Engelli Basketbolcular İsrail`de

Türkiye ile İsrail arasındaki gerilim tırmanırken, Türkiye Tekerlekli Sandalye A Milli Basketbol Takımı, `Avrupa Şampiyonası`na katılmak için bugün İsrail`e uçtu.

Ay-yıldızlılar, söz konusu şampiyonada iyi bir derece elde edip, `Londra Olimpiyatları` için de vize almak istiyor. İsrail`in Nazareth kentinde organize edilecek olan; `Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası`nda Türkiye`de yer alıyor. Hem erkekler, hem de bayanlar kategorisinde yarışacak olan Türkiye, hedefini de yüksek tutuyor. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Asbaşkanı Ali Duran Karakaya, Tekerlekli Sandalye Basketbol A Milli Takımı`nın erkekler ve bayanlar düzeyinde, 6-18 Eylül 2011 tarihleri arasında İsrail`deki şampiyonada boy göstererek, `Londra Olimpiyatları` için vize almak için mücadeleedeceğini söyledi

Karakaya, sporun engel tanımadığını ve İsrail`de başlayan `Avrupa Şampiyonası`nda da Türkiye`yi en iyi şekilde temsil edeceklerin ifade ederek, "İlk 4 takım arasındaki yerimizi alıp, Londra Olimpiyatları`na da doğrudan katılmak istiyoruz. İşimiz zor ama biz zoru seviyoruz" dedi. İki ülke arasındaki siyasi ilişkilerde yaşanan gerginliğin, şampiyonanın İsrail`de yapılıyor olması nedeniyle saha içinde ve dışında yaşanabilecek olumsuzluk ve tahriklere karşı, Avrupa Tekerlekli Sandalye BasketbolFederasyonu`na başvuruda bulunduklarını anlatan Karakaya, gerekli önlemlerin alınması noktasında da hassasiyetlerini dile getirdiklerini vurguladı. Öte yandan, Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası`nın, Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin `Mavi Marmara Operasyonu` sonrasında yaşanan gerilim ve İsrail ile diplomatik ilişkilerin en alt seviyeye indirilip, askeri anlaşmaların askıya alındığı bir döneme denk gelmesiyse ilginç bir ayrıntı oluşturuyor.

Kaynak: İHA