Spor Engel Tanımıyor

Türkiye, İsrail`in Mayıs 2010`daki Mavi Marmara operasyonu nedeniyle özür dilemeyi kabul etmemesi sonucunda İsrail`le diplomatik ilişkilerin seviyesi en düşük düzeye indirdiği ve askeri anlaşmaları askıya aldığı dönemde Erkek ve Bayan Tekerlekli Basketbol Milli Takımları 6-18 Eylül 2011 tarihleri arasında İsrail`in Nazareth Kentinde yapılacak Avrupa Şampiyonası`na katılıyor.


Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbolu (TSB)`ndan sorumlu Asbaşkanı Ali Duran Karakaya TSB A Erkek ve Bayan Milli Takımları`nın 6-18 Eylül 2011 tarihleri arasında İsrail`in Nazareth Kentinde yapılacak Avrupa Şampiyonası`na katılmak üzere Erkek Milli Takımının 6 Eylül, Kadın Milli Takımının ise 8 Eylül’de İsrail’e hareket edeceğini söyledi.
Karakaya, sporun engel tanımadığını ve İsrail’de yapılacak Avrupa Şampiyonası`nda ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek hedeflerinin ilk 4`e girerek Londra Olimpiyatları için vize almak olduğunu ifade etti.
Karakaya, iki ülke arasındaki siyasi ilişkilerde yaşanan gerginlik, şampiyonanın İsrail’de yapılıyor olması nedeniyle saha içinde ve dışında yaşanabilecek olumsuzluklar ve tahriklere karşı Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu’na (IWBF) yazılı olarak başvuru yaptıklarını ve gerekli tüm önlemlerin alınmasını istediklerini ve IWBF`in İsrail Federasyonu ve yerel organizasyon komitesine Türkiye`nin ve Milli Takım`ın hassasiyetlerini ilettiklerini söyledi.
Tekerlekli Sandalye Erkek Türk Milli Basketbol Takımı THY uçağı ile saat 12.15`de İsrail’e hareket etti.

Kafile Başkanı: Ali Duran Karakaya
Koç: Mehmet Önüt, Yardımcı Koç: Celal Demirbaş.

Sporcular:
Aytaç Ercan, Özgür Gürbulak, Fikri Gündoğdu, Ali Asker Turan, İsmail Ar, Deniz Acar, Cem Gezinci, Kaan Dalay, Bülent Yılmaz, Ferit Gümüş, Murat Arslanoğlu Ve Bestami Boz.