düzenledi. Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Bekiroğlu, Trabzonspor Şamil Ekinci Müzesi’ndeki basın toplantısında yaptığı konuşmada, 3 Slovak futbolcunun da takıma önemli katkılar sağlayacağına inandığını söyledi.
Bu sezon lig programında yapılan değişiklikten dolayı çok sıkı bir maç programı olacağını hatırlatan Bekiroğlu, “Burada da kadro derinliği son derece önem arz ediyor. Trabzonspor olarak Şampiyonlar Ligi’nde oynamamızdan dolayı ayrıca Türkiye’yi temsil etmek gibi bir sorumluluğumuz var. Bütün bu maç trafiğinden dolayı derin bir kadro oluşturma stratejisi belirledik. Bu amaçla da kamuoyunun yakından bildiği üç değerli oyuncuyu kadromuza kattık. Yönetim kurulu olarak takımımıza çok önemli katkılar sağlayacaklarına inanıyoruz.” dedi.

Bunu dikkate alarak bir transfer politikası yürüttüklerini anlatan Bekiroğlu, şöyle devam etti:
“Trabzonspor kulübü yönetim kurulu yapmış olduğu stratejik hamlelerle Trabzonspor kulübünün bütçelerini sarsmadan ve kulüp dengeleri de gözeterek son derece önemli transferler gerçekleştirildi. Kulüplerin varlıkları, değerini belirleyen şeyler futbolcular. Yapılan transferlerle kulübün ekonomik değerinin son derece yukarılara taşındığı fikrindeyiz. Bu oyuncularımızın her birinin de takıma çok çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz.”
Trabzonspor’un iki ayrı 11 çıkartacak kadar zengin kadroya bulunduğunu ifade eden Bekiroğlu, bu iki 11’in de şampiyonluğa oynayabileceğini, bu seneki lig programı içerisinde de bunun çok önemli olduğunu dile getirdi.

Bekiroğlu, Marek Cech’in Juventuslu futbolcu Ziglere alternatif olarak transfer edilmediğini, transfer görüşmelerinin her iki futbolcuyla da paralel yürütüldüğünü kaydetti. Bekiroğlu, Zigler’in transferinden de kendilerinin vazgeçtiğini iddia etti.
Bordo-mavililerin Ankaragücü’nden transfer ettiği Marek Sapara, Trabzonspor geldiğimi için çok mutlu olduğunu ifade etti. Sapara, şöyle konuştu:
“Her insan ve her futbolcu hedefleri olsun ister. Trabzonspor’da çok büyük bir takım, her zaman hedefleri var, hele hele bu sene daha büyük hedefleri var. Şampiyonlar Ligi’nde bur üst tura çıkacağımıza, Süper Lig’de şampiyon olacağımıza ve Türkiye Kupasını alacağımıza inanıyorum. Her futbolcu böyle bir atmosfer içerisinde mücadele etmek ister. Ben de Trabzonspor’a katkı sağlayacağım.”
Ankaragücü’nden alınan bir diğer futbolcu Robert Vittek ise duygularını şöyle dile getirdi:
“Trabzonspor kulübünün bir futbolcusu olmak benim için çok büyük mutluluk. Çok yüksek hedefleri var. İnanıyorum ki bu yüksek hedeflere ulaşmada da ben de Trabzonspor’a katkı sağlamaya çalışacağım.”
İngiltere’nin West Bromwich takımında transfer edilen Marek Cech da gerek takıma gerek taraftara mutlu onlar yaşatmak için elimden geleni yapacağını söyledi.
Cech, kendisinden beklentilerin üzerinde baskı oluşturup oluşturmayacağı sorusu üzerine de, “Benim üzerimde hiçbir baskı yaratmaz. İngiltere liginden geliyorum ve Trabzonspor’da başarılı olacağıma inanıyorum.” açılamasını yaptı.