Anzhi Bu Kez De Kancayı Hiddink'e Taktı

Dünya transfer piyasasına hızlı bir giriş yapan Rusya Ligi ekiplerinden Anzhi Mahaçkale'nin, A Milli Takım'ın Hollandalı teknik adamı Guus Hiddink'e talip olduğu bildirildi.

Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda dün deplasmanda Avusturya'yla karşılaşan ve sahadan golsüz beraberlikle ayrılan A Milli Takım'da, maçtan sonra teknik direktör Guus Hiddink'in taraftarlarca istifaya davet edilmesi maça damgasını vurmuştu. Karşılaşma sonrası takım stattan ayrılırken yaklaşık 100 gurbetçi 'Hiddink istifa' tezahüratlarıyla tecrübeli teknik adamı protesto etmişlerdi.

Bu gelişmeye bugün sürpriz bir olay daha eklendi. Son dönemde yaptığı flaş transferlerle adından sıkça söz ettiten Rusya Premier Lig ekiplerinden Anzhi Mahaçkale'nın, A Milli Takım'ın tecrübeli teknik adamı Guus Hiddink'i takımın başına getirmek istediği iddia edildi. Rus basınında yer alan haberde, Anzhi'nin Türkiye'yle 2012 yılı sonuna kadar sözleşmesi bulunan Hiddink'i teknik direktörlük görevine getirmek istediği ifade edildi.

Haberde, Anzhi Kulübü'ne yakın bir isim de kaynak gösterilerek, bu kişinin "Hiddink dünya çapında bir isim. Çok kaliteli bir teknik direktör. Anzhi Kulübü olarak onunla yakından ilgileniyoruz. Kendisi gündemimizde bulunuyor" ifadeleri aktarıldı

Samuel Eto'o, Roberto Carlos, Yuri Zhirkov gibi birbirinden önemli isimleri kadrosuna katan Anzhi, son olarak Guus Hiddink'in yardımcısı Arno Philips'i de transfer etmişti.

Dağıstan temsilcisinden yılda tam 500 bin euro alacak olan Philips, aynı zamanda A Milli Takım'daki görevini de sürdürüyor.

Anzhi Mahaçkale Kulübü'nün Başkanı Süleyman Kerimov, 5.5 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin isimlerinden birisi konumunda bulunuyor ve yaptığı harcamalar nedeniyle dünyada 'Çılgın Süleyman' olarak tanınıyor.

Kaynak: İHA