Dünya Güreş Şampiyonası'nın bilet geliri Somali'ye

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker, 12-18 Eylül tarihleri arasında yapılacak 2011 Dünya Güreş Şampiyonası'nda Türk güreşinin yeniden şahlanacağını söyledi.

Hem organizasyonda hem de sportif başarıda büyük puanla ayrılacaklarını dile getiren Çeker, şampiyonanın bilet gelirlerinin ise Somali'ye gönderileceğini açıkladı.
Türkiye, 12-18 Eylül'de Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek 2011 Dünya Güreş Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak. Türkiye Güreş Federasyonu, Feriye Lokantası'nda şampiyonanın tanıtımı amacıyla toplantı düzenledi.
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker, 2011 Dünya Güreş Şampiyonası’nın ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını söyedi. Minderin aslanlarının 2012 Londra Olimpiyatları’na vize almak için mindere çıkacaklarını aktaran Çeker, “Burada amacımız sadece vize almak değil, madalyalarla süsleyip ülkemizi en iyi şekilde temsil etmektir. Bu şampiyonanın yüz yılın en büyük şampiyonası olacağına inanıyoruz. Bundan dolayı görev ve sorumluluğumuzun çok büyük olduğunu da biliyoruz.” dedi.


AÇILIŞI BAŞBAKAN ERDOĞAN YAPACAK
Şampiyonanın açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağını dile getiren Bekir Çeker, bu şampiyonaya olimpiyat öncesi olmasından dolayı yüksek katılım olacağını dile getirdi.

Yaklaşık 120 ülkeden bin 500 ile 2 bin arası sporcunun katılacağı bir dünya şampiyonası gerçekleştirileceğini kaydeden Çeker, “Katılımın fazla olmasını bekliyoruz. Çünkü, Dünya Şampiyonaları’ndan olimpiyat öncesi vize 8’den 6’ya düşürüldü. Mutlaka vize alacak güreşçilerin final müsabakaları yapmış olması gerekiyor ki olimpiyat vizesi alsınlar.'' diyerek şöyle konuştu:
''Bütün dünya ülkeleri gözünü İstanbul’a dikti. Hedeflerinde büyük mücadelelerin sonucunda ilk 6’ya girmeye çalışacak. Bizim güreşçilerin de işi kolay değil. Şampiyon güreşçilerimiz var. Şampiyonaya ve şampiyonluğa aday güreşçilerimiz var. Biz hepsine yürekten inanıyor ve güveniyoruz. Çok çetin bir müsabaka gececektir. Aslanlar gibi gidip minderde mücadelemizi vereceğiz ve başarılı olacağız.”
İstanbul’un Türk güreşinin yeniden şahlanışı olacağını aktaran Çeker, “Türk güreşinin yeniden temellerinin atılacağı ve dünya güreşinde zirveye adım atacağı o tarih 12-18 Eylül olacak. Aday ülke olarak organizasyonda ne kadar başarılı olduğumuzu bu şampiyonada göstereceğiz. Hem organizasyon hem de sportif başarı olarak büyük puanla ayrılacağımıza inanıyorum.” ifadesini kullandı.

ŞAMPİYONA BİLETLERİNİN GELİRİ SOMALİ’YE
İlk etapta dünya şampiyonasına girişleri üçretsiz yapmayı düşündüklerine değinen Çeker sözlerini şöyle tamamladı:
“O dönemde Somali’ye yardımlar gündeme geldi. Milletimizin duygularını biliyorduk. Federasyon olarak bu girişime katkıta bulunmak istedik. Somali'ye yardım adı altında dünya şampiyonasının bilet gelirlerini bağışladık. İnşaallah mevlam bu yardımlarımızı kabul eder. Bunu açıklamamızın ardından çok olumlu tepkiler aldık. Güreş Federasyonu olarak Somali halkına el uzatmış oluruz.”