Şile Belediye Başkanı Tabakoğlu'dan Güreşçilere Palamut Dopingi

Grekoromen Güreş Milli Takımı, salonda yaptığı çalışma ile hazırlıklarını sürdürürken, Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu'dan grekoromen güreçilere balık dopingi yaptı.

Şampiyonanın yapılacağı Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki antrenmanı izleyen Belediye Başkanı Tabakoğlu, ''Palamut'u yiyeceksin rakipleri devireceksin'', ''Rakipleri palamut gibi yiyeceksin.'' esprileriyle güreşçilere moral verirken, salona geliş nedenlerinin de destek ve moral olduğunu söyledi.

Başkan Tabakoğlu, güreşçilere yanlarında olduklarını hissettirmek ve göstermek için geldiklerini belirterek, Şile'nin ünlü balığı palamut'unu da güreşçilere ikram ettiklerini söyledi. Tabakoğlu şöyle konuştu:
''Tüm halkımızla beraber onların yanındayız. Buradan inşaallah güzel bir sonuçla hem organizasyon olarak hem de sonuç olarak alnımızın akıyla çıkarız. Sporcularımıza da organizasyonu yapanlara da başarılar diliyoruz. Allah yanlarında olsun, bileklerine kuvvet.''
Başkan Tabakoğlu, atasporu güreşin ayrıcalıklı bir spor dalı olduğunu da belirterek, Şile'nin bir spor kenti olması için çalıştıklarını söyledi. Şile'de her branşta spor yaptırmanın ve alt yapısını hazırlamanın gayreti içinde olduklarını belirten Başkan Tabakoğlu, şöyle konuştu:
''Şile ilçemiz doğa ile hemhal olmuş bir turizm ilçesi. Yağlı güreş organizasyonu yakışırdı onu gerçekleştirdik. Olimpik sporlar ve İstanbul'a verilecek olimpiyatlarda altyapı ve tesis olarak da Şile büyük önem taşıyor. Yatırımları da ona göre yapmayı planlıyoruz. Karşılığını da bulmasını temenni ediyoruz. Özellikle yüzmede önemli bir yer olarak görüyoruz. Diğer branşlarda da tesisleşmenin önemine vurgu yapıyoruz. Bisikletten koşuya, voleyboldan, golf'e ve atletizme kadar her alanı kapsayan bir altyapı planlamasının doğru ve önemli olduğu kanaatindeyiz.

Güreş atasporumuz, hassaten bir ilgimiz var, atadan gelen bir kabullenme ve benimseme sözkonusu. Bu kültürü yaşatmak en çok da Türk milletine yakışır. Bu hususta da biz gerekeni yaparız. Onun için de buradayız.''

NAZMİ AVLUCA: BİZİ DESTEKLEYENLERE TEŞEKKÜRLER
Grekoromen Güreş Milli Takımı'nın 84 kiloda mücadele eden altın madalya umudu Nazmi Avluca ise, ''Gerek başkanımız olsun, gerek diğer misafirlerimiz olsun herkesz bizlere katkı sağlamak istiyor. Bize katkısı olan herkese teşekkür ederiz.'' dedi.

Şampiyonaya sayılı günler kaldığını da belirten Nazmi Avluca, ''Son hazırlıkları yapıyoruz, teknik ve taktik çalışıyoruz. Kendimize strateji belirliyoruz. Kilo problemi olan arkadaşlarımız kilolarını ayarlıyorlar. Ben altın madalya almak istiyorum. Arkadaşlarımın da amacı aynı. Biz üzerimize düşeni yaparsak zaten takım şampiyonluğu da gelir. Ben güreşseverleri salona bizi desteklemeye davet ediyorum. Bu coşkuyu birlikte yaşayalım.'' dedi.

Avluca, salonda maç atmosferinde çalıştıklarını, antrenman saatlerini maç saatlerine göre ayarlayıp organizmalarını da bu yönde hazırladıklarını söyledi.