Ahmet Çakar'dan Arda'ya sert uyarı 'Akıllı ol Arda'

Futbol yorumcusu Ahmet Çakar "Arda Turan akıllı ol, bilmediğin işi yapma." dedi.

Beyaz Tv ekranlarına yayınlanan Derin Futbol programında milli futbolcu Arda Turan’ın Türkiye-Kazakistan maçı sonrası yaptığı olay açıklama masaya yatırıldı. Futbol yorumcusu Ahmet Çakar’ın Arda’nın “Bütün halkların şehit olan evlatlarına armağan ediyorum” sözlerini sert bir dille eleştirdi.

ÇOCUKCAĞIZI YİYİM
Derin Futbol’un sunucusu Göktüğ Sevinçli’nin Arda’ya hak vermesi ve “Çocukcağız bir laf ettim iyi niyetli bir şeyler yaptım ama, ne dedim ben gibi bir şeyler söyledi.” deyince Ahmet Çakar, Göktuğ Seviçli’ye müdahale etti. “Çocukcağızı yiym” diyen Çakar, Arda’nın çocukcağız olmadığını söyledi. Arda’nın ağzından çıkan her kelimenin bir çok insanı etkileyebileceğini ifade eden Ahmet Çakar, Arda’nın sözlerine dikkat etmesi gerektiğini söyledi.
Ahmet Çakar'dan Arda'ya sert uyarı 'Akıllı ol Arda'
BİLMEDİĞİN KONULARDA KONUŞMA
Arda’nın sözlerinin kendisini ve şehit yakınlarını üzdüğünü kaydeden Çakar, bu açıklamanın PKK’lı teröristinde öldürülmesini şehit olarak adleden bir açıklama olduğunu söyledi. Çakar sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bana göre PKK’lı terörist şehit değildir. Onları şehit mertebesine koyarsan benim resmi üniformalı şehitlerimize saygısızlıktır. Arda’nın iyi niyetinden şüphem yok. Ama bilmediğin konuda istiyorsan konuşma. Ben Arda’yı tam ateşe atmak istesem, biraz sonra söyleyeceğim şeyleri söylerim. “Arda sen milli maçta kullanıldın. Milli maçta Cuma gecesi üç puanı getiren golü attın. Ertesi gün BDP kongresinde bravo kardeşim deyip istismar edildin. Ona göre istismar, bana göre değil.”

AKILLI OL ARDA
Daha kötüsü var. PKK Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir futbol sahasında eylem yaptı. Bir halı sahada 5 tane adam otomatik silahlarla gidiyor, 1 polisimiz ve eşi şehit ediliyor. Şimdi bende diyorum ki Arda “Sen acaba böyle bir operasyon için kullanıldın mı?” Türkiye’de ilk defa bir futbolcu “Bütün halkların şehit olan evlatlarına armağan ediyorum” derse 24 saat sonra BDP sana sahip çıkar. O olaydan da 24 saat sonra futbol sahasında benim polisim şehit edilirse bir mesaj veriliyor anlamına gelir. Sen bunlara girme Arda. Ondan bir saat sonrada bir terörist öldürüldü. Arda’ya soruyorum “O terörist şehit mi? O şehitse bizimkiler ne?” Arda akıllı ol, bilmediğin işi yapma.
Ahmet Çakar'dan Arda'ya sert uyarı 'Akıllı ol Arda'
MEHMET METİNER'DEN ARDA'YA DESTEK
Programa telefonla bağlanan Ak Parti Adıyaman milletvekili Mehmet Metiner ise Arda’nın çok değerli bir futbolcu olduğunu hatırlatarak “ Bu tür değerlerimizi çabucak harcamamalıyız.” dedi. Arda Turan’ın sözlerinin yanlış anlaşıldığını ifade eden Metiner, BDP’nin Arda’nın bu sözlerini kendi davası için malzeme olarak kullanmaya çalıştığını kaydetti.

BEYAZ GAZETE